יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ כבל: לא נאשר הוצאת כספים מקרן הניקיון עד שימצא פתרון למפעל אביב מחזור בנגב

יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ כבל: לא נאשר הוצאת כספים מקרן הניקיון עד שימצא פתרון למפעל אביב מחזור בנגב
צילום עמיעד טאוב

היו"ר כבל נענה לבקשת ח"כ גפני שהזהיר: אם המפעל ייסגר העובדים ילכו הביתה והמחזור יהיה תלוי בטורקיה; המשרד להגנת הסביבה: הגשנו בקשה להעביר כסף למפעל אבל האוצר התנגד. 

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל, סירבה היום לאשר את בקשת המשרד להגנת הסביבה להקצות השנה 13 מיליון שקל מכספי קרן הניקיון לצורך בדיקות אוויר סביבתיות ובדיקות פתע לאיתור זיהום אוויר בארובות מפעלים.

היו"ר כבל הודיע כי לא יאשר את ההעברה עד שלא ימצא פתרון שימנע את סגירת מפעל אביב מחזור בדרום ופיטורי העובדים, זאת לאחר שקיבל את בקשתו של יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, בעניין.

צילום עמיעד טאוב

היו"ר כבל הזכיר כי לפי החוק, כספי הפיקדון על מכלי המשקה מועברים לקרן ומתנהלים בחשבון נפרד בהתאם למטרות הקבועות בחוק ולפי קביעת השר להגנת הסביבה, בהמלצת קרן הניקיון ובאישור ועדת הכלכלה. הוא הוסיף כי הכספים צריכים להיות מועברים קודם כל לטיפול בעניינים הקשורים למחזור וציין את פנייתו של ח"כ גפני בעניין. ח"כ גפני אמר כי קיים בוועדת הכספים דיונים בניסיון למנוע את סגירת מפעל אביב מחזור, והוסיף כי אין מפעל אחר שממחזר בקבוקים בישראל. "מה שעושים זה ששולחים את הבקבוקים לטורקיה, שם זה יותר זול, אבל אם יהיה משבר עם טורקיה והמפעל ייסגר לא יהיה מחזור. הקרן לשמירת הניקיון הוקמה בדיוק בשבל הדברים האלה, והחשש שלי שהאוצר לא רוצה לתת כסף מהקרן", אמר ח"כ גפני.

סמנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, גיא סאמט, הודה כי הגיש בקשה לקרן להעביר כסף למפעל, אולם הבקשה נדחתה. הוא הוסיף כי הוא מסכים עם ח"כ גפני, אולם המשרד זקוק לכספים לטובת ניטור אוויר. ראש המועצה המקומית שהם, החבר בהנהלת קרן הניקיון, הוסיף כי צריך למצוא דרך לסייע למפעל אביב מחזור. נציג המשרד להגנת הסביבה, אמיר זלצברג, אמר כי זיהום אוויר הוא גורם הסיכון והתמותה הגדול ביותר, ואם לא יהיה מקור תקציבי יהיו מפעלים שהמשרד לא יוכל לבדוק אותם. היו"ר כבל אמר בתגובה כי אם הזיהום גורם לכל כך הרבה נזק אז הטיפול בו צריך להיות מתקציב המשרד, ולא בצורה שבה המדינה הולכת לחפש כסף בקרן.

בסיכום הישיבה הודיע, כאמור, היו"ר כבל כי הוא דוחה את הבקשה ואמר: "כספים שהגיעו ממחזור צריכים לסייע להציל את המפעל שעוסק במחזור. לא אתן לאוצר להתחמק מזה תוך שימוש במשרד להגנת הסביבה. עד שלא יינתן מענה שיציל את המפעל לא נאשר את הבקשה", אמר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מחוז הדרום מדורג אחרון בזכאות להארכת זמן בבגרויות
רק 37% מתלמידי מחוז הדרום קיבלו הארכת זמן בבחינות הבגרות...
חזית הטכנולוגיה מגיעה למנהלי הדרום מרכז לאודר לתעסוקה בנגב השיק סדרת הכשרות אסטרטגית ב-AI יום עיון ראשון מסוגו למנהלים בכירים בפארקטק עומר
יריית הפתיחה של התוכנית האזורית למנהלים בכירים נחנכה השבוע בפארקטק...
ביום שישי האחרון העיר אופקים לבשה חג: רשת "בום" של אלי להב ממשיכה להתרחב והיא פותחת את הסניף ה-20 שלה באופקים
אלי להב ובנו אמיר להב לא נחים על השמרים וממשיכים...
ראש מחוז הדרום במכבי נפגשה עם ראש עיריית דימונה: ״מחוללים מהפכה ברפואת הקהילה בנגב המזרחי״
ראש עיריית דימונה, בני ביטון, נפגש השבוע עם ראש מחוז...
הדרום על המפה: אירוע VIP לרגל השקת חנות LEGO הרשמית בבירת הנגב - בבאר שבע
בחמישי האחרון (30.4) נערך אירוע VIP בעופר גרנד קניון באר...
נשות ICL בחזית התעשייה: מנהיגות נשית ואחריות חברתית לזכרה של ענת קטלב טל ז"ל בכנס הנשים בנאות חובב
כנס 'נשים מובילות תעשייה' שהתקיים השבוע במועצת נאות חובב כלל...
מאוחדת מקימה מרכז רפואי ראשון בשכונת נווה שרון בנתיבות
המרכז החדש יוקם בשכונה המתפתחת בעיר ויציע מגוון שירותים רפואיים...
קול ילדי אופקים: ילדי שכונת מישור הגפן השיקו ספר ייחודי המספר את סיפורם
בתחילת השבוע (ראשון), 26.04.26, התקיימה באופקים השקה מרגשת ויוצאת דופן...
אופקים מצמצמת את תופעת זבוב החול ומשיבה את איכות החיים לתושבים
למעלה מחצי מיליון שקלים הושקעו בשנה וחצי האחרונות על מנת...
"העלמה והמוות" חגיגית בתיאטרון באר שבע
הפנים של חברות וחברי אגודת הידידים שירדו מאולם התיאטרון אמש...
דילוג לתוכן