טקס לזכרו של הלוחם סמ״ר רואי אליאס ז"ל שנפל בעזה התקיים ביום שני (4.3) במשחק ליגת ווינר סל בין מכבי תל אביב להפועל אילת

טקס לזכרו של הלוחם סמ״ר רואי אליאס ז"ל שנפל בעזה התקיים ביום שני (4.3) במשחק ליגת ווינר סל בין מכבי תל אביב להפועל אילת
קרדיט: יוד צילומים-יהודה בן יתח

בפתיחת משחק כדורסל שהתקיים השבוע (4.3), באולם בגין באילת, במסגרת המחזור ה-18 בליגת ווינר סל, בין הפועל אילת ומכבי תל אביב- התקיים טקס לזכרו של סמ"ר רואי אליאס (21) מצופר שבערבה התיכונה, לוחם בגדוד ההנדסה 603 שנפל ב-23 בדצמבר, בקרב קשה, בדרום רצועת עזה.

אליאס ז"ל היה ספורטאי וכדורסלן מצטיין, שחלם לחזור לעסוק בספורט בתום השירות הצבאי המשמעותי. שיחק במחלקת הנוער של קבוצת אליצור יבנה, במשך שלוש עונות, ולמד באקדמיית הכדורסל בכפר הנוער עיינות. בשנת 2019, אף זכה בטורניר "הקלע של המדינה", מטעם מנהלת הליגה שהתקיים באילת, במהלך משחק של הקבוצה המקומית מול הפועל ירושלים.

בטקס שהתקיים ביזמת מנהלת ליגת העל בכדורסל ובשיתוף הפועל אילת, נשאה דברים לזכרו אחותו הקטנה של רואי ז"ל, הדר אליאס, בין השאר אמרה: "מוזר לי להיות כאן בלעדיך במשחק של מכבי תל אביב, הקבוצה שאתה כה אוהב, כשהצעיף שלך עליי. אני זוכרת שבשבילך כל משחק שלהם היה חשוב, ולא משנה כמה היה קשה להשיג כרטיס, היית הופך את העולם ומצליח בסוף. היית שחקן ששאף להגיע הכי רחוק, התרגשת מכל אימון כמו בפעם הראשונה בה החזקת כדור. החלום שלך היה להמשיך לשחק לאחר השחרור מצה"ל, ואפילו התקשרת מעזה כדי לוודא שהצלחתי להשיג מינויים לעונה. אני מבטיחה שאמשיך להגיע למשחקים למענך ואנציח אותך בכל דרך אפשרית".

בהמשך הטקס הוענק לבני משפחת אליאס, על ידי ראש העיר אילת אלי לנקרי וראש מועצה אזורית הערבה התיכונה מאיר צור – קולאז' זיכרון עם צילומים של רואי ז"ל שצולמו במשחקי הכדורסל בהם השתתף, בצירוף המשפט המזוהה עימו: "כשהדרך קשה וכולם מאטים אני דוהר", כאות הוקרה בשם הליגה. בסיום הושר ההמנון.

בין המשתתפים הרבים בטקס המרגש- נציגי מנהלת ליגת ווינר סל, טל פנחס יו"ר הפועל אילת, יוסי לין-מנהל מחלקת הספורט במועצה אזורית הערבה התיכונה, ושחקני הפועל ערבה חבריו של אליאס ז"ל.

יהי זכרו ברוך.

קרדיט: יוד צילומים-יהודה בן יתח
קרדיט: יוד צילומים-יהודה בן יתח
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
דיירות חדשות במפרץ אילת: שש צבות ים שולבו בטבע
שש נקבות של צב ים קרני המצוידות במשדרי לוויין מתקדמים,...
מחברים את הגוף והנפש מהיסוד: שיבא נגב מובילה את המהפכה שתביא רפואה שלמה לנגב
לראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, בית חולים כללי ובית חולים...
פותחים את שנת הלימודים יחד: זו השנה השנייה ברציפות בה 'עמותת קהילת שבט הנובה' תחלק כ-850 ילקוטים לילדי שורדי מסיבות הדרום וילדי המשפחות השכולות מטבח ה-7 באוקטובר.
הילקוטים החדשים, המאובזרים בציוד לימודי ומותאמים לילדים מגיל הגן ועד...
אופקים ממשיכה לחזק את הקהילות בעיר: אושרה הקמת בית כנסת לקהילת יוצאי קווקז
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, קיים השבוע פגישת עבודה עם...
קבוצת BBB מתרחבת: פותחת שני סניפים חדשים של מותגי הקבוצה: סניף רשת מוזס שופ וסניף רפידוס במרכז רוטשטיין בבאר יעקב בהשקעה הנאמדת בכ-1.2 מיליון שקל
פתיחת שני המותגים בחלל אחד משקפת את אסטרטגיית הקבוצה להציע...
מהפכת הסיבים מגיעה לחברה הערבית: 066 מחברת יישובים לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה
אחרי שנים של פערי תשתיות, תושבים בערערה במשולש, דיר אל...
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
רצף טיפולי ומעטפת מעצימה: מאוחדת מציינת את שבוע ההנקה הבינלאומי בסדרת פעילויות וסדנאות ייחודיות בבאר שבע והסביבה
לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, מאוחדת מחוז דרום תקיים מגוון פעילויות...
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
דילוג לתוכן