סורוקה: בן תרם כליה לאביו ההשתלה בוצעה בהצלחה.

סורוקה: בן תרם כליה לאביו ההשתלה בוצעה בהצלחה.
צילום באדיבות דוברות בית החולים סורוקה

ד"ר עבד אבו גנים, מומחה בכירורגיה שביצע את ההשתלה: "כמות התרומות של כליות מן החי הולכת וגדלה בשנים האחרונות. לעלייה במודעות הציבור לחשיבות של תרומות האיברים ולטכניקה הרפואית הלפרוסקופית שבה מבוצעת ההשתלה, יש חשיבות בהגדלת כמות התרומות".

על פי נתוני המרכז הלאומי להשתלות בינואר 2017, מנתה רשימת הממתינים הארצית להשתלת כליה 847 איש.

מערך ההשתלות בסורוקה נותן מענה מקיף לצרכי המטופלים בתחום השתלות הכליה ומבוצעות בו השתלות כליה הן מתורמים נפטרים והן מתורמים חיים.
תרומת איברים מתורם חי מאפשרת הצלת חיים ושיפור דרמטי באיכות חיים של קרוב משפחה או של בן אדם אחר.

צילום באדיבות דוברות בית החולים סורוקה

ממדוח אלעטאונה, תושב חורה נשוי ואב לשבעה, שסבל מאי ספיקת כליות וטופל בדיאליזה בסורוקה במשך יותר משנה,  עבר בהצלחה השתלת כליה שתרם לו בנו דאעש.

למרות מחלותיו המורכבות של המטופל, הוא הוכנס לחדר ניתוח בסורוקה לפעולת ההשתלה לאחר שדאעש עבר ניתוח להסרת הכליה שתרם לאביו.

לקראת הניתוח, נעשתה הכנה מקיפה הכוללת הערכות של צוות מערך ההשתלות בסורוקה ובהשתלה נטלו חלק צוותים רבים: ויקטוריה סימון מתאמת השתלות כליה בסורוקה, הכירורגים  המשתילים, נפרולוגים, אורולוגים, צוות המרדימים וההתאוששות, אחיות חדר ניתוח ומחלקה ועובדים סוציאלים.

הניתוח עבר בהצלחה רבה וממדוח ודאעש שוחררו לביתם זמן קצר אחרי הניתוח.

ד"ר עסלי מורד סגן מנהל המחלקה האורולוגית בסורוקה: "לתרומת כליה מתורם חי יתרונות משמעותיים, שהבולט בהם הוא שהתורם לא צריך להמתין לתרומה ברשימת ההמתנה ושניתן לבצע את ההשתלה באופן מתוכנן ולהבטיח תנאים אופטימליים לביצועה. כמו כן הזמן בין נטילת הכליה מהתורם וההשתלתה קצר יותר, מה שמאפשר קליטה טובה יותר ושרידות מתמשכת יותר מבהשתלת כליה מנפטר".

פרופ' סולי מזרחי מנהל מחלקה כירורגית א' בסורוקה: "תרומת הכליה שהתבצעה בבית החולים היא דוגמה לניתוח מוצלח על אף מחלותיו המורכבות של המטופל. ברור יסודי, מלא ומקיף והכנה כוללנית מוקדמת סייעו באופן משמעותי למקבל הכליה לעבור את הניתוח בצורה מוצלחת וללא קשיים".

ד"ר עבד אבו גנים מומחה בכירורגיה בסורוקה וביצע את ההשתלה: "כמות התרומות של כליות מן החי הולכת וגדלה בשנים האחרונות.אנו עדים לעלייה בכמות התורמים החיים בכל המגזרים ומקווים שכמות זו תגדל.  לעלייה במודעות הציבור לחשיבות של תרומות האיברים ולטכניקה הרפואית הלפרוסקופית שבה מבוצעת ההשתלה, יש חשיבות בהגדלת כמות התרומות".

ממדוח אלעטאונה: "אני רוצה להודות לכולם על הטיפול המסור והמקצועי. אני גאה מאוד בד"ר עבד אבו גנים ובד"ר עסלי מורד על זה שהם חלק חשוב במערך ההשתלות בסורוקה ועושים מלאכתם נאמנה ביחד עם פרופ' מזרחי, פרופ' יוסף חביב וכל הצוות הרפואי והסיעודי שיש לו חלק בהצלחת הניתוח שלי".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דרמה בדרכים: צוות טיפול נמרץ של מד״א יילד אישה בניידת טיפול נמרץ - ושניות לאחר הלידה התקבלה התרעת ירי טיל מאיראן
צוות ניידת טיפול נמרץ של מגן דוד אדום יילד הערב...
בין אזעקות - לידה מפתיעה בסמוך לתחנת אוטובוס בצומת עומר: פראמדיקית בת שירות לאומי במד״א שעשתה דרכה למשמרת סייעה ליולדת
אתמול (א׳) בשעה 06:07 התקבלה במוקד 101 של מד״א קריאה...
עמותת איילים מסייעת להיערכות העורף במהלך מלחמת 'שאגת הארי': סטודנטים של עמותת איילים מהכפרים בבאר שבע ודימונה סייעו בהשמשת מקלטים וחילקו משלוחי מנות לקשישים בודדים
החל מתחילת מלחמת 'שאגת הארי', עשרות סטודנטים מהכפר של עמותת...
אילת: כוחות מד״א תרגלו טיפול במאות נפגעים בתרחיש פגיעת טילים במספר מוקדים בעיר
כחלק ממוכנות מגן דוד אדום לתרחישי חירום מורכבים במדינת ישראל,...
מרחיבים שיח של אחדות: בית המדרש "שיג ושיח" משיק בימים אלו מרחב פתוח של 400 מ"ר בבאר שבע
בימים אלו נפתח בבאר שבע בית המדרש "שיג ושיח "-...
בא לעיר מלון חדש: רשת מלונות "דומוס" השיקה את מלון הרצל בלב העיר העתיקה בבאר שבע
בנוכחות ראש העיר רוביק דנילוביץ', הרב הראשי לבאר שבע אברהם...
KAN 2026 הפסטיבל שכבש את המדבר חוזר בפעם השנייה
מוש בן ארי •  דארוויש • ד"ר ליאת יקיר •...
"לילות רמדאן 2026": עשור של חיבורים, טעמים וסיפורים: החוויה התיירותית הכי מיוחדת בנגב של "קסם המדבר" יוצאת למסע תרבותי וקולינרי עם חיבורים אנושיים
לאכול במערה, לבשל מקלובה ולגלות את הנגב הירוק: מיזם  "קסם...
במעמד של כ-200 נשים: נפתחו אירועי האישה של נעמת נגב מאוחד
אירועי יום האישה של נעמת נגב מאוחד נפתחו במלון "רויאל...
מגן דוד אדום ומועצה מקומית גדרה חנכו 2 עמדות מַפְעֵם (דפיברילטור) חכמות חדשות במרחב הציבורי במועצה
היום (ג') נחנכו במעמד ראש המועצה המקומית גדרה סהר פינטו,...
דילוג לתוכן