חג הסיגד: החלום ושברו

חג הסיגד: החלום ושברו
דורון בכר

תערוכת "מבצע משה: 30 שנה אחרי" במכללה האקדמית ספיר

תערוכת "מבצע משה: 30 שנה אחרי" במכללה האקדמית ספיר
דורון בכר

מיצג מתוך תערוכת "מבצע משה: 30 שנה אחרי" יפתח במכללה האקדמית ספיר ב-27.11, לרגל חג הסיגד. בנוסף לתערוכה, יתקיים  בכיכר המרכזית במכללה יריד חג הסיגד עם דוכנים, מוסיקה חיה, כיבוד אתיופי ועוד.

התערוכה, שנאצרה על ידי מיכל הומינר ואסף גלאי- צוות האוצרות של מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות, לציון 30 שנה לעליית יהודי אתיופיה רצה מזה שלוש שנים במוזיאון העם היהודי בבית התפוצות, ביקרו בה למעלה מ- 600,000 מבקרים. היא הוצגה בין השאר בבית הנשיא, בכנסת ישראל ובאירוע של עיריית חיפה וכעת גם במכללה האקדמית ספיר.
המיצג יהיה פתוח לקהל הרחב במכללה בשלושת החודשים הקרובים.

במיצג מתוך התערוכה יוצגו עשר כרזות של צלם מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות בזמן המבצע, דורון בכר, שנשלח מטעם בית התפוצות לתעד את יהודי אתיופיה. מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות היה בין המוסדות הראשונים אשר תיעדו את עלייתם של יהודי אתיופיה ב"מבצע משה" ואת ראשית קליטתם בארץ בשנים 1984 – 1991.

תערוכת "מבצע משה: 30 שנה אחרי" במכללה האקדמית ספיר
דורון בכר

המיצג נולד מתוך מסעה האישי של אורלי מלסה, במאית התערוכה ובוגרת ביה"ס לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר, במלאת שלושים שנה למבצע משה בעקבות האנשים המופיעים בתמונות מאז. ביחד עם צוות מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות, היא פנתה אל קהילת עולי "מבצע משה" באמצעות הרשתות החברתיות, וביקשה את עזרתם בזיהוי המצולמים. היוזמה הניבה אינספור תגובות נרגשות ממי שזיהו את עצמם ואת קרוביהם.

מלסה בררה את הסיפורים המרתקים ביותר ותיעדה את מסעם האישי של המצולמים בסרטון המוצג בתערוכה. התערוכה מספרת את סיפורם של העולים מאתיופיה באותו מבצע. מוצגים בה סיפוריהן של עשר משפחות, תוך התייחסות לקשיי העקירה, ההגירה וההיקלטות, ולקבלת הפנים של החברה הישראלית.

מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות: "החלטת ממשלה משנת 2005 מגדירה את מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות כמרכז לאומי לקהילות ישראל בארץ ובעולם, וככזה אנו פועלים באמצעות התערוכות והתוכניות החינוכיות של בית הספר ללימודי העם היהודי בבית התפוצות לחיזוק הקשר ולהעצמה של כל קהילה" מסבירה רחלי קפלן, מנהלת שותפות וקשרי קהילה המרכזת את הפרויקט בבית התפוצות " כיום קיים בארכיון בית התפוצות אוסף נדיר של כ-10,000 תצלומים המספרים את סיפור צעדיהם הראשונים של יהודי אתיופיה, יוצאי הקהילה האתיופית ושאר הקהילות היהודיות בארץ ובעולם מוזמנות למוזיאון ואנו מעודדים אותן להשתמש בידע ובמאגרים שלנו, כל זה מוביל לפיתוח והעמקה של שותפויות משמעותיות".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אוקטובר של חוויות: מדע, דמיון, יצירה וקולינריה – חודש של הפתעות לכל המשפחה בעופר קניותר
כל הפעילויות והאירועים פתוחים לקהל הרחב – ללא עלות עופר...
לא רק מנהל העבודה: תקנות הבטיחות החדשות משנות את חלוקת האחריות באתרי הבנייה
בפאנל שנערך בכנס השנתי של ארגון הקבלנים והבונים באר שבע...
יותר מ-1,300 דירות חדשות: פרויקט "השופטים" יוצא לדרך בכניסה לקריית גת
חברת "מידר" תרחיב את פעילותה לדרום ותקדם פרויקט פינוי-בינוי משמעותי...
לקראת סוכות, חוזרים לעין גדי: כל מסלולי הטיול צפויים להיפתח, לאחר השיטפון שפקד את השמורה
יותר משנה לאחר השיטפון החריג שפגע קשות בשמורת הטבע עין...
טבע מתפרץ בשבילים שלא היכרתם: צעדת ראשוני ים המלח 2026 יוצאת לדרך 23-24 לאוקטובר
ארץ המנזרים, בית הערבה ההיסטורי ושפך הירדן - שלושה מסלולי...
סכך כהלכתו: חקלאי הערבה התיכונה במשלוחים אחרונים של כפות תמרים לטובת סכך לסוכות
המשלוחים יצאו במשאיות עמוסות לרחבי הארץ עד לערב סוכות במטעי התמר...
מפסלים אוצרות על החוף: רשות הטבע והגנים: תחרות הפיסול בחול חוזרת לגן הלאומי חוף פלמחים בחול המועד סוכות
בחול המועד סוכות, תתקיים בגן הלאומי חוף פלמחים, זו הפעם...
במקום עוד שיעור באזרחות: נציגי שש מפלגות הגיעו לפאנל בחירות מיוחד במקיף רגר באר שבע
לקראת הבחירות לכנסת ישראל שיתקיימו בחודש הבא, תלמידי מקיף רגר...
לשלושה ימים בלבד: פסטיבל "האי הנעלם" לכל המשפחה בפלאנט באר שבע
הסרט שובר הקופות משתלט על קולנוע פלאנט באר שבע בפסטיבל...
מחממים את הלב: תלמידי תיכון טוביהו הגיעו לדיור מוגן משען באר שבע לקראת החגים
לקראת תקופת החגים הגיעו תלמידי כיתה י״א מתיכון דוד טוביהו...
דילוג לתוכן