כדי לקבל תחתית טובה, פריכה, חרוכה היטב על פיצה, אתם צריכים למצוא דרך להעביר אותה למשטח לוהט כמו אבן פיצה, ואילו הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא עם מרדה לפיצה – הכלי בעל הידית הארוכה עם משוט שטוח בקצהו, שאופים מקצועיים משתמשים בו כדי להוציא ולהחזיר פיצות מתנורים חמים. רוב אנשי המקצוע משתמשים בראשי מתכת ארוכים, כבדים ומעוגלים כדי להזיז את הפיצות במרחק בטוח מפתחי התנור. אבל מה איתנו הטבחים הביתיים? איזה מרדה לפיצה הכי טוב לתנור הביתי?
הקריטריונים: איך לחפש מרדה לפיצה הטובה ביותר?
צורה – מרדה לפיצה מקצועי יש בדרך כלל ראש מעוגל, ומסיבה טובה: איש מקצוע צריך להיות מסוגל לעבוד עם פיצות בכל פינות התנור הגדול, והכל מפתח קטן אחד. מרדה בעל ראש מרובע מקשה הרבה יותר על תמרון הבצקים בדפנות התנור בגלל זווית ההחדרה. אז עבורם, מרדה שהוא סימטרי לא משנה באיזו זווית הוא מוכנס הוא הכרחי. טבח ביתי, לעומת זאת, עובד בתנור קטן בודד. אתם יכולים לגשת לפיצה שלכם חזיתית. מסיבה זו, מרדה בעל ראש מרובע מקל בהרבה על עניין ההחדרה והשליפה.
חומרים – מרדים מגיעים מהחומרים הבסיסיים – עץ ומתכת:
- מרדי עץ יפים – עץ הוא גם החומר הטוב ביותר למניעת הידבקות של בצק פיצה נא, לכן כלי זה חיוני להכנסת פיצה גולמית לתנור מבלי לקרוע אותה. אתם יכולים גם לחתוך ולהגיש את הפיצה שלכם ישירות מהמרדה מבלי לפגוע בסכין או הפיצה שלכם. עם זאת, יש כמה חסרונות עיקריים. תחזוקה זה של מרדה לפיצה מעץ הוא לא פשוט. יש לייבש את המרדה בזהירות לאחר השטיפה כדי למנוע עיוות. עליכם לשפשף אותו באופן קבוע בשמן מינרלי כדי למנוע ממנו לספוג ריחות או כתמים. כמו כן, כלי עץ אינם חסיני אש. אפילו תוך הקפדה על זהירות רבה, הוא יפתח סימני צריבה בשימוש על גריל או בתנור עצים. לבסוף, מרדי עץ עבים. אין דרך לעקוף את זה, מה שמקשה מאוד להחליק אותם מתחת לבצק.
- מרדה מתכת – מרדי מתכת קלים לניקוי ועמידים לאורך זמן, בדיוק כמו כלי יציקה, הם סופר דקים, מה שהופך אותם קלים להחליק מתחת לבצק. החיסרון היחיד? לבצק גולמי יש נטייה להידבק אליו יותר מאשר למרדה עץ. ניתן לפצות על כך בקלות על ידי הקפדה על האבקה בקמח ועבודה מהירה, או על ידי ציפוי המרדה בפיסת נייר אפייה.
בפיצריות מקצועיות, לרוב ירכיבו את הפיצה שלהם על משטח שיש או עץ ואז יגררו אותה על מרדה לפיצה מאלומיניום מחורר. זהו תהליך שמיועד למסעדות כי הן צריכות לעמוד בקצב הרבה יותר מהר ממה שאתם עושים בבית. ואילו בבית, אם תנסו לשים את הבצק שלכם על מרדה מתכת, סביר להניח כי הבצק יידבק כשתנסו להעביר אותו לתנור. לכן מומלץ להשתמש במרדה עץ בבית.
אורך ידית – הידית של מרדה לפיצה צריכה להיות ארוכה מספיק כדי שראש הלהב יוכל להגיע עד לחלק האחורי של התנור שלכם, תוך שהוא מאפשר לכם לשמור את היד שלכם במרחק של 4-5 סנטימטרים טובים מפתח התנור.
לסיכום
אם אתם מחפשים מרדה מקצועי לבית או לעסק שלכם, עכשיו אתם יודעים לאילו קריטריונים לשים לב. את הכלים המקצועיים ואיכותיים ביותר תוכלו לרכוש בקמאדו, שדואגים לייבא עבורכם את ציוד הטאבון והתנורים האיכותי והטוב ביותר!