Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

סוף שבוע אחרון לאירועי החקלאות והקולינריה 'מהחממה לצלחת' 16-18 במרץ בערבה התיכונה

סוף שבוע אחרון לאירועי החקלאות והקולינריה 'מהחממה לצלחת' 16-18 במרץ בערבה התיכונה
צילום: רונית אלעזרי צופר

סוף שבוע אחרון לאירועי תיירות חקלאית קולינרית FARM TO TABLE 'מהחממה לצלחת'- 16-18 במרץ – קטיף ובישול עם התוצרת בחממות החקלאיות, סיורים עם חקלאים, ארוחות שף ועוד.
יוזמי הפסטיבל- מועצה אזורית הערבה התיכונה, תיירות ערבה, מנהלת החברה לפיתוח הערבה, משרד החקלאות, משרד התיירות, קרן נס וקרן מיראז'. את האירועים מלווה איש הקולינריה דוד קישקה.

בין האירועים בסוף השבוע הנועל את הפסטיבל 16-18 במרץ –

בחוות "בין השיטין" בחצבה, המתפרשת על פני 7 דונם- יתקיימו האירועים:

• 'סדנת 'בישולי שדה'- קטיף ירקות טריים, בישול בלב החממה: פלפל בצבעים, מלפפון, חציל מנומר, דלעת ערמונים, רוקט, בזיליקום ירוק וסגול ועוד.

• זוג השפים נדב ודניאל יקיימו ארוחת 'מבשלים תאילנד בערבה' בלב החממה.

• ארוחות בוקר אורגניות בלב גינת הירק – של רונית ומוטי אלעזרי- במושב צופר סיור בגינת הירק וארוחת בוקר עם מנות הירקות הטריים הנקטפים בגן, בו גדלים מעל ל- 150 סוגי עצי פרי, ירקות וצמחי תבלין

• החממות הנסתרות של מושב פארן- סיורי קטיף וטעימות- עם חקלאי פארן, במטעי תמר מג'הול ובחממות הפלפלים בסיום הסיור נהנים בפודטראק 'קפאין' מכריכים מלאים בכל טוב, היישר מחממות חקלאי מושב פארן.

• סדנת בראנץ'- מושב עין יהב- -איך לשדרג את הברנץ' שלנו? -בהנחיית השפית מירית קירשבום.

• בחווה לגידול פטריות בעין יהב- עולמן הסודי של הפטריות- בהדרכת החקלאי רון דותן, על סוד גידול הפטריות, וסדנה להרכבת ערכה ביתית לגידול פטריות.

• סיור דבש במכוורת 'פורת' בעין יהב -סיור במכוורת וטעימות- עם הדבוראי רן פורת.

• סיור בחממות הירקות- עם החקלאי רמי שדה- עין יהב- סיור בחממות העגבנייה, פלפל, ועשבי תיבול- וטעימות- תוך הסברים על חקלאות הערבה.

בתים פתוחים-

• 1השף יונתן דהן – יוצא מסעדות 'רפאל', 'כתית', 'מזללה' ו-'Gail's Kitchen' בלונדון, יקיים ארוחות שף בלב חוות 'בין השיטין, במושב חצבה ובביתו ביישוב צוקים.

• השף ינון בארי- יוצא מסעדות ה'פאלומר' ו'הברברי' מקבוצת מחניודה בלונדון, מארח בביתו בפארן ארוחות עונתיות המתבססות על הירקות של משפחתו ושל חקלאי המושב.

מסעדות ופוד-טראקים ברחבי הערבה-מציעים תפריט ספיישל בפסטיבל 'מהחממה לצלחת'.

עלות קטיף וסדנת בישול בין- 30-80 ₪ למשתתף.
ארוחת 'מבשלים תאילנד בערבה' עם השפים נדב ודניאל- 300 ₪ לסועד כולל יין.

לתכנייה, מחירים הזמנות- אירועי 'מהחממה לצלחת'- https://farmtotablearava.co.il/
טלפון 052-4260798

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הזדהות עם החטופים והנופלים: עיצוב חדש למדבקת יזכור
יוזמה של מגמת עיצוב תעשייתי בתיכון עתיד באר-שבע מציגה עיצוב...
"מי שבע" השקיע כ-49 מיליון ₪ בתשתיות המים והביוב בשנת 2023
"מי שבע" השקיע כ-49 מיליון ₪ במהלך שנת 2023 בעבודות...
טקס יום הזיכרון במכללה האקדמית אשקלון
המכללה האקדמית אשקלון תקיים את טקס יום הזיכרון חללי מערכות...
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, בעצרת יום הזיכרון לשואה ולגבורה: "השנה למדנו את לקחי השואה על בשרנו"
"השנה את לקחי השואה למדנו על בשרנו. הטרגדיה הגיעה לפתחנו,...
לראות ולשמוע מקרוב: הנהלת ארגון הקבלנים יצאה לסיור ביישובי עוטף עזה בעקבות מלחמת חרבות ברזל
הנהלת ארגון הקבלנים בנגב יצאה השבוע (יום א' - 5/5)...
שמים את הפריפריה במרכז: מפגש נשיאי המכללות לחינוך בדרום עם נשיא המדינה
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח השבוע במשכנו את פורום נשיאות...
ערב מרגש ובלתי נשכח התקיים בחול המועד פסח בשכונת מישור הגפן, שם התאחדו תושבים, ארגונים ומוזיקאים לערב מחווה מיוחד לזכרם של האזרחים החפים מפשע שנרצחו ב-7.10
האירוע, שהתקיים בשיתוף פעולה הדוק בין ארגון הג'וינט, עיריית אופקים...
מימונה של תקווה ועוצמה
המחלקה לצמיחה דמוגרפית ומערך ההתנדבות בעיריית אופקים ערכו ביום שלישי...
מרדף לוהט בלב המדבר
בעת סיור גששות ותצפיות על חיות בר שהתקיים באזור נחל...
ערב מרגש: "מתכון עם זיכרון" יצא לדרך כ- 20 משפחות שכול ובני נוער באופקים בישלו יחד כחלק מתוכנית "משיב הרוח"
אופקים, 11.4.2024 – ערב מרגש התקיים לאחרונה באופקים במסגרת מיזם...