צה"ל הציג את תחקיר השבעה באוקטובר בעיר אופקים

צה"ל הציג את תחקיר השבעה באוקטובר בעיר אופקים
504427430_10234993208507606_2744470548908413302_n

ביום מרגש וכואב של חשבון נפש והוקרה לגיבורים שהגנו על אופקים ברגעיה הקשים ביותר נציגי צה"ל הציגו את תחקיר העיר לגורמי הרשות והמשפחות השכולות

 

אתמול (שלישי) 10.06.2025, הציגו נציגי צה"ל את תחקיריו באשר למאורעות השבעה באוקטובר בעיר אופקים – בפני בכירי הרשות, משפחות השוטרים, לוחמי תחנת המשטרה ומשפחות שכולות, שאיבדו את היקר להם מכל באותו יום קשה.

 

הבוקר נפתח בהצגת התחקיר לבכירי עיריית אופקים, בנוכחות ראש העיר איציק דנינו, ולאחר מכן הוצג בפני משפחות השוטרים והשוטרות של תחנת אופקים ולוחמי התחנה – שפעלו במסירות ובגבורה לאורך כל האירועים. בשעות אחר הצהריים נערך המפגש המרכזי והטעון ביותר: נציגי צה"ל הציגו את ממצאי התחקיר למשפחות השכולות, שנכחו בו לצד בכירי העירייה, אנשי הרווחה והחוסן העירוני, ולוחמים ואזרחים שלקחו חלק פעיל בקרבות ביום השבעה באוקטובר.

 

מסקנות התחקיר תאמו את התחושות שבלב הנהגת ותושבי אופקים זה חודשים רבים: צה"ל הגיע לעיר כאשר הקרב עצמו כבר היה בעיצומו ואף הסתיים ברובו. במהלך כ-40 דקות נוראות, התרחש טבח בקצב חסר תקדים – כמעט נרצח או נרצחת לדקה – כאשר תושבי העיר, שוטריה וגיבוריה האזרחיים, הם שהובילו את קו ההגנה הראשון והיחיד בתחילת האירוע.

 

על פי התחקיר, מחצית מהמחבלים חוסלו במהלך הקרב עצמו, והמחצית השנייה בחרו להתבצר בבתים בעיר. תושייתם של תושבי אופקים, כוחות המשטרה המקומיים, והגעת כוחות הימ"מ בשלב קריטי – הם שמנעו אסון נורא הרבה יותר.

 

במהלך הצגת התחקיר, שבח צה"ל את גבורת התושבות והתושבים, את תעוזת השוטרים והאזרחים שחתרו למגע בזמן אמת, יצאו ללחימה ולמעשה הצילו את העיר כולה תוך כדי סיכון אישי. עוד הדגישו במיוחד את ההחלטה האמיצה שקיבל ראש העיר, איציק דנינו, שלא לפנות את העיר למרות לחצים כבדים – החלטה שתרמה להעלאת החוסן, שמירה על מורל האזרחים ושיקום מהיר של שגרת החיים בעיר.

 

ראש העיר, איציק דנינו, פתח את היום בדברים מרגשים ונכח בכל המפגשים לאורך היום. את המפגש עם המשפחות השכולות הוא חתם בנאום אישי וטעון, שבו חיזק את המשפחות, הוקיר את פועלם של האזרחים והלוחמים, והביע הערכה לצה"ל על האחריות, האומץ והנכונות לחשוף את הכשלים וללמוד מהם.

 

מתוך דבריו של ראש העיר, איציק דנינו:

"היום היה יום לא פשוט, אך הכרחי. שמענו את האמת, והאמת כואבת: צה"ל לא היה כאן כשהיינו זקוקים לו יותר מכל. אבל גם את זה חשוב לומר – צה"ל למד, התייצב, ופועל מאז בכל יום במספר חזיתות. אנחנו מוקירים את החיילות והחיילים שממשיכים להגן עלינו, ומאמינים בכוחו של צה"ל להשתקם, לתקן, ולהחזיר את אמון הציבור. אני מצדיע לכל לוחם, שוטר, אזרח ואזרחית שהגנו על העיר שלנו בגופם – ובליבם. הגיבורים של אופקים לא נולדו באגדות, הם חיים בינינו. אנחנו ממשיכים לחבק את המשפחות השכולות, להיאבק על האמת, ולצעוד קדימה – מתוך מחויבות עמוקה לכל מי שכאן, ולזכרם של אלו שלא".

 

עיריית אופקים תמשיך ללוות את המשפחות השכולות והפצועים, לפעול להנצחת גבורת הנופלים, ולשקם את מרקם החיים בעיר – מתוך אחריות, אומץ ונחישות שלא לוותר על האמת, לצד אמונה גדולה בכוחות הפועלים למען ביטחון מדינת ישראל.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בעלות עסקים באופקים הוכשרו כ"שומרות סף" למניעת אלימות ופגיעות מיניות
כעשרים בעלות עסקים מקומיים באופקים סיימו השבוע קורס ייחודי, במסגרתו...
אופקים ממשיכה לצמוח: ארבעה בתי ספר חדשים, בית הספר הראשון לחינוך מיוחד, 17 גני ילדים ושני מעונות יום ייפתחו בשנת הלימודים הקרובה באופקים
עיריית אופקים באמצעות החברה הכלכלית משלימה בימים אלה את ההיערכות...
לראשונה באופקים: מונה מנהל למינהלת ההתחדשות העירונית
עיריית אופקים ממשיכה לקדם את תחום ההתחדשות העירונית, עם מינויו...
עיר שלמה הופכת לסימולטור - בשיתוף פעולה של רפאל ו- In3D יוקם בשדרות סימולטור חירום לאומי ראשון מסוגו, שיכשיר את כוחות ההצלה לאירוע עתידי
בשיתוף פעולה של רפאל ו- In3D יוקם עבור עיריית שדרות...
משפחת מתן מרדכי ליאור ז"ל דורשת ענישה מחמירה, גזר הדין בפרשת ביזת מערכת הסאונד יינתן ב-7 באוקטובר, שלוש שנים בדיוק לאחר הטבח
שלשום (רביעי) התקיים בבית משפט השלום בבאר שבע דיון הטיעונים...
אופקים היא הזוכה במקום הראשון במדד משרד האנרגיה לייצור אנרגיה מתחדשת
המדד בוחן את הרשויות המקומיות המובילות את מהפכת ייצור האנרגיה...
מהפכת הניקיון של אופקים נמשכת: מכונות השאיבה החכמות הראשונות נכנסו לפעילות
עיריית אופקים ממשיכה להרחיב את מהפכת הניקיון העירונית: השבוע נקלטה...
1,000 ימים עברו מאז טבח שבעה באוקטובר
"עבורי לא עבר אפילו יום אחד": ביום ה־1,000 למלחמה, שמונה...
הנהלת רשות מקרקעי ישראל סיירה בעוטף עזה: נמשיך לפעול בנחישות לקידום התקומה בדרום ולצמיחת היישובים
הנהלת רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) קיימה השבוע סיור ביישובי עוטף...
החופש למצוינות באופקים
כ-5,000 תלמידות ותלמידי אופקים פתחו את הקיץ במסגרות החינוך והמצוינות...
דילוג לתוכן