היום ה"קרבי" של הסינפונייטה של באר-שבע

היום ה"קרבי" של הסינפונייטה של באר-שבע
צילום – דיאגו מיטלברג

את יומו הראשון כמנצח של הסינפונייטה הישראלית באר-שבע בפתח העונה ה-46 שלה, פתח המאסטרו החדש של התזמורת, ניר קברטי,  באופן הכי "קרבי" שאפשר להעלות על הדעת. את שבת בבוקר עשו המנצח וחברי התזמורת בשבת תרבות במועצה האזורית אשכול. לא בכל יום מתחיל מופע וראיון עם מנצח ותזמורת בתדרוך על מה עושים ברגע שתפרוץ אזעקה. ואכן בוקר שבת היה עמוס בצפירות "צבע אדום" וירי טילים מרצועת עזה לעוטף.

קונצרט חגיגי ופתיחת עונה בבאר שבע
צילום – דיאגו מיטלברג

במוצאי השבת כבר לבשו חברי התזמורת והמנצח את החליפות המתאימות והתכוננו לקונצרט פתיחת העונה ה-46 במשכן האמנויות באולם מלא מפה אל פה במנויי התזמורת ואורחים רבים. הקונצרט המיוחד בא לציין 70 שנה לשחרור באר-שבע ומאה שנה להולדתו של המנצח האגדי לאונרד ברנשטיין. כזכור מיד עם שחרור באר-שבע ב-1948, התכנסו כחמשת אלפים הלוחמים שלחמו למען שחרור העיר לקונצרט חגיגי מיוחד בניצוחו של לאונרד ברנשטיין הצעיר, שכבר אז שמו הלך לפניו.

ואכן התזמורת בניצוחו של ניר קברטי ניגנה את שלוש היצירות שניגנה הסינפונייטה הישראלית אז ב-1948 תחת שרביטו של ברנשטיין. את נאומו  של יו"ר ההנהלה הציבורית של הסינפונייטה מאיר אנגלרט בפני הקהל הרב שמילא את האולם קטעה ברכה מצולמת ששלחה בתו של המנצח האגדי, ג'יימי ברנשטיין, שנשלחה מביתה בארה"ב. באולם עצמו היו כמה לוחמים לשעבר, נציגים של חמשת אלפי הלוחמים ששמעו אז את הקונצרט של ברנשטיין. שלושה מהם ישראל גרניט, דר' רות מלמד וזאב גרוזבינסקי סיפרו על ההתרגשות הרבה ששררה בקרב הלוחמים ב-48' בעת שישבו בעיר העתיקה של באר-שבע וצפו בתזמורת ובמנצח המהולל.

מנכ"לית התזמורת קלאודיה צובל, שזו לה הפעם הראשונה שהיא משיקה קונצרט פתיחה, אמרה בפתח הקונצרט כי האירוע כולו מעורר התרגשות בין היתר בגלל התחושה של סגירת מעגלים נהדרת בין העבר לעתיד. בין ציון 70 שנה לשחרור באר-שבע לבין הדרך החדשה והמבטיחה שבה התזמורת החלה לצעוד השבוע.

קונצרט חגיגי ופתיחת עונה בבאר שבע
צילום – דיאגו מיטלברג
קונצרט חגיגי ופתיחת עונה בבאר שבע
צילום – דיאגו מיטלברג
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אופקים ממשיכה לחזק את הקהילות בעיר: אושרה הקמת בית כנסת לקהילת יוצאי קווקז
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, קיים השבוע פגישת עבודה עם...
קבוצת BBB מתרחבת: פותחת שני סניפים חדשים של מותגי הקבוצה: סניף רשת מוזס שופ וסניף רפידוס במרכז רוטשטיין בבאר יעקב בהשקעה הנאמדת בכ-1.2 מיליון שקל
פתיחת שני המותגים בחלל אחד משקפת את אסטרטגיית הקבוצה להציע...
מהפכת הסיבים מגיעה לחברה הערבית: 066 מחברת יישובים לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה
אחרי שנים של פערי תשתיות, תושבים בערערה במשולש, דיר אל...
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
רצף טיפולי ומעטפת מעצימה: מאוחדת מציינת את שבוע ההנקה הבינלאומי בסדרת פעילויות וסדנאות ייחודיות בבאר שבע והסביבה
לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, מאוחדת מחוז דרום תקיים מגוון פעילויות...
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
לאחר שלקה בדום לב, חנניה נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
בשעת לילה די מאוחרת, לפני שעלה לישון בחדרו, חנניה זגורי...
הצטיינות יתרה שנה חמישית ברציפות: מכון התקנים העניק את תו היהלום לתאגיד "מי שבע"
בפעם החמישית ברציפות: מכון התקנים הישראלי העניק לתאגיד המים והביוב...
משיקום העוטף ועד שדה תעופה בינלאומי: פרויקטי הגמר של סטודנטים מ־SCE מציגים חזון חדש לעתיד הנגב
ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פועלת מעבדת NUR,...
אוגוסט של חוויות לילדים: קייטנת קיץ חינמתי עם שלל פעילויות חווייתיות תפתח ללא תשלום - בעופר קניותר
בין הפעילויות לכל המשפחה: סדנאות יצירה, מופעים, הצגות, סדנאות בישול...
דילוג לתוכן