ארגון 'השומר החדש' ובית ספר 'רגבים' באופקים משיקים שיתוף פעולה חקלאי-חינוכי ייחודי

ארגון 'השומר החדש' ובית ספר 'רגבים' באופקים משיקים שיתוף פעולה חקלאי-חינוכי ייחודי
צילום: בי"ס רגבים

"כשחדשנות בחקלאות פוגשת חדשנות חינוכית"

בית הספר היסודי 'רגבים' באופקים הוקם לפני כשנתיים במטרה לקדם חדשנות בחינוך דרך חקלאות. משרד החינוך בחר בבית הספר כאחד מ-20 בתי הספר החדשניים בארץ. לאחר מפגש שהתקיים בין מנהלת בית הספר, מור אבירם למנהל מרחב דרום של השומר החדש, גיא בן סעדון, נוצר שיתוף פעולה ייחודי בין הצוותים החינוכיים של הארגון למורי ותלמידי בית הספר כדי לחבר אותם לערכי החקלאות ולהעניק להם כלים חינוכיים משמעותיים דרך העבודה החקלאית.

צילום: בי"ס רגבים

בשבוע שעבר התקיים האירוע הראשון כחלק מסדרת מפגשים בין אנשי החינוך של ארגון 'השומר החדש' לצוות המורים ותלמידיהם. במהלך המפגש הגיעו מדריכות מהארגון לבית הספר, הדריכו את התלמידים, בנו איתם ערוגות ושתלו בהם שתילים. במסגרת האירוע, חברת נטפים, תרמה טפטפות לערוגות החדשות. בהמשך, לאורך שנת הלימודים, יתקיימו עשרה מפגשים שיתבססו על סילבוס ייעודי שנהגה על ידי הצוות החינוכי של השומר החדש ויעניק לצוות בית הספר הכשרת תוכן ייחודית העוסקת בחקלאות ככלי חינוכי.

מור אבירם, מנהלת בית ספר רגבים: "מינקות ספגתי חקלאות בבית, אבי היה חקלאי ותמיד למדנו מהשטח. אני רוצה שהילדים שלנו יקבלו למידה משמעותית, יתמודדו עם אתגרים, וימצאו פתרונות לבעיות קיימות, החקלאות מלמדת אותנו הרבה ערכים. ככה מגדלים ילדים סקרנים שאוהבים את הטבע, את הזולת, מגלים חמלה כלפי הסביבה ויוצרים דור איכותי ותורם לחברה הישראלית".

צילום: בי"ס רגבים

עינט קרמר, מנהלת חינוכית בשומר החדש: "שיתוף הפעולה הייחודי שהתחלנו עם התלמידים והצוות החינוכי של בית הספר החדשני חקלאי 'רגבים' באופקים הוא בעיני סנונית ראשונה שאני מאחלת לנו שתבשר על שינוי חינוכי רחב בישראל. המיזם נולד מתוך הבנה כי אין כמו חיבור בלתי אמצעי לאדמה, גידול מזון טרי ובריא ולמידה מתוך התנסות חווייתית, לפיתוח תחושת מסוגלות וחוסן אצל התלמידים, להוביל לשיח פתוח ולקבלת האחר, ולקדם חיבור לארץ ולמורשת המשותפת שלנו. הפעילות עתידה להתקיים במתחם ערוגות אקולוגי, בחצר בית הספר, ולהיות משולבת בכלל מקצועות הלימוד, כמו גם בפעילות אחרי בית הספר בשיתוף הקהילה כולה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
העיר שלא עוצרת: אופקים במקום הראשון במכירת דירות חדשות
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו השבוע, אופקים ניצבת...
מצטייני ראש העיר אופקים תשפ״ה
מאות תלמידות ותלמידים באופקים הוכרו והגיעו לטקסים אישיים ומרגשים בלשכת...
בשורה של פעם בעשרות שנים: משרד החינוך אישר את הקמת התיכון החדשני באופקים
לראשונה מזה עשרות שנים יוקם באופקים תיכון חדש במתכונת חדשנית...
דברי נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס חנוכת אנדרטת ״כתב ושם״ לזכר נופלי ונרצחי קיבוץ כפר עזה בשבעה באוקטובר
״אלה ימים קשים, כואבים ומטלטלים במיוחד, ולכן, בפתח דבריי אני...
הדרדסים כובשים את פלאנט באר שבע בערב השקה מתקתק במיוחד
הקרנת טרום הבכורה של הסרט "הדרדסים", שנערכה אתמול (שני, 14.7)...
צלצול לשינוי תיכון יוצר עתיד באר-שבע בוועידת החינוך הארצית
בעיצומה של חופשת הקיץ, ולמרות הטלטלות שידעה מערכת החינוך בשנה...
חופש גדול אחר: תלמידי מקיף אמית באר שבע יצאו למחנה קיץ ללא טלפונים סלולרים
למרות המצב הביטחוני והמלחמה שהפתיעה, בבית החינוך מקיף אמית באר...
דוד צוקרמן מנס ציונה מונה למנהל מחוז דרום במאוחדת
דוד צוקרמן  מונה למנהל מחוז דרום בקופת חולים מאוחדת. צוקרמן...
ימי גיבוש לעובדי ההסתדרות בנגב ובנגב המרכזי
מאות חברי הסתדרות במרחב נגב מרכזי יוצאים בימים אלה לימי...
"נוקדים עם כוכבים" חוזר פסטיבל המטאורים בכפר הנוקדים 1.8.25 – 23.8.25 ארבעה סופי שבוע של קסם מדברי ומטר מטאורים בלתי נשכח
כפר הנוקדים שבמדבר יהודה מכריז על פתיחת ההרשמה לפסטיבל המטאורים...
דילוג לתוכן