משכן התכלת הקים מערך חינוך והדרכות

משכן התכלת הקים מערך חינוך והדרכות
שלמה אברהמי במרכז המבקרים במשכן. קרדיט יחצ

חברת משכן התכלת לייצור טליתות ותפילין הכריזה על הקמת מערך הדרכה וחינוך כחלק ממרכז המבקרים במפעל בבאר שבע. כחלק מהמהלך, מדריך השייך למחלקת החינוך בחברה ילווה את תלמידי כיתות ז' בשנת הבר-מצווה.

שלמה אברהמי במרכז המבקרים במשכן. קרדיט יחצ

מרכז המבקרים של חברת משכן התכלת בבאר שבע הפך למקום מועדף על קבוצות ובתי ספר בשנת הבר-מצווה. כחלק מסיורי הבר מצווה בירושלים, תלמידים רבים עוברים גם במשכן התכלת כדי ללמוד על התהליך ההנדסי של יצירת הטלית והתפילין.

כעת, הודיעו במשכן התכלת על הקמת מערך חדש שיתן מענה לאותם התלמידים וילמד אותם על שני המוצרים הנחוצים כדי לעלות לתורה בגיל הבר-מצווה. יהודה הראל, מורה ואיש רוח מבאר שבע, ינהל את המחלקה החדשה וידאג לליווי והדרכה במהלך שנת הבר-מצווה.

במשכן מתכננים לקיים שיעורים מקדימים על תהליך הייצור של הטלית והתפילין ורק לאחר מכן להביא את התלמידים לסיור במפעל. במהלך הסיור יראו התלמידים את התהליך ההנדסי והשילוב בין מכניקה לעבודה ידנית הנדרשים ליצירת הטלית, לצד תהליך העבודה הידני ליצירת התפילין.

"המטרה שלנו היא להגיע לכל תלמיד ותלמידה וללמד אותם על תהליך הייצור והסיפור של שני מוצרים מרכזיים ביהדות, במיוחד בגיל הבר-מצווה" סיפר שלמה אברהמי, מנכ"ל חברת משכן התכלת. "לצערי ילדים רבים גדלים בניתוק מהטלית והתפילין ואנו רוצים להראות להם את הצד מעבר להלכה ולמצוות. אלא את תהליך הייצור, את העבודה הידנית וכמובן את ערכי העבודה הציונית למען יהודי העולם. אני מאמין שדרך זו היא שילוב בין החילוניות לבין המסורת וכך כל אחד יוכל למצוא לעצמו משהו אחר להתחבר אליו ביהדות".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אמרו לנו להצניע את הדרום, אבל החלטנו לעשות בדיוק ההפך
גאווה דרומית, מיתוג מבית: שני מרצים ובוגר מבית הספר להנדסאים...
הסטודנטים הזרים הראשונים כבר בארץ!
מועצה אזורית הערבה התיכונה: מלבד לימודי החקלאות המתקדמת הנלמדים במרכז...
גם השנה: מדרשיית אמית קמה ירוחם - מצטיינת משרד החינוך
מדרשיית אמית קמה בירוחם נבחרה על ידי משרד החינוך לבית...
22 משפחות ושנה אחת: כך הפך שיתוף הפעולה בין ICL לגרעין צבר בבאר שבע לעוגן עבור חיילים בודדים
לפני כשנה יצא לדרך שיתוף הפעולה בין חברת ICL הנחשבת...
אל תחכו לדקה ה-90 לקראת מרוץ הלילה של באר שבע- איפה כדאי להתאמן בעיר?
ב-9 בספטמבר יהפכו רחובותיה של בירת הנגב למסלול ריצה מואר...
ספטמבר מתוק ויצירתי: פעילויות, סדנאות, הצגות ואירועים חגיגיים ומשפחתים לתחילת השנה החדשה בעופר קניותר
חודש ספטמבר מגיע לעופר קניותר עם שלל פעילויות חגיגיות לילדים,...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
דיירות חדשות במפרץ אילת: שש צבות ים שולבו בטבע
שש נקבות של צב ים קרני המצוידות במשדרי לוויין מתקדמים,...
מחברים את הגוף והנפש מהיסוד: שיבא נגב מובילה את המהפכה שתביא רפואה שלמה לנגב
לראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, בית חולים כללי ובית חולים...
פותחים את שנת הלימודים יחד: זו השנה השנייה ברציפות בה 'עמותת קהילת שבט הנובה' תחלק כ-850 ילקוטים לילדי שורדי מסיבות הדרום וילדי המשפחות השכולות מטבח ה-7 באוקטובר.
הילקוטים החדשים, המאובזרים בציוד לימודי ומותאמים לילדים מגיל הגן ועד...
דילוג לתוכן