מד"א ותלמידי הנגב בתרומה לקהילה

מד"א ותלמידי הנגב בתרומה לקהילה
אריזת חבילת מזון למשפחות נזקקות בבית ספר 'עומרים' בעומר - צילום דוברות מדא

260 משפחות מעוטות יכולת בנגב זכו לקיים את מצוות החג בזכות תלמידי הדרום ומגן דוד אדום. תלמידי בתי הספר בעומר ובבאר שבע הצטרפו למבצע איסוף חבילות מזון של מד"א והצליחו לאסוף 260 חבילות מזון אותן חילקו מתנדבי הארגון למשפחות מעוטות יכולת.

כ-900 תלמידי בית הספר היסודי "עומרים" שביישוב עומר שבדרום הארץ התגייסו להביא מוצרים במסגרת פרויקט איסוף וחלוקת חבילות מזון של מגן דוד אדום המכונה "יין ודבש". 150 מתוכם, תלמידי ותלמידות כיתות ו' שהגיעו לגיל מצוות, החליטו שהמצווה שלהם תהיה איסוף ואריזת חבילות מזון למשפחות מעוטות יכולת.

התלמידים הצליחו לארוז 200 חבילות מזון בעזרתן משפחות מעוטות יכולת זכו לארוחת חג מהנה. לא די בכך, צירפו התלמידים ברכות שכתבו ועיצבו לכל משפחה. בני ובנות המצווה ארזו את המצרכים בחבילות אותם מתנדבי מד"א חילקו למשפחות נזקקות במרחב נגב.

גם בבית הספר "יפה נוף" שבבאר שבע, אספו התלמידים מצרכי מזון והצליחו לארוז 60 חבילות מזון שגם אותם אנשי מגן דוד אדום חילקו למשפחות מעוטות יכולות.

רונן גריזק, אחראי על המתנדבים במרחב נגב של מד"א וחובש בכיר בארגון, נמצא בקשר רציף עם בתי הספר במרחב ויצר את החיבור בין בתי הספר למגן דוד אדום וכך החלו בפרויקט איסוף המזון.

מנכ"ל מד"א אלי בין: "יישר כוח לתלמידי בתי הספר שנרתמו למצוות החג החשובה הזו. מדי שנה, במד"א משקיעים מאמצים רבים על מנת לסייע ולספק ארוחת חג מלאה ומכובדת למשפחות מעוטות יכולת. מד"א הוא ארגון שפעילותו להצלת חיים שזורה בחיי תושבי ישראל ואנו שמחים לעזור בכל פעילות התורמת לקהילה. החיבור שלנו עם הקהילה, הוא ערך עליון עבורנו – אנו נמצאים בקשר שוטף עם גורמי הרווחה בארץ לאורך כל השנה ובחג במיוחד. חשוב לנו להגיע לכמה שיותר נזקקים על מנת לנסות ולסייע, מדובר במשימות הומניטאריות מהמעלה הראשונה".

אריזת חבילת מזון למשפחות נזקקות בבית ספר 'עומרים' בעומר - צילום דוברות מדא
אריזת חבילת מזון למשפחות נזקקות בבית ספר 'עומרים' בעומר – צילום דוברות מדא

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"את באה, את פוגשת קבוצה שאת כבר מכירה, ואת מרגישה חלק": המפגש של האימהות השכולות מהעוטף
במשך תקופה ארוכה אדי גולדין, שאיבדה את בנה אורן גולדין...
יריד התעסוקה של אופקים חוזר: עשרות מעסיקים ומאות משרות במקום אחד
עיריית אופקים ושותפיה יקיימו בחודש הבא את יריד התעסוקה העירוני,...
שירותי רשות המיסים מגיעים לאופקים: עמדת שירות חדשה נפתחה בעיר
עמדת שירות מאוישת של רשות המיסים החלה לפעול במרכז העירוני...
מאופקים לגביע העולם בקיקבוקס: האחים גולד חזרו מגביע העולם בקיקבוקס עם מדליות כסף וארד
הישג מרשים לשני האחים בני אופקים, אוהד ואיתי גולדפארב, שייצגו...
מסר של אהבה ושלום ממרוקו
המכללה האקדמית אשקלון קיימה השבוע (יום שני) כנס אקדמי בין...
מציירים בלב הערבה סוף שבוע סדנת ציור מול נופי בראשית במדבר
 19-21 בנובמבר 2026, צוקים, הערבה התיכונה.  תיירות מועצה אזורית הערבה...
עשרות מחנכים יהודים מרחבי העולם סיירו בדרום ובעוטף עזה במסגרת ״כנס המחנך היהודי הבינלאומי״ של משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות שנערך בישראל
כ-150 מחנכים, מנהלים ומנהיגים חינוכיים מעשרות מוסדות חינוך וקהילות יהודיות...
מחזקים את העסקים המקומיים: הכשרת AI במרכז לאודר לתעסוקה בנגב
מעיצוב תכשיטים ויודאיקה, דרך קוסמטיקה ועד ליווי משפחות: בעלי ובעלות...
101 חוויות, 0 שקלים, אילת אחת: החורף באילת מלא בהפתעות
 יוגה על סאפ בלב ים, סנפלינג בנחל יהושפט, סדנת צלילה...
‏השיט חזר, הדיגום נמשך: מה השתנה בנחל לכיש ומה עוד צריך לבדוק?
הנחל שאזור התעשייה והנמל הקיפו שנים עבר שיקום ממושך, והשיט...
דילוג לתוכן