לתפארת הדור הצעיר בעיר: עפרי בוטבול מאופקים תשיא משואה בערב יום העצמאות ה-73 למדינת ישראל

לתפארת הדור הצעיר בעיר: עפרי בוטבול מאופקים תשיא משואה בערב יום העצמאות ה-73 למדינת ישראל
עפרי בוטבול (צילום עצמי)

בהחלטה משותפת של השרים הממונים נבחרה הצעירה שמתנדבת בארגון סח"י לכבוד, לאחר שהצילה במהלך תקופת הקורונה את חייו של קשיש בודד. ראש העיר, איציק דנינו: "מצפים להתרגש איתה בטקס"

עפרי בוטבול (צילום עצמי)

כבוד לאופקים: עפרי ‌‎בוטבול, תושבת העיר, נבחרה להדליק משואה בערב יום העצמאות ה-73 למדינת ישראל. זאת בעקבות החלטה משותפת שהתקבלה על ידי השרים הממונים – שרת התחבורה מירי רגב ושר התרבות והספורט, חילי טרופר, אשר אישרו את המלצות הוועדה הציבורית לבחירת המועמדים להשאת משואה בטקס לציון 73 שנות עצמאות למדינת ישראל.

 

בוטבול (18), תלמידת כיתה יב' בתיכון הרב תחומי "עמל אמירים", מתנדבת מזה שנתיים (תיאור זמן) בארגון סח"י – סיירת חסד ייחודית, אשר במסגרתו היא מלווה קשיש בודד. במהלך תקופת הקורונה נפל הקשיש בביתו והגיע למצב של אפיסת כוחות, אולם בוטבול, אשר מלווה אותו ברמה היומית, גילתה זאת, הפגינה תושייה רבה, והזעיקה את כוחות ההצלה – אשר פרצו לדירתו והצילו את חייו. במהלך החודשים האחרונים אף הרחיבה בוטבול את תחומי התנדבותה בארגון וכעת היא מרכזת את פעילות המתנדבים באופקים במסגרת הארגון. בשנה הבאה תצא בוטבול לשנת שירות ולאחר מכן תתגייס לצה"ל.

 

"שמחנו לבשר לעפרי בוטבול על בחירתנו בה להשיא משואה ביום העצמאות ה- 73 למדינת ישראל", כתבו בהודעתם המשותפת השרים הממונים רגב וטרופר. "עפרי, נציגת ארגון סח"י, סיירת חסד ייחודית, המאגדת למעלה מאלף בנות ובני נוער ישראלים מצפון ועד דרום, מביאה לידי ביטוי את רוח ההתנדבות והאחווה הישראלית,  הנושבות בקרבם. עפרי, בת העיר אופקים, מייצגת את  ערכי הנתינה של הדור הצעיר במרכזים החדשים של ישראל, שהיו מכונים בעבר פריפריה".

 

"הרוח הטובה של עפרי, חברותיה וחבריה מייצגת את האחווה הישראלית, על פיה נעשות פעולות לטיפוחו של החוסן החברתי שלנו", המשיכו השרים. "עפרי מרכזת את המחויבות הערכית לנתינה ואת צו המצפון החברתי להנחילה בקרב בנות ובני נוער רבים אחרים. בימי קורונה ביטאה באורח מופתי עפרי את דאגתה לזולת ואת הקשר הנצחי והמנצח בין שרשרת הדורות בישראל,  עת תמכה בכל מאודה בקשיש בן עירה. עפרי, את האות לכך, שהשתבחה ארצנו בנוער ערכי, שרבים וטובים הם כל פלאיו. תבורכי ותתברך בך האחווה הישראלית".

 

"אנו שמחים, גאים ונרגשים על הבחירה המצוינת בעפרי המקסימה", הוסיף ראש עיריית אופקים, איציק דנינו. "עפרי, יחד עם חבריה לארגון סח"י, תורמים תרומה משמעותית לקהילה באופקים בכל ימות השנה. גם בתקופת הקורונה המאתגרת מצאנו בהם שותפים אמיתיים לפעילות ההתנדבותית למען בני הגיל השלישי בעיר וגם עבור אוכלוסיות מוחלשות".

 

"הבחירה בעפרי היא מקור גאווה גם למערכת החינוך שלנו, זוכת פרס החינוך הארצי, מערכת המחנכת לערכים לצד הישגים", ציין דנינו. "שוחחתי עם עפרי, ובירכתי אותה על הבחירה בה, כשגרירת בני הנוער והמתנדבים בעיר. אמרתי שאנו מצפים בקוצר רוח לראות אותה ולהתרגש יחד איתה בטקס הממלכתי".

 

"זהו יום של חגיגה עירונית גדולה, עבור העיר ובעיקר עבור הייצוג הערכי לבני הנוער", סיכמה מנהלת מחלקת הנוער באופקים, עדן כהן. "עפרי נערה ערכית, מחוייבת ומסורה במיוחד שפועלת ללא לאות למען הקהילה בכלל ולמען משפחות נזקקות בפרט. נמשיך לקדם מיזמים רבים למען הקהילה כחלק מהתפיסה שפעילות זו תחזק את העצמתם של בני הנוער, את חיבורם וזיקתם לעיר ולמדינה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עוד פרויקט חברתי בהפעלת עמותת "יחדיו": חנוכת מרכז "אלומה" בבאר-שבע
בטקס חגיגי ומרגש נחנך היום (יום שני ה-26.6) מרכז "אלומה"...
שמהפכת האוטומציה מגיעה לדרום עשרות תעשיינים הגיעו לסיור מקצועי במפעל 'שניב' באופקים
למעלה מ-35 מנהלים ובעלי מפעלים מכל רחבי הדרום התכנסו הבוקר...
520 מחשבים אישיים חולקו לתלמידי כיתות ד’ באופקים במסגרת תכנית "מחשב לכל הכיתה"
עיריית אופקים השקיעה כ-600 אלף ש״ח בקידום חינוך דיגיטלי ושוויון...
שתי זכיות חדשות במענקי מחקר לחוקרי וחוקרות SCE
שמחים לעדכן על שתי זכיות נוספות במענקי מחקר יוקרתיים של...
רס"ב ו', קצין רפואה בחיל האוויר ותושב אופקים במסר לעיר
רס״ב ו׳ התגייס בגיל 18 לגדס״ר גבעתי ובמהלך המסלול יצא...
אופקים אירחה השבוע את תערוכת אגרומשוב ה-34: בירת האגרוטק של ישראל ממשיכה להוביל את החדשנות בחקלאות
מאות חקלאים, יזמים, משקיעים וחברות מובילות בתחום האגרוטק הגיעו השבוע...
עיריית אופקים מוכנה לכל תרחיש
הרשות קיימה תרגיל חירום רשותי רחב היקף בשיתוף פיקוד העורף...
מנטישה שלילית להכפלת תושבי העיר: אופקים העיר שלא עוצרת מממשת את חזון בן גוריון
תכנית ׳אופקים 2035׳ הושקה בסוף השבוע שעבר (רביעי) בהשתתפות ראש...
אופקים זוכרת ומחבקת: טקס יום הזיכרון במלוא שנתיים לשבעה באוקטובר צוין באופקים
בסוף השבוע שעבר (רביעי), 15.10.25, ציינה העיר אופקים את יום...
ברוס פרל האגדי ביקר במיצג ההנצחה של שבט הנובה בבוסטון
ברוס פרל, מאמן הכדורסל היהודי האגדי, שהודיע לאחרונה על פרישתו...
דילוג לתוכן