התאחדות התעשיינים מציגה: הקמת והעתקת מפעלי תעשייה בדרום

התאחדות התעשיינים מציגה: הקמת והעתקת מפעלי תעשייה בדרום
יום עיון העתקת מפעלים - קרדיט יחצ

בשבוע שעבר עשרות תעשיינים מכל הארץ הגיעו ליום עיון שארגן מרחב דרום של התאחדות התעשיינים בבית הלוחם בבאר-שבע. ביום העיון קיבלו התעשיינים כלים מקצועיים ותשובות באשר לדרך המיטבית להקמה, הרחבה או העתקת מפעל.

התעשייה היא העוגן הכלכלי המרכזי והחשוב בנגב וככזה הוא גם נושא הנמצא בלב השיח הציבורי. בימים בהם אנו שומעים לא מעט על מפעלים המצויים בסכנת סגירה או בסכנת פיטורי עובדים, ישנו גם תמונה אחרת, אופטימית, של יזמים ותעשיינים אשר רוצים להרחיב את מפעלם או להעתיק אותו לאזור הדרום, זאת על אף האתגרים עימה מתמודדת התעשייה הישראלית.

התאחדות התעשיינים קיבלה בתקופה האחרונה פניות רבות בנושא ולכן קיימה מפגש מקצועי בו קיבלו התעשיינים  את כל הכלים שיסייעו להם. תהליך הקמה או העתקה של מפעל תעשייתי הינו מורכב ויקר ומצריך תכנון מדוקדק והיערכות יעילה. ביום העיון התעשיינים קיבלו סקירה על מספר היבטים הכרוכים בהקמת והעתקת מפעל החל משלב התכנון ואיתור הקרקע ועד לשלב הרישוי והתחלת הפעילות. אביב חצבני פתח את היום והודיע שמרחב דרום ישמח לסייע בכל פניה בנושא העתקה או הרחבת מפעלים בדרום.

את יום העיון פתח יגאל צרפתי, מנהל מינהל אזורי תעשייה במשרד הכלכלה והתעשייה. תחילה פרש בפני המשתתפים את הפרויקטים העיקרים מהשנים האחרונות כדוגמת פארק התעשייה בנ.ע.מ ופארק התעשייה עידן הנגב, וכן הציג את הפעילות, הליווי המקצועי וההטבות שמעניק מינהל אזורי תעשייה במשרד הכלכלה ליזמים בבואם להקים מפעלים בדרום. צרפתי סיפר כי ב-20 שנה האחרונות נבנו כ-14 מיליון מ"ר לתעשייה בישראל ובעשור האחרון החלק היחסי של הפריפריה גדל ב – 20 אחוז.

לאחר מכן העניקו מניסיונם גם עמית נישרי מנכ"ל א.לאפיס שהציג בפני התעשיינים את הפרקטיקה שהעתקת מפעל לדרום, יהודה דרוקר מלודן הנדסה שדיבר על ההיבטים הלוגיסטיים והתפעוליים בהקמה והעתקה של מפעל ועוד.

אודות מרחב דרום-התאחדות התעשיינים

התאחדות התעשיינים בישראל הינה ארגון המעסיקים הגדול, היציג והבלעדי של המגזר התעשייתי בישראל. מרחב דרום הינו זרוע ביצועית ופעילה במרחב הכלכלי- חברתי ובעל השפעה אקטיבית ואסטרטגית בסביבה הדרומית. המרחב מהווה בית מקצועי לתעשיינים באמצעות פורומים וימי עיון מקצועיים וכן על ידי מתן ליווי ושירות מקצועי לפתרון בעיות אזוריות ופרטניות לרבות נושאים רגולטורים ובירוקרטים הייחודיים לתעשייה הדרומית.

מידע רב נוסף באתר האינטרנט של ההתאחדות http://www.industry.org.il

יום עיון העתקת מפעלים – קרדיט יחצ

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ט"ו באב במדבר: חוגגים אהבה עם הזמר והיוצר דניאל וייס ניצול הטבח בבארי
המופע בליל ירח מלא תחת כיפת השמיים עם סלסלת שקיעה...
המהנדסות הבאות של הדרום
במהלך השנה החולפת הובילה חברת ICL יוזמה חינוכית ייחודית, שבמסגרתה...
הטכנולוגיה שמאחורי רפת חלבלבן כיסופים קולר חכם מתוגבר AI לפרות, ׳קרוסלת׳ חליבה, רובוטים חסכוניים לחיטוי והכנת הפרות ושלל פתרונות ענן ולמידת מכונה
חברת אפימילק, מקיבוץ אפיקים, גייסה למשימת השיקום של הרפת שנהרסה...
נשיא המדינה ביקר בעזה
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, כ״ז בתמוז,...
פסטיבל הפרינג' הבינלאומי ה-15 בבאר שבע יתקיים בסימן "משפחה" יום ב'-ה', 7-4 באוגוסט 2025, העיר העתיקה באר שבע
אירוע התרבות הרב-תחומי הבינלאומי לכל המשפחה של תיאטרון הפרינג' באר...
ביקוש בבאר שבע ואיזור הדרום למטפלות סיעודיות
לאור הביקוש הגדול למטפלות עבור ציבור הקשישים עמותת מטב יוצאת...
דברי נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס חנוכת אנדרטת ״כתב ושם״ לזכר נופלי ונרצחי קיבוץ כפר עזה בשבעה באוקטובר
״אלה ימים קשים, כואבים ומטלטלים במיוחד, ולכן, בפתח דבריי אני...
לקראת דיון בטחוני מכריע בסוגיית מיקום שדה התעופה פונים ראשי ערים בצפון ובדרום לראש הממשלה: "עשית היסטוריה באיראן עכשיו הזמן לעשות היסטוריה בנגב"
עשרות ראשי רשויות מהנגב ומהגליל שיגרו מכתב לראש הממשלה, בנימין...
פתיחה חלקית של שמורת הטבע עין גדי
לאחר שיקום והסדרה של נזקי השיטפון הגדול במסלולים שייפתחו החל...
הבוקר בסורוקה: הקבלנים ראו מקרוב את ההרס – וקוראים למיגון מיידי
למרות החום הכבד והאווירה המתוחה המרחפת באוויר, התייצבו הבוקר (שני...
דילוג לתוכן