ביום חמישי, ה2.4 יתקיים יום המדע הפעם בפורמט קצת שונה אך מהנה במיוחד.
בדף הפייסבוק של פארק קרסו למדע תתקיים בלייב בכל שעה עגולה פעילות מדעית מגוונת.
בשעה 10:00
"מדע גדול בקטנה" – חשמל, לחץ ואופטיקה.
בתוכנית:
-
חשמל סטטי – מהו חשמל ומה הבדל בין חשמל שאנו משתמשים בו לזה הסטטי. הפעילות תכלול הדגמה של היווצרות חשמל סטטי במכשיר ואן דה גרף והתפרקות של חשמל סטטי במכשיר וימשהרסט.
-
כיסא פאקיר – לחץ ומה משפיע עליו.
-
אופטיקה – גלגל ניוטון והצבעים שאנו רואים, מדוע הצבעים בקשת בענן מסודרים תמיד באותו סדר ומדוע צבע לבן – זה כל הצבעים ביחד.
בשעה 11:00
מה עושים עם בלונים? רמז: לא רק קישוט לימי ההולדת.
ניפוח בלון ללא ידיים באמצעות שימוש בחומץ ביתי ואבקת סודה לשתייה, על תגובת סטירה בין שני החומרים האלו ועל הקשר שלהם להכנת עוגות.
בתוכנית:
-
בלון שלא נשרף– נסביר מה יקרה לבלון אם, חושבים שהוא ישרף תמיד? לא בטוח.
-
מדוע הבלון מתפוצץ כאשר מנפחים אותו יותר מידי ואיך אפשר להקטין אותו אחרי שנופח?
בשעה 12:00
כימיה מאחורי הכל.
בתוכנית:
-
שריפת מלחים – תכונות החומרים בשריפה.
-
משחת שיניים לפילים– היווצרות חומר חדש כשחומרים נפגשים: כאשר מדובר בתגובה כימית של החומרים– נוצרים חומרים חדשים ובמהלך תהליך זה יכולה להתרחש אחת מתוך 2 תופעות שמלוות את התהליך של יצירת חומר חדש– אנרגיה נפלטת או אנרגיה נקלט.
-
קשט PH – זיהוי חומרים. בעולם יש הרבה חומרים איך ניתן לזהות חומרים ביתיים ע"י מיץ כרוב סגול.
בשעה 13:00
בישול מולקולרי– אוכל סיני או אוכל איטלקי? צרפתי או רוסי או אולי בכלל אוכל של גלקסיה אחרת? בהדגמה של בישול מולקולרי נסביר כיצד ניצן ליצור אוכל רגיל בטעמים לא שיגרתים: טעם לימון או בצל, טעם פטל או תפוזים. במהלך פעילות נציג 2 שיטות להכנת אוכל מולקולרי.
בתוכנית:
-
ספריפיקאציה– יצירת אוכל מולקולרי בצורת כדורים להכנת קוויאר. ולמרות שקוויאר הן ביצי דגים, אנו נכין קוויאר בטעם שוקו.
-
יציקת חומרים: נכין ספגטי בטעם פטל: קודם מחממים תמיסה, אח"כ יוצקים אותה לכלי ואז מקררים. שיטה זאת דומה לשיטה בה מכינים חומרי פלסטיק.