כ-35,000 סטודנטים פתחו הבוקר את שנת הלימודים במכללות הטכנולוגיות. פורום המכללות הטכנולוגיות: "קוראים לאוצר לעמוד בהתחייבויות התקציביות שניתנו להשכלה הטכנולוגית"

כ-35,000 סטודנטים פתחו הבוקר את שנת הלימודים במכללות הטכנולוגיות. פורום המכללות הטכנולוגיות: "קוראים לאוצר לעמוד בהתחייבויות התקציביות שניתנו להשכלה הטכנולוגית"
יעקב דור, מרכז פורום המכללות הטכנולוגיות ומנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע. צילום יח"צ.

פורום המכללות הטכנולוגיות פתח הבוקר (יום א', 26.10) את שנת הלימודים בכ-34 מכללות ברחבי הארץ, בהן ילמדו השנה כ-35,000 סטודנטיות וסטודנטים.

שנת הלימודים במכללות הטכנולוגיות נפתחת שנה לאחר השביתה בת 3 השבועות שניהלו המכללות הטכנולוגיות, שנועדה להזהיר מהפגיעה הדרמטית בתקציבים להכשרת הנדסאים והנזק האדיר שתסב לביטחון, לכלכלה ולחברה. לאחר השביתה הממושכת בשנה שעברה, המדינה התחייבה לממן חלק ניכר מהחוסר התקציבי הקיים כשהחלק הנותר ימומן על ידי הסטודנטים. אך בעוד הסטודנטים והמוסדות מילאו את החלק שלהם, המדינה לא עמדה בהסדר שאליו התחייבה, שהושג לאחר התערבות ועדת הכספים, בהובלת ח"כ אלי דלל. תת-התקצוב הכרוני של ההשכלה הטכנולוגית מוביל למחסור בהנדסאים מיומנים, הדרושים עוד יותר מתמיד, בין היתר לשיקום אזורים רבים שנפגעו במהלך המלחמה.

בפורום המכללות הטכנולוגיות הודיעו כי חרף הפגיעה המתמשכת במערך ההשכלה הטכנולוגית, המשמש כמנוע מרכזי לביטחון, לכלכלה ולתעשייה ישראלית חזקה ועצמאית, הם החליטו לפתוח את שנת הלימודים כסדרה, מתוך אחריות לאומית ומחויבות לסטודנטים. עם זאת, ראשי הפורום הבהירו כי במהלך השנה תיערך הערכת מצב מחודשת. לדבריהם, אם המדינה לא תעמוד בהתחייבויות התקציביות שהעמידה, הם ישקלו את המשך המאבק להצלת ההשכלה הטכנולוגיות על תרומתה המכרעת לביטחון, לכלכלה ולחברה.

מרכז פורום המכללות הטכנולוגיות ומנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע, יעקב דור: "אנו מברכים את הסטודנטיות והסטודנטים בפתיחת שנת הלימודים. בוגרי ההשכלה הטכנולוגית הם העתיד של ישראל בביטחון, בכלכלה ובשמירה על תעשייה עצמאית, חזקה ומשגשגת. לא בכדי הביקוש לבוגרי המכללות הטכנולוגיות בשוק העבודה הוא עצום, והם אכן משתלבים בתפקידי מפתח בתעשיות האזרחיות והביטחוניות. השקעה בהשכלה הטכנולוגיות היא אינטרס לאומי ממעלה ראשונה. פורום המכללות הטכנולוגיות קורא לממשלה ולמשרד האוצר לקיים לאלתר את ההסכמות שהושגו, להשיב את התקציבים שנגרעו, ולהבטיח את עתיד ההשכלה הטכנולוגית בישראל, שהיא הבסיס לחוסן לאומי, לצמיחה כלכלית, ולביטחון המדינה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דרמה בדרכים: צוות טיפול נמרץ של מד״א יילד אישה בניידת טיפול נמרץ - ושניות לאחר הלידה התקבלה התרעת ירי טיל מאיראן
צוות ניידת טיפול נמרץ של מגן דוד אדום יילד הערב...
בין אזעקות - לידה מפתיעה בסמוך לתחנת אוטובוס בצומת עומר: פראמדיקית בת שירות לאומי במד״א שעשתה דרכה למשמרת סייעה ליולדת
אתמול (א׳) בשעה 06:07 התקבלה במוקד 101 של מד״א קריאה...
עמותת איילים מסייעת להיערכות העורף במהלך מלחמת 'שאגת הארי': סטודנטים של עמותת איילים מהכפרים בבאר שבע ודימונה סייעו בהשמשת מקלטים וחילקו משלוחי מנות לקשישים בודדים
החל מתחילת מלחמת 'שאגת הארי', עשרות סטודנטים מהכפר של עמותת...
אילת: כוחות מד״א תרגלו טיפול במאות נפגעים בתרחיש פגיעת טילים במספר מוקדים בעיר
כחלק ממוכנות מגן דוד אדום לתרחישי חירום מורכבים במדינת ישראל,...
מרחיבים שיח של אחדות: בית המדרש "שיג ושיח" משיק בימים אלו מרחב פתוח של 400 מ"ר בבאר שבע
בימים אלו נפתח בבאר שבע בית המדרש "שיג ושיח "-...
בא לעיר מלון חדש: רשת מלונות "דומוס" השיקה את מלון הרצל בלב העיר העתיקה בבאר שבע
בנוכחות ראש העיר רוביק דנילוביץ', הרב הראשי לבאר שבע אברהם...
KAN 2026 הפסטיבל שכבש את המדבר חוזר בפעם השנייה
מוש בן ארי •  דארוויש • ד"ר ליאת יקיר •...
"לילות רמדאן 2026": עשור של חיבורים, טעמים וסיפורים: החוויה התיירותית הכי מיוחדת בנגב של "קסם המדבר" יוצאת למסע תרבותי וקולינרי עם חיבורים אנושיים
לאכול במערה, לבשל מקלובה ולגלות את הנגב הירוק: מיזם  "קסם...
במעמד של כ-200 נשים: נפתחו אירועי האישה של נעמת נגב מאוחד
אירועי יום האישה של נעמת נגב מאוחד נפתחו במלון "רויאל...
מגן דוד אדום ומועצה מקומית גדרה חנכו 2 עמדות מַפְעֵם (דפיברילטור) חכמות חדשות במרחב הציבורי במועצה
היום (ג') נחנכו במעמד ראש המועצה המקומית גדרה סהר פינטו,...
דילוג לתוכן