Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

סוף שבוע אחרון לאירועי החקלאות והקולינריה 'מהחממה לצלחת' 16-18 במרץ בערבה התיכונה

סוף שבוע אחרון לאירועי החקלאות והקולינריה 'מהחממה לצלחת' 16-18 במרץ בערבה התיכונה
צילום: רונית אלעזרי צופר

סוף שבוע אחרון לאירועי תיירות חקלאית קולינרית FARM TO TABLE 'מהחממה לצלחת'- 16-18 במרץ – קטיף ובישול עם התוצרת בחממות החקלאיות, סיורים עם חקלאים, ארוחות שף ועוד.
יוזמי הפסטיבל- מועצה אזורית הערבה התיכונה, תיירות ערבה, מנהלת החברה לפיתוח הערבה, משרד החקלאות, משרד התיירות, קרן נס וקרן מיראז'. את האירועים מלווה איש הקולינריה דוד קישקה.

בין האירועים בסוף השבוע הנועל את הפסטיבל 16-18 במרץ –

בחוות "בין השיטין" בחצבה, המתפרשת על פני 7 דונם- יתקיימו האירועים:

• 'סדנת 'בישולי שדה'- קטיף ירקות טריים, בישול בלב החממה: פלפל בצבעים, מלפפון, חציל מנומר, דלעת ערמונים, רוקט, בזיליקום ירוק וסגול ועוד.

• זוג השפים נדב ודניאל יקיימו ארוחת 'מבשלים תאילנד בערבה' בלב החממה.

• ארוחות בוקר אורגניות בלב גינת הירק – של רונית ומוטי אלעזרי- במושב צופר סיור בגינת הירק וארוחת בוקר עם מנות הירקות הטריים הנקטפים בגן, בו גדלים מעל ל- 150 סוגי עצי פרי, ירקות וצמחי תבלין

• החממות הנסתרות של מושב פארן- סיורי קטיף וטעימות- עם חקלאי פארן, במטעי תמר מג'הול ובחממות הפלפלים בסיום הסיור נהנים בפודטראק 'קפאין' מכריכים מלאים בכל טוב, היישר מחממות חקלאי מושב פארן.

• סדנת בראנץ'- מושב עין יהב- -איך לשדרג את הברנץ' שלנו? -בהנחיית השפית מירית קירשבום.

• בחווה לגידול פטריות בעין יהב- עולמן הסודי של הפטריות- בהדרכת החקלאי רון דותן, על סוד גידול הפטריות, וסדנה להרכבת ערכה ביתית לגידול פטריות.

• סיור דבש במכוורת 'פורת' בעין יהב -סיור במכוורת וטעימות- עם הדבוראי רן פורת.

• סיור בחממות הירקות- עם החקלאי רמי שדה- עין יהב- סיור בחממות העגבנייה, פלפל, ועשבי תיבול- וטעימות- תוך הסברים על חקלאות הערבה.

בתים פתוחים-

• 1השף יונתן דהן – יוצא מסעדות 'רפאל', 'כתית', 'מזללה' ו-'Gail's Kitchen' בלונדון, יקיים ארוחות שף בלב חוות 'בין השיטין, במושב חצבה ובביתו ביישוב צוקים.

• השף ינון בארי- יוצא מסעדות ה'פאלומר' ו'הברברי' מקבוצת מחניודה בלונדון, מארח בביתו בפארן ארוחות עונתיות המתבססות על הירקות של משפחתו ושל חקלאי המושב.

מסעדות ופוד-טראקים ברחבי הערבה-מציעים תפריט ספיישל בפסטיבל 'מהחממה לצלחת'.

עלות קטיף וסדנת בישול בין- 30-80 ₪ למשתתף.
ארוחת 'מבשלים תאילנד בערבה' עם השפים נדב ודניאל- 300 ₪ לסועד כולל יין.

לתכנייה, מחירים הזמנות- אירועי 'מהחממה לצלחת'- https://farmtotablearava.co.il/
טלפון 052-4260798

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בשורה לתושבי אופקים: מהפכת תאגידי האנרגיה ברשויות המקומיות בדרך לעיר מהלך שיוזל עלויות, ישפר את השירות ויפחית את זיהום האוויר וכן קידום תוכנית הטמנת קווי החשמל להגברת אמינות מערכת החשמל בשגרה ובחירום ושיפור נראות פני העיר
שר האנרגיה והתשתיות וחבר הקבינט המדיני ביטחוני, אלי כהן, קיים...
"ספגנו רימונים וטילים בכל רגע, אבל רוח הלחימה, הגאווה לאומית ותחושת שליחות הרימו אותנו"
היום התקיימה במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע עצרת...
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, בעצרת הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה: "כולנו עומדים מול אויבנו כאיש אחד"
"מזה חודשים רבים שאנחנו בעיצומה של מלחמת קיום, ונחשפים לגבורתם,...
לזכרם: 1,500 תלמידים שרים ומחזיקים את תמונת 1,500 הנופלים
מקיף אמית באר שבע, ערך השבוע שירת המונים לקראת יום...
להקת המחול קמע גאה להציג בבכורה : דרום – 3 מפה...
3 יצירות של כוריאוגרפים מהדרום בערב אחד! לירן מיכאלי, אורן לזובסקי,...
תינוקת כבת שנה ננעלה ברכב, מתנדבי ידידים חילצו אותה בשלום
איחרתי לעבודה אבל התחושה לחלץ עצומה, מענה נהדר של המתנדבים"*...
חידושים באולימפיאדת המגמות של "עתיד"
אולימפיאדת המגמות הטכנולוגיות של רשת החינוך "עתיד" התקיימה במוזיאון ארץ...
מכינת אופקים למדע תערוך טקס הוקרה ליוסי דהן אשר נדיבותו אפשרה את תנופת הפיתוח של המכינה
מכון דוידסון לחינוך מדעי – הזרוע החינוכית של מכון ויצמן...
הזדהות עם החטופים והנופלים: עיצוב חדש למדבקת יזכור
יוזמה של מגמת עיצוב תעשייתי בתיכון עתיד באר-שבע מציגה עיצוב...
"מי שבע" השקיע כ-49 מיליון ₪ בתשתיות המים והביוב בשנת 2023
"מי שבע" השקיע כ-49 מיליון ₪ במהלך שנת 2023 בעבודות...