קק"ל הסמיכה עשרות בני נוער בדואים לשמור על הסביבה

קק"ל הסמיכה עשרות בני נוער בדואים לשמור על הסביבה

קרן קימת לישראל בשיתוף נציגי ישובים בדואיים ממועצת נווה מדבר קיימו השבוע אירוע נטיעות בדימונה. במהלך האירוע הוסמכו מאות בני נוער מהמגזר הבדואי כנאמני יער של קרן קימת לישראל. הנערים ישמרו יחד על הסביבה, הפארקים והיערות באזור.

מאות בני נוער מהישובים אבו קרינאת, אבו תלול, ביר הדאג' וקסר-א-סר השייכים למועצה האזורית נווה מדבר, הגיעו השבוע לאירוע נטיעות של קרן קימת לישראל בדימונה. באירוע הקימו התלמידים גינת תבלינים ביער דימונה לטובת תושבי האזור.

כחלק משיתוף הפעולה החדש של קק"ל עם המגזר הבדואי, עובדי קק"ל מרחב דרום שנכחו באירוע לימדו את התלמידים על חשיבות השמירה על הטבע ועל ניקיון היערות. לאחר מכן הוסמכו בני הנוער כנאמני יער של קק"ל והופקדו על שמירת הניקיון והסביבה באזור הגינה החדשה ובכפרים בהם גרים.

"כולנו תושבי הנגב ולכן חשוב שכולנו נדע לשמור על הסביבה ועל הצומח באזור בו אנו חיים" מסרה אורנית גינת, רכזת קהילה ויער של קק"ל באזור הר הנגב והערבה. "שיתוף הפעולה עם המגזר הבדואי מאפשר לנו להעביר את ערכי קק"ל של שמירה על הסביבה והיערות לדור ההמשך של כל תושבי הנגב ללא הבדל דת וגזע. רק יחד נוכל לשמור, לפתח ולחיות לצד היערות שכולנו אוהבים".

מרינט וקנין, מנהלת מועדוניות במועצת נווה מדבר: "ביום הפעילות חיברנו בין ילדי המועדוניות ו-300 ילדי בתי הספר מיישובי נווה מדבר. הילדים עבדו, עדרו, השקו, ניקו, וקיימו עוד פעילויות באגם דימונה – יחד. במהלך האירוע הילדים למדו מה זה קק"ל, על היערות ועל אגם דימונה ואני חושבת שזו הייתה חגיגה  – מעל ל-300 ילדים עם חולצות וכובעי קק"ל – היה מחזה יפה ומרגש. אני מברכת על היוזמה של קק"ל ועל התרומה שלהם לילדי בתי הספר באזור".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אילת: כוחות מד״א תרגלו טיפול במאות נפגעים בתרחיש פגיעת טילים במספר מוקדים בעיר
כחלק ממוכנות מגן דוד אדום לתרחישי חירום מורכבים במדינת ישראל,...
מרחיבים שיח של אחדות: בית המדרש "שיג ושיח" משיק בימים אלו מרחב פתוח של 400 מ"ר בבאר שבע
בימים אלו נפתח בבאר שבע בית המדרש "שיג ושיח "-...
בא לעיר מלון חדש: רשת מלונות "דומוס" השיקה את מלון הרצל בלב העיר העתיקה בבאר שבע
בנוכחות ראש העיר רוביק דנילוביץ', הרב הראשי לבאר שבע אברהם...
KAN 2026 הפסטיבל שכבש את המדבר חוזר בפעם השנייה
מוש בן ארי •  דארוויש • ד"ר ליאת יקיר •...
"לילות רמדאן 2026": עשור של חיבורים, טעמים וסיפורים: החוויה התיירותית הכי מיוחדת בנגב של "קסם המדבר" יוצאת למסע תרבותי וקולינרי עם חיבורים אנושיים
לאכול במערה, לבשל מקלובה ולגלות את הנגב הירוק: מיזם  "קסם...
במעמד של כ-200 נשים: נפתחו אירועי האישה של נעמת נגב מאוחד
אירועי יום האישה של נעמת נגב מאוחד נפתחו במלון "רויאל...
מגן דוד אדום ומועצה מקומית גדרה חנכו 2 עמדות מַפְעֵם (דפיברילטור) חכמות חדשות במרחב הציבורי במועצה
היום (ג') נחנכו במעמד ראש המועצה המקומית גדרה סהר פינטו,...
כרטיס כניסה לעתיד: המהפכה האקדמית של המכללה הטכנולוגית אמית שדרות ומכללת ספיר
שיתוף פעולה פורץ דרך, שיושק באביב 2026 יאפשר לסטודנטים במכללה...
מעל 170 תלמידים השתתפו בטורניר השחמט העירוני בבאר שבע
בשיתוף פעולה בין עמותת צל"ש, מנהל החינוך בבאר שבע ובחסות...
קודם כל חינוך! מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי במשרד החינוך לביקור בביה"ס הפריפריאלי ביותר בארץ
מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי...
דילוג לתוכן