בעקבות הירי בדרום: חדר מצב מיוחד לתעשייני הדרום

בעקבות הירי בדרום: חדר מצב מיוחד לתעשייני הדרום
pixabay

בעקבות הדרדרות המצב הביטחוני בדרום:

"התאחדות התעשיינים פתחה חדר מצב מיוחד לתעשייני הדרום"

בדרום הארץ ישנם כ- 400 מפעלים המעסיקים כ- 80 אלף עובדים. חלק ממפעלים אלו נמצאים בעוטף עזה ונאלצו להשבית פעילות. אולם לפני כשעה קלה פרסם פיקוד העורף כי מאושרת חזרה של עובדים לעבודה, בתנאי שקיימת סמיכות למרחב מוגן.

התאחדות התעשיינים פתחה חדר מצב מיוחד לתעשייני הדרום
pixabay

לאור הדרדרות המצב הביטחוני בדרום, התאחדות התעשיינים פתחה "חדר מצב" מיוחד, שייתן מענה 24 שעות ביממה לתעשייני הדרום, על מנת לעזור להם לעבור את תקופת הלחימה ולתפקד באופן מיטבי על פי ההנחיות הביטחוניות של פיקוד העורף.

חדר המצב גם מהווה מוקד לאיסוף נתונים באשר למצב האמת של התעשייה בדרום בכל רגע ורגע, ומעניק עדכון שוטף בנושאים שונים כגון – מפעלים שהקפיאו את עבודתם בשל מצב החירום, מפעלים שנפגעו מפגיעת טילים, מספר העובדים שעבודתם הושבתה, מפעלים שממשיכים לעבוד במתכונת חירום ומספר המפעלים שעדיין ממשיכים לעבוד במתכונת רגילה.

בדרום הארץ ישנם כ- 400 מפעלים המעסיקים כ- 80 אלף עובדים. חלק ממפעלים אלו נמצאים בעוטף עזה ונאלצו להשבית פעילות, אולם לפני כשעה קלה, החליט פיקוד העורף על הקלה במדיניות ההתגוננות, במסגרתה מאושרת עבודה שאינה חיונית בתנאי שקיימת סמיכות למרחב מוגן, דבר המאפשר למפעלים לחזור לעבודה. יחד עם זאת לאור המצב הביטחוני והשבתת העבודה בשעות האחרונות, המפעלים שהושבתו טרם חזרו לשגרת עבודה.

בראש חדר המצב עומד מנהל מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים, אביב חצבני, אשר נמצא בקשר רציף עם גורמי הביטחון וההגנה, ומעדכן באופן שוטף את המפעלים על כל התפתחות חדשה במצב. חצבני מסר כי "התאחדות התעשיינים והתעשיינים בכל רחבי הארץ מחזקים את ידי מנהלי המפעלים בדרום ועובדיהם ויעשו כל מאמץ לסייע".

בנוסף עומדת לרשות התעשיינים מנהלת אגף עבודה בהתאחדות, עו"ד מיכל וקסמן חילי, אשר מייעצת למפעלים בנושא חוקי העבודה במצב החירום שנוצר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לאחר שלקה בדום לב, חנניה נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
בשעת לילה די מאוחרת, לפני שעלה לישון בחדרו, חנניה זגורי...
הצטיינות יתרה שנה חמישית ברציפות: מכון התקנים העניק את תו היהלום לתאגיד "מי שבע"
בפעם החמישית ברציפות: מכון התקנים הישראלי העניק לתאגיד המים והביוב...
משיקום העוטף ועד שדה תעופה בינלאומי: פרויקטי הגמר של סטודנטים מ־SCE מציגים חזון חדש לעתיד הנגב
ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פועלת מעבדת NUR,...
אוגוסט של חוויות לילדים: קייטנת קיץ חינמתי עם שלל פעילויות חווייתיות תפתח ללא תשלום - בעופר קניותר
בין הפעילויות לכל המשפחה: סדנאות יצירה, מופעים, הצגות, סדנאות בישול...
אלפי רצים ישתתפו ב"מרוץ התקווה 2026" בשדות עוטף עזה וירוצו בין מיצגים אמנותיים מרגשים ובאווירה של תקווה, חוסן וחזרה לחיים
המרוץ יתקיים בחסות ראשית של קבוצת הראל ביטוח ופיננסים בשיתוף...
לא משאירים את החדשנות רק במגדלי ההייטק
המהלך האסטרטגי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב להטמעת בינה מלאכותית...
מגברים לבד לקהילה תומכת: מעגל הגברים של הבית הפתוח בשדרות
החזרה הביתה אחרי תקופה ארוכה של פינוי, מילואים וחיים בצל...
אהבת חינם בתשעה באב: עובדי דן בדרום איתרו לנוסעת תיק ובו 10,000 שקלים
דווקא בתשעה באב, יום שבו מרבים לדבר על חשיבותה של...
בעלות עסקים באופקים הוכשרו כ"שומרות סף" למניעת אלימות ופגיעות מיניות
כעשרים בעלות עסקים מקומיים באופקים סיימו השבוע קורס ייחודי, במסגרתו...
אופקים ממשיכה לצמוח: ארבעה בתי ספר חדשים, בית הספר הראשון לחינוך מיוחד, 17 גני ילדים ושני מעונות יום ייפתחו בשנת הלימודים הקרובה באופקים
עיריית אופקים באמצעות החברה הכלכלית משלימה בימים אלה את ההיערכות...
דילוג לתוכן