פסטיבל מדרום 2025 באופקים: חגיגת תרבות מקומית בין עבר, הווה ועתיד

פסטיבל מדרום 2025 באופקים: חגיגת תרבות מקומית בין עבר, הווה ועתיד
קרדיט צילום: יאיר מיוחס

מאות משתתפים, שלושה ימי מופעים, סדנאות ומיצגים – והיום השיא עם מתחם עיר הילדים ומופע סיום סוחף

פסטיבל מדרום 2025 מתקיים השבוע באופקים (19–21.5), וממלא את העיר בתוכן תרבותי, קהילתי ומעורר השראה סביב נושא הזהות המקומית והחיבור לאופקים המתחדשת. הפסטיבל, שמתקיים זו השנה ה-15, נפתח בקרנבל חגיגי לציון 70 שנה להקמת העיר, בשיתוף הרכבי מוזיקה, מחול ותיאטרון מקומיים, ובהשתתפות מאות תושבים וחוגגים.

קרדיט צילום: יאיר מיוחס

ביום הראשון של הפסטיבל נרשמה נוכחות מרשימה של למעלה מ-500 משתתפים, וביום השני נמשכו האירועים במתכונת של תכניות ואירועים אינטימיים יותר.

היום (רביעי) יגיע הפסטיבל לשיאו ולסיומו עם גולת הכותרת "עיר הילדים" – מתחם חווייתי המדמה עיר שלמה לילדים עם בנק, דואר, משרד הפנים וחנויות, כולן מותאמות לעולם הילדים, וכן עם מופע סיום עשיר ומקפיץ: "משדרות למרקש" – מופע מוזיקלי של אור אוליאל, בנו של חיים אוליאל, המשלב את הלהיטים הגדולים של המוזיקה המרוקאית לצד שירים מהזרם המרכזי בישראל, בעיבודים עכשוויים.

במופע תתארח גם הזמרת "הודיה".

הפסטיבל מתקיים במרחב הציבורי של גן הידידות ומציע מגוון רחב של סדנאות, פעילויות משפחתיות, מיצגי אמנות, מתחמים אינטראקטיביים ומופעים מוזיקליים בכל ערב.

השנה הפסטיבל עוסק בשאלה המרכזית: כיצד בונים זהות מקומית בעיר שנמצאת בשיא תהליך של התחדשות וצמיחה?

דרך חיבורים בין עבר, הווה ועתיד, מבקשים יוצרי הפסטיבל לייצר שיח יצירתי, חינוכי ותרבותי על אופקים כעיר שורשית וצומחת.

הפסטיבל מופק על ידי סטודנטים מהמחלקה לתרבות, יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר, בליווי מנהלים אמנותיים ומנטורים מקצועיים. את הפסטיבל מובילים בשיתוף פעולה עיריית אופקים ומתנ"ס אופקטיבי, והאירוע כולו מהווה דוגמה לחיבור בין מוסדות חינוך, רשויות מקומיות וקהילה תוססת.

ראש העיר, איציק דנינו: "פסטיבל מדרום הפך למסורת מרגשת בעיר אופקים, והוא מתקיים כבר כ-15 שנים ברציפות, כשהוא מביא איתו רוח תרבותית, קהילתית ויוזמת. גם השנה, אנו גאים לארח את הפסטיבל בעיר – עם תכנים איכותיים שפונים לכל הגילאים ועם חיבור חשוב לזהות המקומית."

קרדיט צילום: יאיר מיוחס
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תלמידות "מבואות הנגב" קטפו את המקום הראשון בגמר תחרות 'אקו-רפואה' הארצית
תלמידות מגמת מדעי הרפואה מבית הספר "מבואות הנגב" זכו במקום...
"בונים את דור העתיד של הרפואה בדרום" שיבא העניק מלגות לסטודנטים לרפואה שיעבדו בביה"ח החדש בנגב
9 סטודנטיות וסטודנטים לרפואה קיבלו בשבוע שעבר מלגה שנתית מחברת...
"פתאום שמענו פיצוץ אדיר"
סוכנת הביטוח שניר יעקב, שהתגוררה בבאר שבע בזמן נפילת טיל...
מהפכת הפוד-טראקס בבאר שבע ממשיכה: ה"ג'ונאם" נחנך באירוע חגיגי במעמד ראש העיר
ה"ג'ונאם" שנחנך באירוע חגיגי בגן הפעמון בבאר שבע במעמד ראש...
סמינר הדמוקרטיה בירושלים: כך מחנך תיכון דרור רמון למעורבות אזרחית
"הבנתי שאם משהו מפריע לי, אני יכולה לקום ולנסות לשנות...
קו החוף של אשקלון מתחדש: חוף ים מוסדר לצד מתחמי שיט ופנאי
אושרה להפקדה בוועדה המחוזית דרום תוכנית 'חוף רחצה - צפון...
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
כ-200 ילדים ממועדוניות הדרום צעדו בצעדת האביב השנייה של ICL בפארק "אגם נחל באר שבע"
צעדת האביב השנייה של ICL יחד עם ילדי מועדוניות הדרום...
יום המעשים הטובים עובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון בבאר שבע
עובדות ועובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון...
אייפון 17 256GB ב-1,999 ₪: רשת מחסני השוק ממשיכה להציע אלטרנטיבות תחרותיות לשוק הסלולר עם מבצע שובר שוק באילת
מהלך שיווקי נקודתי בסניף “הספן” של הרשת המונה 70 סניפים...
דילוג לתוכן