אשקלון: מסיג גבול פונה לאחר שפלש למגרש הצמוד לביתו

אשקלון: מסיג גבול פונה לאחר שפלש למגרש הצמוד לביתו
השטח שפונה. צילום: רשות מקרקעי ישראל.
מבצע אכיפה של מפקחי החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל והסיירת הירוקה, בליווי שוטרים מתחנת אשקלון, הסתיים בפינוי פלישה לאדמות המדינה.

הפלישה, לאדמות מדינה המיועדות לחקלאות ברחוב זבולון באשקלון, התגלתה במהלך הפעילות השוטפת שמקיימים מפקחי רשות מקרקעי ישראל והסיירת הירוקה לאיתור מסיגי גבול על אדמות המדינה. מסיג הגבול, השתמש במגרש השייך למדינה למטרותיו האישיות, ללא היתר ובניגוד לחוק, גידר את השטח והניח במקום שני קראוונים ושתי מכולות וציוד בניה לשימושו האישי.

לאחר איתור הפלישה, התריעו מפקחי רשות מקרקעי ישראל והסיירת הירוקה את הפולש ומסרו לו שעליו לפנות את השטח והבהירו לפולש כי הוא מבצע עבירה פלילית ואם לא יפנה את השטח לפי הצו, הוא יפונה עפ"י החוק בליווי משטרה. מאחר שלא פינה את השטח, הוציאו נגדו מפקחי רשות מקרקעי ישראל צו סילוק פולשים המודיע לו כי עליו לפנות את הקרקע בתוך 30 יום ולא, יפונה על פי החוק.

במקביל, הגישו מפקחי רשות מקרקעי ישראל תלונה בתחנת משטרת אשקלון כנגד הפולש. התלונה הוגשה בגין הסגת גבול במקרקעי ציבור, עבירה פלילית שדינה שנתיים מאסר בפועל.

מכיוון שהפולש התעלם מאזהרות המפקחים, פינה רק שני קראוונים ומכולה אחת ולא השלים את פינוי המגרש כנדרש כפי שהוגדר לו בצו, הגיעו המפקחים למקום בליווי שוטרי תחנת אשקלון לפנותו. עם הגעת השוטרים לשטח, החליט הפולש לפנות מידית את המכולה שנותרה וחלק מהציוד, באמצעות משאית. המפקחים שתפסו חזקה בקרקע אספו ופינו את יתרת הציוד ושאריות הזבל שנותרו במקום לאתר הטמנה מורשה, השיבו את הקרקע למאגר הקרקעות הציבורי והציבו במקום שילוט המתריע מפני פלישות נוספות.

השטח שפונה. צילום: רשות מקרקעי ישראל.

"מפקחי רשות מקרקעי ישראל פרוסים ברחבי הארץ ונתקלים רבות במקרים של מסיגי גבול, המנסים לגזול את הקרקע הציבורית לשימושם הפרטי על חשבון הציבור. הפולש ניסה לקבוע עובדות בשטח ולהשתלט על אדמות שמעולם לא הוקצו לו. הפולש לא רק פונה בליווי המשטרה, כעת הוא גם יצטרך לשלם מכיסו את עלויות הפינוי ודמי השימוש הרטרואקטיביים בקרקע", אומר יואב ששון, מנהל מרחב ירושלים בחטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
על גג העולם: בין הים למדבר, המסעדה החדשה שמפתיעה את אילת נפתחה לפעילות מלאה
אסיה, המסעדה האסייתית שעל גג מתחם שבעת הכוכבים, שהוקמה בהשקעה...
במקום להילחם ב-AI ב- SCE הופכים אותו לכלי עבודה
SCE מכשירה את הסטודנטים החדשים לשימוש חכם בבינה מלאכותית עוד לפני...
גשר אקדמי ותרבותי בין ישראל למרוקו: המכללה האקדמית אשקלון תקיים כנס אקדמי לחיזוק הקשרים במסגרת הסכמי אברהם
הכנס יתקיים באוקטובר במרכז הכנסים של המכללה ויעסוק בדו-קיום בין...
שוברים שגרה בערד: יום אירוח מפנק ועתיר תוכן לדיירי מעון "משמרות"
בריכה מרעננת, קבלת פנים חמה, הרצאה ברוסית עם שירים ומשחקי...
מקום שבו הזיכרון פוגש את החיים: ICL חנכה גינת זיכרון במרכז הרפואי סורוקה
הגינה החדשה מנציחה את עובדי החברה ובני משפחותיהם שהלכו לעולמם...
הנוער בנס ציונה הכריע: ניצחון מוחץ למפלגת "ביחד" בתיכון בן גוריון
מאות תלמידי תיכון ע"ש בן גוריון בנס ציונה פגשו נציגים...
סיכול פריצה בשעת מעשה בלהבים
סיירי צוות 3 תפסו חשוד בפריצה לבית בלהבים, כאשר ברשותו...
טקס ההנצחה והזיכרון של המשפחות השכולות ועמותת קהילת שבט הנובה
למעלה מ-3,500 איש, בני המשפחות השכולות, שורדי ושורדות מסיבות הדרום,...
רגע לפני הגיוס: תלמידי י"ב מקריית גת יצאו לסיור בנגב המערבי בעקבות 7 באוקטובר
ביום הזיכרון הלאומי ל־7 באוקטובר יצאו תלמידי שכבת י"ב מאורט...
דילוג לתוכן