מעוף סניף רהט מציג: כנס לקידום יזמות נשית במגזר הבדואי

מעוף סניף רהט מציג: כנס לקידום יזמות נשית במגזר הבדואי
באידבות מעוף סניף רהט

הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים באמצעות מערך השטח מעוף במרחב דרום הודיעו על שיתוף פעולה עם עיריית רהט וארגוני תעסוקה בחברה הבדואית, לקידום יזמות עסקית בקרב נשים בדואיות. במסגרת שיתוף הפעולה הוחלט לקיים כנס חשיפה גדול אשר יציג את מגוון אפשרויות התעסוקה והכלים להקמת עסק ביתי לנשים, המותאם למסורת הבדואית.

שולחן עגול ברהט
באידבות מעוף סניף רהט

משרד הכלכלה באמצעות הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, ממשיכים בפעילותם לקידום התעסוקה בחברה הבדואית. השבוע נערך מפגש רב משתתפים סביב שולחן עגול ביוזמת מעוף סניף רהט ובהשתתפות 10 גורמים מהשטח. עיריית רהט, החברה הכלכלית ברהט, ארגוני תעסוקה מובילים בנגב, בהם לשכת התעסוקה, ארגון אג'יק, ועוד, במטרה לאגם משאבים ולבחון אסטרטגיות לטיפול בסוגיית העסקת נשים בדואיות. במהלך המפגש הוחלט על הפקת כנס גדול בסוף חודש אפריל במטרה לחשוף בפני נשים בדואיות את השירותים והכלים העומדים לרשותן לטובת השתלבות בעולם התעסוקה ופיתוח יזמות ביתית המאפשרת להן להתפרנס באופן המותאם לצרכים התרבותיים והמסורתיים שלהן.

ג'לילה אלקרינאוי, מנהלת ליווי עסקי במעוף סניף רהט ויוזמת המפגש אמרה כי: "לרוב הנשים הבדואיות, אין כיום מקומות תעסוקה המותאמים לצרכים התרבותיים והחברתיים שלהן. הנשים נדרשות לצאת לעבוד מחוץ לעיר בשעות לא שגרתיות וזה גורם להן להישאר בבית. היה לי חשוב לאחד את כל הגופים שעובדים למטרה זו ולאחד ביניהם, על-מנת לגרום לנשים ברהט לאמץ משאבים קיימים ויכולות אישיות לקידום מיזמים עסקיים מהבית"

 

ג'יהאד אלעוברה, מנהל מעוף סניף רהט: "אני מאוד גאה בג'לילה שיזמה מפגש כה חשוב. שיתוף פעולה בין גופים הוא תמיד מבורך ודרכו ניתן להגיע להרבה יותר הישגים. אנו מברכים את כל הגופים שישבו איתנו לשולחן העגול ומצפים לראות יותר ויותר מיזמים ובתי עסק המונהגים על ידי הנשים הבדואיות".

 

ראש העיר פאיז אבו צהבאן  הוסיף: "עיריית רהט ברשותי שמה את נושא תעסוקת הנשים בסדר העדיפות שלה, החברה הכלכלית כזרוע ביצועית של העירייה מקדמת יצירת מקומות עבודה לנשים ברהט,  עיריית רהט מקדם תוכנית תיירותית שמושתת על נשים שפתחו את הבתים שלהן לארח תיירים מה שיגדיל בצורה משמעותית את תעסוקת הנשים ברהט"

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שורשים של זיכרון: תלמידי אמית שדרות הנציחו את המורה שנפל
עבור תלמידי תיכון הבנים בקריית החינוך אמית חמ"ד שדרות, חגיגות...
מפגש בין דורי: מרגש חניכי מכינת ''קול עמי'' הגיעו השבוע לשמח את ותיקי מרכז היום ''חושן'' של חברת משמרות בשדות נגב
חניכי מכינת קול עמי הגיעו השבוע להתנדבות מרגשת  במרכז היום...
באר שבע על מפת החינוך העולמית
השבוע הסתיים כנס החינוך העולמי ''BETT 2026'' בלונדון, מהכנסים המרכזיים...
יותר מספורט: נגב אקולוגיה הקדישה את עונת הקטרגל בליגה למקומות עבודה לזכרו של אבנר חיון ז״ל
קבוצת הקטרגל של חברת נגב אקולוגיה הקדישה את עונת המשחקים...
מחשבון לכל תלמיד: מיזם ההנצחה המרגש של מקיף אמית באר שבע
בבית החינוך מקיף אמית באר שבע מצאו דרך ייחודית ומקורית...
ברקע מספר תאונות בטיחות מצערות בענף: ארגון הקבלנים בנגב השיק את תוכנית "כוכבי הבטיחות" לקבלנים
ארגון הקבלנים בנגב השיק את תוכנית "כוכבי הבטיחות" לקבלנים ביוזמה...
פיתוחים וחידושים מישראל והעולם בתחומי החקלאות, השקיה, רכבי שטח ועוד יוצגו השבוע בתערוכה החקלאית הגדולה בישראל
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר, תחנת "יאיר" בחצבה – 29-28 בינואר...
עוד פרויקט חברתי בהפעלת עמותת "יחדיו": חנוכת מרכז "אלומה" בבאר-שבע
בטקס חגיגי ומרגש נחנך היום (יום שני ה-26.6) מרכז "אלומה"...
המלחמה בחרמות עולה שלב: ''סיירת ההורים'' של תיכון רגר בבאר שבע יוצאת לדרך
תלמידי התיכונים בישראל מתמודדים לא רק עם מציאות ביטחונית מורכבת,...
שמהפכת האוטומציה מגיעה לדרום עשרות תעשיינים הגיעו לסיור מקצועי במפעל 'שניב' באופקים
למעלה מ-35 מנהלים ובעלי מפעלים מכל רחבי הדרום התכנסו הבוקר...
דילוג לתוכן