נאות חובב נלחמת בפסולת הפיראטית: כ-90 טונות של פסולת יבשה פונו השבוע מאתרי פסולת פיראטים.

נאות חובב נלחמת בפסולת הפיראטית: כ-90 טונות של פסולת יבשה פונו השבוע מאתרי פסולת פיראטים.
קרדיט: אגף החירום והביטחון

בעקבות הגשמים העזים שירדו באזור הנגב בשבוע שעבר, אנשי האגף לחירום וביטחון במועצה התעשייתית נאות חובב יצאו למבצע פינוי אתרי פסולת פיראטים שהתגלו בתוך גבולות הגזרה של המועצה, וחלקם חסמו את זרימת הנחלים באזור.

בשלב הראשון של המבצע פונו כ-90 טונות של פסולת יבשה, במקטע הראשון מתוך שלושה מצבורי פסולת גדולים שאותרו על ידי עובדי האגף. מדובר על פסולת יבשה הכוללת: גבס, צנרת, אינסטלציה, צנרת חשמל , ופגרים של חיות שונות.

בסיום הפינוי של המקטע הראשון, עובדי המועצה דאגו שערוצי הנחל במקום יהיו פנויים לזרימת מי גשמים בשל חסימתם על ידי הפסולת הרבה.

על פי בדיקות שנערכו באגף החירום והביטחון, בשני המקטעים הנוספים שאמורים להיות מפונים בימים הקרובים, נמצאה פסולת במשקל של כ-80 טונות, כשמדובר בעיקר בפסולת פלסטיק, פסולת בניין, פסולת יבשה מסוגים שונים ומצבור של רהיטים ישנים.

עוד הוחלט בין היתר כי האגף יגביר בצורה משמעותית את מאמצי הפיקוח והאכיפה, בדגש על איתורם של משליכי הפסולת. כדי לענות לאתגר הניצב בפני האגף – יתוגברו הסיורים הרכובים בסמוך לגבולות הגאוגרפיים של המועצה, יופעלו אמצעים אלקטרוניים שונים כגון יחידת הרחפנים של המועצה, יורחב השימוש במערך המצלמות ברחבי המועצה במטרה להגביר את הפיקוח על סוגים שונים של עבירות, כולל עבירות השלכת פסולת בשטחים הפתוחים. מטרתו הסופית של האגף היא תכנון מערך פיקוח ואכיפה קפדני ויעיל אשר ייתן מענה לאתגר וימנע בעתיד השלכת פסולת ואשפה באתרים לא מורשים בשטחי המועצה על ידי עבריינים.

קרדיט: אגף החירום והביטחון

ציון יחיה מנהל האגף לחירום וביטחון: "אנו נלחמים בתופעת השלכת פסולת באתרים פיראטים בכל האמצעים העומדים לרשותנו כדי למגר את התופעה. את השנה החדשה פתחנו במבצע לפינוי הפסולת באתרים הפיראטים. נמשיך לשים על כך דגש גם בשנה הקרובה".

ראש המועצה, ארז בדש: "שמירה והגנה על הסביבה הם נדבכים חשובים מאוד בחזון המועצה לפיו אנו פועלים. המועצה משקיעה מאמצים רבים בפיקוח ואכיפה של נושא הגנת הסביבה במטרה ברורה – למנוע לחלוטין את הטמנה והשלכה בלתי חוקית של פסולת מכל סוג שהוא. נושא מניעת הצטברות אתרי פסולת פיראטים נמצא גבוה בראש סדר העדיפויות שלנו בתוכניות העבודה. משילות משמעותה ענישה אכיפה ומניעה של המקרים הבאים, ונגייס לצורך כך את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר, למנוע הישנות מקרים דומים בעתיד".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אמרו לנו להצניע את הדרום, אבל החלטנו לעשות בדיוק ההפך
גאווה דרומית, מיתוג מבית: שני מרצים ובוגר מבית הספר להנדסאים...
הסטודנטים הזרים הראשונים כבר בארץ!
מועצה אזורית הערבה התיכונה: מלבד לימודי החקלאות המתקדמת הנלמדים במרכז...
גם השנה: מדרשיית אמית קמה ירוחם - מצטיינת משרד החינוך
מדרשיית אמית קמה בירוחם נבחרה על ידי משרד החינוך לבית...
22 משפחות ושנה אחת: כך הפך שיתוף הפעולה בין ICL לגרעין צבר בבאר שבע לעוגן עבור חיילים בודדים
לפני כשנה יצא לדרך שיתוף הפעולה בין חברת ICL הנחשבת...
אל תחכו לדקה ה-90 לקראת מרוץ הלילה של באר שבע- איפה כדאי להתאמן בעיר?
ב-9 בספטמבר יהפכו רחובותיה של בירת הנגב למסלול ריצה מואר...
ספטמבר מתוק ויצירתי: פעילויות, סדנאות, הצגות ואירועים חגיגיים ומשפחתים לתחילת השנה החדשה בעופר קניותר
חודש ספטמבר מגיע לעופר קניותר עם שלל פעילויות חגיגיות לילדים,...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
דיירות חדשות במפרץ אילת: שש צבות ים שולבו בטבע
שש נקבות של צב ים קרני המצוידות במשדרי לוויין מתקדמים,...
מחברים את הגוף והנפש מהיסוד: שיבא נגב מובילה את המהפכה שתביא רפואה שלמה לנגב
לראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, בית חולים כללי ובית חולים...
פותחים את שנת הלימודים יחד: זו השנה השנייה ברציפות בה 'עמותת קהילת שבט הנובה' תחלק כ-850 ילקוטים לילדי שורדי מסיבות הדרום וילדי המשפחות השכולות מטבח ה-7 באוקטובר.
הילקוטים החדשים, המאובזרים בציוד לימודי ומותאמים לילדים מגיל הגן ועד...
דילוג לתוכן