סטודנטים משנה ג' במחלקה להנדסת מכונות במכללת -SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, פיתחו השנה פתרונות מותאמים אישית עבור אנשים המתמודדים עם מגבלות פיזיות, במסגרת שיתוף פעולה עם בית הלוחם באר שבע. הפרויקטים פותחו במסגרת קורס במסלול תיכון ועיצוב מוצרים, בהובלת המרצה נעמה אגסי ובהנחיית המעצב אילן אלקרט, במטרה להעניק מענה לאתגרים יומיומיים ולהגדיל את עצמאותם של המשתמשים.
במהלך הקורס ליווה כל צוות סטודנטים חבר מבית הלוחם, למד להכיר את צרכיו ואת האתגרים עימם הוא מתמודד ופיתח עבורו פתרון המותאם באופן אישי. התהליך כלל מפגשים משותפים, מחקר, פיתוח, בניית אבי-טיפוס ושיפור מתמשך של המוצרים, מתוך מטרה ליצור פתרונות פונקציונליים שישפרו את איכות החיים של המשתמשים.
התהליך הגיע לשיאו בתערוכה חגיגית שנערכה בבית הלוחם באר שבע, בה הציגו הסטודנטים את הפתרונות שפיתחו בפני המשתמשים, בני משפחותיהם, משתקמים ואנשי הצוות. לצד ההתרשמות מהחדשנות ההנדסית, בלט במיוחד הקשר האנושי שנרקם לאורך השנה בין הסטודנטים לבין המשתמשים.

אחד הפרויקטים המרגשים הוקדש לעמית גור, שנפצעה באירועי 7 באוקטובר. בעקבות הפציעה בכתף שמאל ובכף יד ימין, היא מתקשה לבצע פעולות הדורשות הפעלת כוח באמצעות האצבע המורה, גם פעולה פשוטה לכאורה כמו התזת בושם הפכה למשימה המצריכה עזרה. הסטודנטים נועה זיו וגיא פריינטי פיתחו עבורה התקן המתחבר לכל בקבוק בושם ומאפשר להפעיל אותו באמצעות לחיצה קלה על כפתור ייעודי. הפתרון הפשוט לכאורה מעניק לעמית את האפשרות להתארגן בבוקר באופן עצמאי, מבלי להזדקק לסיוע.
צוות נוסף, דויד זוזות, רון סויסה והראל בן שושן, בחרו להתמודד עם אתגר נוסף מחיי היומיום של עמית, חפיפת השיער. הם פיתחו מערכת המאפשרת לבצע באופן עצמאי את שלבי החפיפה, מריחת המרכך וסחיטת השיער. אף שהמערכת עדיין נמצאת בשלבי פיתוח, הסטודנטים כבר הודיעו כי בכוונתם להמשיך ולעבוד עליה במסגרת פרויקט הגמר שלהם, מתוך מטרה להתקין אותה בביתה של עמית ולהפוך אותה למוצר שימושי גם עבור אנשים נוספים המתמודדים עם מגבלות דומות.

עמית התרגשה מאוד מהפתרונות שפותחו עבורה וסיפרה כי מעבר למוצרים עצמם, ריגש אותה הרצון של הסטודנטים להשיב לה את תחושת העצמאות ולאפשר לה להתמודד עם הפציעה בצורה מכבדת ונוחה יותר.
גם קובי סגל, שנפצע במהלך האינתיפאדה הראשונה וכיום מלווה פצועים ומשתקמים בבית הלוחם, עמד במרכזם של שני פרויקטים שונים. בעקבות פגיעה עצבית בידו הימנית, הוא נדרש להתרכז באופן מודע בכל פעולה של אחיזה וכאשר תשומת הלב שלו מוסחת, היד משתחררת וחפצים נופלים ממנה.
הסטודנטים דוד ברששת ויובל בן חמו פיתחו עבורו כפפה מכנית המאפשרת לנעול את היד במצב אחיזה סגור. כך יכול קובי להחזיק חפצים באופן יציב ולבצע פעולות יומיומיות בביטחון, מבלי לחשוש שהאחיזה תשתחרר באופן בלתי רצוני .במקביל פיתחו הסטודנטים איתי חכמה וגל ארוש מתקן ייעודי לאחיזת סכין חיתוך, המאפשר לקובי לבצע באופן עצמאי פעולות בסיסיות במטבח שבעבר נדרש בהן לעזרה. המתקן כבר הושלם וצפוי להימסר לקובי לשימוש קבוע בביתו.

המשותף לכל הפרויקטים הוא ההתמקדות דווקא בפעולות הקטנות והיומיות, אותן פעולות שרוב האנשים מבצעים מבלי לחשוב עליהן פעמיים. עבור מי שמתמודד עם מגבלה פיזית, דווקא הרגעים הללו הם שמגדירים את מידת העצמאות, תחושת המסוגלות והביטחון העצמי.
לדברי נעמה אגסי, רכזת מסלול תיכון ועיצוב מוצר במחלקה להנדסת מכונות, זהו בדיוק הערך המרכזי של הקורס.
"חשוב לי במיוחד שהסטודנטים יחוו במהלך הלימודים תהליך אמיתי של פיתוח מוצר עבור אדם אחר. ההבנה שאני מנסה להקנות להם היא שהנדסה היא תמיד עבור אנשים, יש להם כוח ממשי להשפיע לטובה על חייהם של אחרים. בדרך כלל בלימודי הנדסה הסטודנטים מתכננים עבור משתמש תיאורטי. כאן הם פגשו אדם אמיתי, עם סיפור חיים אמיתי, וגילו שחלק משמעותי מהעבודה אינו רק לפתור בעיה טכנית, אלא קודם כול להבין לעומק את הצורך האנושי. מתוך ההקשבה הזאת נולדת היכולת ליצור שינוי אמיתי בתחושת העצמאות, הביטחון והמסוגלות של האדם."