יש ריחות, טעמים ותבלינים השמורים רק למטבח הבדואי. בשבת הקרובה (29.2), כחלק מפסטיבל דרום אדום, יזמי ויזמיות רהט פותחים את דלתות ביתם במסגרת "שוקראן", ונותנים לכם הצצה למטבח המסקרן כל כך, המטבח הבדואי.
שוקראן – שוק היזמיות והיזמים הבדואי היחיד בארץ, מזמין את מבקרי דרום אדום להגיע לבקר ברהט ולהנות מתבלינים ייחודיים, צמחי מרפא, קפה בדואי טחון במקום ואוכל בדואי מסורתי ואותנטי.
לרגל פסטיבל דרום אדום, תיירני ותיירניות שוקראן, פותחים את בתיהם לסדנאות בישול ומארגנים סיורים מלאי טעמים וריחות המייחדים את הדרום. בסדנאות תוכלו ללמוד את רזי המטבח הבדואי, להכיר את התבלינים המאפיינים את התבשילים הצבעוניים שלהם ואת ההיסטוריה בבישול המסורתי שלהם.
במהלך השבת (29.2) תוכלו לבקר במספר בתים בכפר, ובין היתר להתארח ב"זעפרן טעים להתארח", שמחוץ לביתה של סברייה, שם ישנו אוהל יפיפה ורחב ידיים, בו אפשר ליהנות מארוחות גורמה בדואיות משובחות. בביתה של פאטמה שגדלה בעזה ועברה לרהט בגיל 14, תוכלו לשמוע את סיפורה המרגש, את סודות המטבח המצרי והבדואי ולאכול ארוחה מסורתית או להנות מסדנאות לילדים. באוהל ורדה תפגשו את חנאן שתספר לכם על המסורת והתרבות הבדואית, ותוכלו לראות קלייה של קפה על האש וטחינתו ולאכול פיתה חמה ישר מהסאג', מלבי ובקלאווה מסורתיים.
"שוקראן" יתקיים בשבת הקרובה 29.2.2020 החל מהשעה 10:00 ברחבה הסמוכה למתנ"ס רהט (ב waze – מתנ"ס רהט). הפעילות מתקיימת בשיתוף עיריית רהט, החברה הכלכלית רהט, עמותת התיירות שקמה בשור, הרשות לפיתוח הנגב, משרד החקלאות ופיתוח הכפר ומכון טריגובוף – מרכז סוויץ'.