יו"ר ארגון הקבלנים בנגב – בתגובה על רעידת האדמה בטורקיה ומצב המבנים בישראל

יו"ר ארגון הקבלנים בנגב – בתגובה על רעידת האדמה בטורקיה ומצב המבנים בישראל
קרדיט צילום: ארגון הקבלנים בנגב

יו"ר ארגון הקבלנים בנגב ומ"מ נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, אלי אביסרור: "רעידת האדמה החזקה שפקדה את טורקיה הבוקר (שני, 6.2.23) והאסון הכבד שפקד את המדינה ומדינות שכנות לה, ומותם המצער של מאות הרוגים תחת ההריסות, הינה תזכורת לכך שישראל באזור מועד לפורענות.  החמור מכך הוא שרוב המבנים בארץ אינם חזקים דיים כנגד רעידות אדמה ועלולים לקרוס על יושביהם"

 

 

הבוקר (שני, 6.2.23) התרחשה רעידת אדמה בעוצמה של 7.8 בטורקיה ובסוריה והיא נחשבת לאחת החזקות שנמדדו בעולם בשנים האחרונות, והעזה ביותר באזור ישראל מאז שנת 1939. הרעידה אף הורגשה היטב ברחבי הארץ והינה תזכורת לכך שמדינת ישראל, הנמצאת על השבר הסורי-אפריקני, נמצאת באזור המועד לפורענות.

 

רעשי האדמה ממחישים היטב את הסכנה העומדת בפני תושבי הארץ בכלל ותושבי הפריפריה בפרט. זה הזמן לקדם תוכניות פינוי-בינוי ולהתיר חסמים בירוקרטיים, אחרת נישאר עם מבנים ישנים ולא מחוזקים אשר לא יעמדו בפני רעידות אדמה ועלולים להתמוטט על יושביהם.

צילום מיטלברג דיאגו

בעקבות הרעידה האחרונה בטורקיה וסביבתה, יוצא יו"ר ארגון הקבלנים בנגב ומ"מ נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ אלי אביסרור בקריאת השכמה לממשלה: "התעוררנו הבוקר עם הידיעה על רעש האדמה העוצמתי שאירע בטורקיה והאסון הכבד שפקד את המדינה. ואני שוב מתריע וקורא בפני הממשלה: תושבי הפריפריה אינם חיים בשטח הפקר! ידוע כי רוב המבנים הישנים נמצאים בעיקר באזורי הפריפריה שבצפון וככאלה גם בדרום, ואלה בדיוק האזורים שבהם עלולים לקרוס מבנים ישנים על יושביהם. רק כשתהיינה אבדות בנפש המדינה תיזכר להתעורר??? על הממשלה לפעול באופן מיידי, ולקדם את תוכניות פינוי בינוי גם בפריפריה ולהתיר חסמים בירוקרטיים מעכבים".

 

"מה יקרה כשתהיה רעידת אדמה חזקה ועוצמתית בישראל? במדינה יש עשרות אלפי מבנים הדורשים חיזוק, ולא רק באזור המרכז. בנגב לא נעשה דבר לחיזוק מבנים, כי הקרקע זולה ואין כדאיות עסקית לכך. על הממשלה לגבש תכנית ראויה, להשקיע בכך כספים ולעודד משקיעים. בשונה מטורקיה, מדינת ישראל קטנה בשטחה ואירוע של רעידת אדמה יוביל בוודאות לפגיעה קשה ביותר בחיי אדם בהיקפים שלא נראו כמותם ולשיתוק המשק. בישראל לא מדובר בשאלה של האם תהיה רעידת אדמה, אלא בשאלה של מתי היא תקרה ובאיזו רמת מוכנות נגיע אליה כמדינה".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הבית של החופש הגדול בדרום: סינמה סיטי באר שבע מציע חוויית בילוי משפחתית במקום אחד
מתחם הבילוי בבאר שבע יציע במהלך חודשי הקיץ שילוב של...
רשות הטבע והגנים: מבצע "התכנסות" במעמקים: הצצה לתיעוד המיוחד של העתקת אלמוגי ענק באילת
מבצע סביבתי והנדסי חסר תקדים מתרחש בשנה האחרונה לחופיה של...
כינוס חירום של ראשי ועדי העובדים ובכירי ההסתדרות במלון בים המלח
מהלכי הממשלה לקידום תזכיר חוק זיכיון ים המלח, והחשש הגדול...
קיץ של חוויות ויצירה לילדים בחופשת הקיץ: מגוון פעילויות, מופעים וסדנאות בחופש הגדול ללא תשלום – לכל המשפחה. במהלך חודש יולי בעופר קניותר
במהלך החופש הגדול, חופשת הקיץ, מציע עופר קניותר, בנס ציונה,...
רשות הטבע והגנים השיקה את "הצליל השמיני" התערוכה השנתית במערות הפעמון בגן הלאומי בית גוברין
רשות הטבע והגנים השיקה אמש (א') את "הצליל השמיני", תערוכת...
כבוד לאולפנת אמית אוריה: סלמלק מקונן נבחרה למצטיינת הנשיא
סלמלק מקונן, בוגרת אולפנת אמית באר שבע נבחרה למצטיינת השירות...
שנתיים וחצי אחרי שאיבד את הוריו בנובה: אליאב עבדוש עלה היום לתורה
אליאב עבדוש, בנם הבכור של גל ונאג'י עבדוש ז"ל, שנרצחו...
ממשיכים להילחם למען הקבלנים הרשומים: בעקבות תפיסת השב"חים באתרי הבנייה בבאר שבע - מנכ"ל ארגון הקבלנים בנגב דורש בכנסת פתרון מיידי למשבר כוח האדם בענף
בדיון דחוף שהתקיים בוועדה לעובדים זרים בכנסת, בעקבות מבצע האכיפה...
דור האנרגיה הבא: תוכנית "סוויץ'" של משרד האנרגיה והתשתיות באופקים יוצאת לדרך
התוכנית, שתפעל בשנת הלימודים הקרובה, תכשיר את בני ובנות הנוער...
חברת החשמל החלה בהטמנת רשת החשמל ברחובות מישור הגפן והטייסים באופקים
חברת החשמל ועיריית אופקים החלו בימים אלו בביצוע מהלך נרחב...
דילוג לתוכן