Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מחפשים מרדה לפיצה? כך תמצאו את הטוב ביותר

מחפשים מרדה לפיצה? כך תמצאו את הטוב ביותר
קרדיט freepik.com

כדי לקבל תחתית טובה, פריכה, חרוכה היטב על פיצה, אתם צריכים למצוא דרך להעביר אותה למשטח לוהט כמו אבן פיצה, ואילו הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא עם מרדה לפיצה – הכלי בעל הידית הארוכה עם משוט שטוח בקצהו, שאופים מקצועיים משתמשים בו כדי להוציא ולהחזיר פיצות מתנורים חמים. רוב אנשי המקצוע משתמשים בראשי מתכת ארוכים, כבדים ומעוגלים כדי להזיז את הפיצות במרחק בטוח מפתחי התנור. אבל מה איתנו הטבחים הביתיים? איזה מרדה לפיצה הכי טוב לתנור הביתי?

קרדיט freepik.com

הקריטריונים: איך לחפש מרדה לפיצה הטובה ביותר?

צורה – מרדה לפיצה מקצועי יש בדרך כלל ראש מעוגל, ומסיבה טובה: איש מקצוע צריך להיות מסוגל לעבוד עם פיצות בכל פינות התנור הגדול, והכל מפתח קטן אחד. מרדה בעל ראש מרובע מקשה הרבה יותר על תמרון הבצקים בדפנות התנור בגלל זווית ההחדרה. אז עבורם, מרדה שהוא סימטרי לא משנה באיזו זווית הוא מוכנס הוא הכרחי. טבח ביתי, לעומת זאת, עובד בתנור קטן בודד. אתם יכולים לגשת לפיצה שלכם חזיתית. מסיבה זו, מרדה בעל ראש מרובע מקל בהרבה על עניין ההחדרה והשליפה.

חומרים – מרדים מגיעים מהחומרים הבסיסיים – עץ ומתכת:

  • מרדי עץ יפים – עץ הוא גם החומר הטוב ביותר למניעת הידבקות של בצק פיצה נא, לכן כלי זה חיוני להכנסת פיצה גולמית לתנור מבלי לקרוע אותה. אתם יכולים גם לחתוך ולהגיש את הפיצה שלכם ישירות מהמרדה מבלי לפגוע בסכין או הפיצה שלכם. עם זאת, יש כמה חסרונות עיקריים. תחזוקה זה של מרדה לפיצה מעץ הוא לא פשוט. יש לייבש את המרדה בזהירות לאחר השטיפה כדי למנוע עיוות. עליכם לשפשף אותו באופן קבוע בשמן מינרלי כדי למנוע ממנו לספוג ריחות או כתמים. כמו כן, כלי עץ אינם חסיני אש. אפילו תוך הקפדה על זהירות רבה, הוא יפתח סימני צריבה בשימוש על גריל או בתנור עצים. לבסוף, מרדי עץ עבים. אין דרך לעקוף את זה, מה שמקשה מאוד להחליק אותם מתחת לבצק.
  • מרדה מתכת – מרדי מתכת קלים לניקוי ועמידים לאורך זמן, בדיוק כמו כלי יציקה, הם סופר דקים, מה שהופך אותם קלים להחליק מתחת לבצק. החיסרון היחיד? לבצק גולמי יש נטייה להידבק אליו יותר מאשר למרדה עץ. ניתן לפצות על כך בקלות על ידי הקפדה על האבקה בקמח ועבודה מהירה, או על ידי ציפוי המרדה בפיסת נייר אפייה.

בפיצריות מקצועיות, לרוב ירכיבו את הפיצה שלהם על משטח שיש או עץ ואז יגררו אותה על מרדה לפיצה מאלומיניום מחורר. זהו תהליך שמיועד למסעדות כי הן צריכות לעמוד בקצב הרבה יותר מהר ממה שאתם עושים בבית. ואילו בבית, אם תנסו לשים את הבצק שלכם על מרדה מתכת, סביר להניח כי הבצק יידבק כשתנסו להעביר אותו לתנור. לכן מומלץ להשתמש במרדה עץ בבית.

אורך ידית – הידית של מרדה לפיצה צריכה להיות ארוכה מספיק כדי שראש הלהב יוכל להגיע עד לחלק האחורי של התנור שלכם, תוך שהוא מאפשר לכם לשמור את היד שלכם במרחק של 4-5 סנטימטרים טובים מפתח התנור.

לסיכום

אם אתם מחפשים מרדה מקצועי לבית או לעסק שלכם, עכשיו אתם יודעים לאילו קריטריונים לשים לב. את הכלים המקצועיים ואיכותיים ביותר תוכלו לרכוש בקמאדו, שדואגים לייבא עבורכם את ציוד הטאבון והתנורים האיכותי והטוב ביותר!

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לנסוע לחול לראות כדורגל זאת חופשה נהדרת
החופשות הטובות ביותר הן אלה שבהן עושים בדיוק מה שרוצים...
לעצב את הבית עליו תמיד חלמתם
כולנו מכירים את המשפט המפורסם: 'דירה נאה מרחיבה דעתו של...
יתרונות אינדוקציה כיריים: בחירה בטכנולוגיית מטבח מודרנית
אינדוקציה כיריים מייצגים היום טכנולוגיית מטבח מודרנית. העלייה בפופולריות של המכשיר...
קשה מול הילדים? אתם ממש לא צריכים לעבור את זה לבד
כל אחד חושב כי הצרות שלו שייכות רק אליו. רבים...
הדרך למצוינות עסקית
לתקנות רישוי עסקי מזון תפקיד מכריע בעולם המורכב של תעשיית...
להיפטר מסנטר כפול אחת ולתמיד- זה אפשרי
הפנים הם אחד האזורים הבולטים בגוף. כאשר אנו פוגשים את...
כל מה שרציתם לדעת על קניית מזוודות חדשות
נסיעות לחו"ל הן חלק בלתי נפרד מהחיים של רובנו. אנחנו...
סגנונות בניה באזור המרכז
אזור המרכז, בניגוד לאזורים הפסטורליים והמרחבים הירוקים בפריפריה, הוא שוקק...
כל הסיבות להזמין מטבח בצבע לבן
לאחרונה אתם חושבים יותר ויותר ברצינות על האפשרות של הזמנת...
איך אוטמים קיר חיצוני לחדירת מים?
יש אצלכם סדקים או סימני רטיבות בקיר חיצוני? איטום לקוי...