48 שעות של מרתון אומנות זוהר בנגב

48  שעות של מרתון אומנות זוהר בנגב

16 אמנים מכל הארץ יפגשו לראשונה ליומיים של מרתון אמנות בנגב ויוליד יצירה משותפת ומוארת אשר תוצג בפסטיבל זוהר דרומי בעיר.

40+08 הינו פרויקט אמנות ותרבות בו אמנים נבחרים ייצרו מאפס עבודות אמנות אל מול הקהל. המרתון יתקיים ב6-8 לאוגוסט ותוצרי הפרויקט יוצגו בפסטיבל זוהר דרומי, פסטיבל האור של באר שבע, שיתקיים ב8-9 לאוגוסט בעיר העתיקה בבאר שבע.

הרעיון לפרויקט שואב את הקונספט של יצירה ב-48 שעות מתחומים אחרים כמו קולנוע ותאטרון ומביא אותו אל תוך עולם האמנות הוויזואלית. במהלך הפרויקט יפעלו קבוצות אמנים נבחרים ויצרו מאפס מספר עבודות אמנות בחלל נבחר בעיר העתיקה במהלך 48 שעות, בסופן התוצרים יוצגו בפסטיבל האור הפתוח לקהל הרחב. הדגש בפרויקט הוא על תהליך יצירה אינטואיטיבי, ראשוני וחדשני וחשיפתו לקהל.

השנה, 16 אמנים מכל הארץ בדגש על יצירת קבוצה מגוונת של יוצרים ממגוון תחומים ורקעים שונים שנבחרו להשתתף בפרויקט יפגשו לראשונה יום לפני תחילת המרתון. היום הראשון יוקדש להכרות ולמידה על באר-שבע בכלל והעיר העתיקה בפרט. למחרת, ביום הראשון של המרתון יתחלקו האמנים לקבוצות עבודה, הם יפגשו לראשונה עם הלוקיישן בו יעבדו במשך 48 שעות ויציגו את העבודות. במקום שכל אומן ייצר עבודה אינדיבידואלית הפרויקט מותח את הגבולות אף יותר ומנסה לבדוק האם ניתן ליצור עבודה משותפת. על האמנים נאסר להביא עבודות קודמות וציוד מתכלה ולכן יקבלו תקציב ייעודי לרכישת חומרים באותו הרגע. לאחר מכן האמנים יוזנקו למרתון של 48 שעות של יצירה.

האמנים יעבדו בקבוצות של ארבע, בחלל אחד במתחם הפסטיבל. החלל יחולק למספר אזורים כאשר כל קבוצת אמנים תטפל באזור אחר בחלל במטרה ליצור בתוצאה הסופית תערוכה אינטראקטיבית המתקשרת עם הקהל והחלל בו היא מתקיימת כאשר נושא האור הוא החוט המקשר בין כלל העבודות.

מיכל ליפטשר, אחת מיזמיות הפרויקט "הפסטיבל נוצר מהשראה מפסטיבלים שונים של יצירה ב-48 שעות ורצון ליצור כזה לעולם האמנות הפלסטית. הרעיון הוא לייצר ניסוי ולבדוק מה יכול להיווצר מאפס ב-48 שעות. מעבר לזה חשוב לנו בפסטיבל להביא אמנים מרחבי הארץ לב"ש להכיר את התרבות המקומית ואת המקום החשוב שבאר שבע תופסת בתרבות הישראלית".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אל תחכו לדקה ה-90 לקראת מרוץ הלילה של באר שבע- איפה כדאי להתאמן בעיר?
ב-9 בספטמבר יהפכו רחובותיה של בירת הנגב למסלול ריצה מואר...
ספטמבר מתוק ויצירתי: פעילויות, סדנאות, הצגות ואירועים חגיגיים ומשפחתים לתחילת השנה החדשה בעופר קניותר
חודש ספטמבר מגיע לעופר קניותר עם שלל פעילויות חגיגיות לילדים,...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
דיירות חדשות במפרץ אילת: שש צבות ים שולבו בטבע
שש נקבות של צב ים קרני המצוידות במשדרי לוויין מתקדמים,...
מחברים את הגוף והנפש מהיסוד: שיבא נגב מובילה את המהפכה שתביא רפואה שלמה לנגב
לראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, בית חולים כללי ובית חולים...
פותחים את שנת הלימודים יחד: זו השנה השנייה ברציפות בה 'עמותת קהילת שבט הנובה' תחלק כ-850 ילקוטים לילדי שורדי מסיבות הדרום וילדי המשפחות השכולות מטבח ה-7 באוקטובר.
הילקוטים החדשים, המאובזרים בציוד לימודי ומותאמים לילדים מגיל הגן ועד...
אופקים ממשיכה לחזק את הקהילות בעיר: אושרה הקמת בית כנסת לקהילת יוצאי קווקז
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, קיים השבוע פגישת עבודה עם...
קבוצת BBB מתרחבת: פותחת שני סניפים חדשים של מותגי הקבוצה: סניף רשת מוזס שופ וסניף רפידוס במרכז רוטשטיין בבאר יעקב בהשקעה הנאמדת בכ-1.2 מיליון שקל
פתיחת שני המותגים בחלל אחד משקפת את אסטרטגיית הקבוצה להציע...
מהפכת הסיבים מגיעה לחברה הערבית: 066 מחברת יישובים לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה
אחרי שנים של פערי תשתיות, תושבים בערערה במשולש, דיר אל...
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
דילוג לתוכן