חוויה מוסיקלית בקונסרבטוריון

חוויה מוסיקלית בקונסרבטוריון
צילום באדיבות עיריית באר שבע

 

בסוף השבוע (שישי, 16/3) נערך במסגרת הכנס השנתי למצוינות בחינוך יום פתוח בקונסרבטוריון למוסיקה בבאר-שבע . במהלך היום נחשפו המשתתפים לפעילות הקונסרבטוריון והתנסו בה.

בין היתר הציעו מורי הקונסרבטוריון שיעורי ניסיון חינמיים במגוון כלים בהם: פסנתר/צ'לו/כינור/ויולה/קונטרבס/גיטרה/אבוב/חצוצרה/פיתוח קול. כמו כן, נהנו המשתתפים מחזרות של תזמורת המנדולינות וכלי הנשיפה.

בנוסף חולקו ל- 10 תלמידים ביום זה מלגות לשכר לימוד מלא בכלים נבחרים: קרן יער, ויולה, קונטרבס, בסון, אבוב וחצוצרה.

כזכור, הקונסרבטוריון העירוני מוביל את מרכז המצוינות במוסיקה, המרכז פועל מטעם עיריית באר-שבע ובשיתוף עם משרד החינוך והמשרד לפיתוח הנגב והגליל לחשוף את כלל ילדי העיר למוסיקה בכלל, ולנגינה בפרט. חשיפת הילדים לעולם המוסיקלי מגיל צעיר מעשירה את עולמם, מקדמת ומעצימה יכולות אישיות וחברתיות, מפתחת את התחום המוטורי, התנועתי, הרגשי, החברתי והערכי ומקנה כישורי חיים, למידה ועמידה על במה. בנוסף, חשיפה והעמקה בעולם המוסיקלי מפתחים את מוסיקאי העתיד וצרכני המוסיקה העתידיים, שהם חוד החנית לחברה תרבותית נאורה. לאור זאת, נועדו תכניות המרכז לאתר גם את אותם ילדים בעלי כישרון ולטפח בהם את קשת המיומנויות הנדרשות למימוש הפוטנציאל המוסיקלי האישי, כך שהם יהוו, בבוא היום, את טובי המוסיקאים המובילים את עולם התרבות הישראלי.

יש לציין שהקונסרבטוריון למוסיקה באר-שבע נושא את דגל החינוך למצוינות מזה 50 שנה. לצד שיעור יחידניים במגוון רחב של כלים, משתלבים התלמידים באנסמבלים, תזמורות, לימודי תורת וספרות המוסיקה ונהנים מקשת רחבה של מיומנויות הנרכשות באמצעות המוסיקה לכל תחומי החיים. התלמידים מנגנים במגוון הופעות, כנסים, תחרויות ושיתופי פעולה עם גופים ציבוריים וקהילתיים, נהנים מימי עיון, מנוי מסובסד לסינפונייטה הישראלית ב"ש, כיתות-אמן, רסיטלים ועוד.

צילום באדיבות עיריית באר שבע
צילום באדיבות עיריית באר שבע
צילום באדיבות עיריית באר שבע
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לא נכחד למרות הכל רשות הטבע והגנים: הצמח הנדיר שהתגלה בישראל אחרי 19 שנים
פומה פרסית, צמח קטן ונדיר מאוד ש"נעלם", התגלה על ידי...
מהובלת סדאם חוסיין ועד מיגון העוטף סיפורה של "טופ קאר שיריון"
בעוד צה"ל וכוחות הביטחון פועלים בעוצמה במסגרת מערכת "שאגת הארי"...
בימים של חירום, מחפשים רגעים של שגרה המדע שמאחורי הבירה בעיר העתיקה: פרויקט הגמר המפתיע של הסטודנט מבאר שבע
יותם בר נתן, סטודנט שנה ד' להנדסה כימית ומנהל "בית...
חיבוק תחת אש: אמית טכנולוגי באר שבע בביקורי בית
צוות בית החינוך אמית טכנולוגי באר שבע יצא השבוע למבצע...
דרמה בדרכים: צוות טיפול נמרץ של מד״א יילד אישה בניידת טיפול נמרץ - ושניות לאחר הלידה התקבלה התרעת ירי טיל מאיראן
צוות ניידת טיפול נמרץ של מגן דוד אדום יילד הערב...
בין אזעקות - לידה מפתיעה בסמוך לתחנת אוטובוס בצומת עומר: פראמדיקית בת שירות לאומי במד״א שעשתה דרכה למשמרת סייעה ליולדת
אתמול (א׳) בשעה 06:07 התקבלה במוקד 101 של מד״א קריאה...
עמותת איילים מסייעת להיערכות העורף במהלך מלחמת 'שאגת הארי': סטודנטים של עמותת איילים מהכפרים בבאר שבע ודימונה סייעו בהשמשת מקלטים וחילקו משלוחי מנות לקשישים בודדים
החל מתחילת מלחמת 'שאגת הארי', עשרות סטודנטים מהכפר של עמותת...
אילת: כוחות מד״א תרגלו טיפול במאות נפגעים בתרחיש פגיעת טילים במספר מוקדים בעיר
כחלק ממוכנות מגן דוד אדום לתרחישי חירום מורכבים במדינת ישראל,...
גיבור היום: הרופא ממרפאת מכבי בבאר שבע היה מהראשונים לקפוץ לזירת הנפילה: ״היה פיצוץ רב עוצמה, המרפאה ניזוקה קלות״
ד״ר ירון סרוסי, מומחה ברפואת ילדים במכבי שירותי בריאות שעבד...
מרחיבים שיח של אחדות: בית המדרש "שיג ושיח" משיק בימים אלו מרחב פתוח של 400 מ"ר בבאר שבע
בימים אלו נפתח בבאר שבע בית המדרש "שיג ושיח "-...
דילוג לתוכן