תיכון רמות הרכס -בית ספר בעיצוב אדריכלי חדשני נבנה בשכונת רמות

תיכון רמות הרכס -בית ספר בעיצוב אדריכלי חדשני נבנה בשכונת רמות
הדמיות באדיבות עיריית באר-שבע

המוסד החינוכי החדש, נבנה בימים אלו על ידי עיריית באר-שבע ומשתרע על שטח של 10,000 מ"ר. התיכון, הקרוי ע"ש משה זילברמן, ראש העיר הרביעי של באר-שבע, צפוי לאכלס בסופו של תהליך כ-1200 תלמידים. בשנת הלימודים הקרובה ילמדו בבית הספר כ-370 תלמידים בגילאי 14-12.

במבואת בית הספר הממוקם בלב השכונה הצעירה, רמות, יהיו חללים מעניינים ושונים, גירויים בשילובי צבעים ובחומרים עדכניים, המשרים אווירה נעימה ונינוחה שתפרה את דמיונם ותנעים את שהייתם של הנוכחים.

המבנה הייחודי שתכנן אדריכל, גדעון פובזנר, בנוי כעיר קטנה של ילדים הנעים במערכת של חללי חוץ ופנים, חצרות פנימיות ומרחבים משותפים תוך שמירה על תחושת בית בעבור התלמידים. לכל קבוצת גיל "בית" משלה עם חצרות "פרטיות", שירותים וחדרי ספח. בכל "בית" מבואה רב תכליתית גדולה המאפשרת התכנסות של כל החטיבה ו"כיתות חכמות" המאפשרות יישום של מיטב שיטות הלימוד המודרניות. במרכז ביה"ס נמצאים המנהלה והמעבדות.

בית הספר בנוי מלבני חרס צבעוניות אשר יחד עם הגאומטריה המורכבת של המבנה יוצרות מבטים מלאי חיים וענין מבחוץ ומבפנים. דרך פתחים וויטרינות המבואה ומרפסות המוסד החינוכי ניתן יהיה לצפות בנוף יפהפייה.

דגש ניתן גם לתכנון אולם הספורט שנבנה בסטנדרטים בינלאומיים בסמוך למבנה בית הספר. האולם, הרב תכליתי, נבנה על שטח של כ-2,500 מ"ר וישמש למשחקים במגוון ענפי הספורט בהם: כדוריד, כדורסל, קט רגל. באולם 550 מקומות ישיבה, חדרי חוגים, חדר כושר ומלתחות. בנוסף, נבנים במוסד החינוכי גם ספריה, אודיטוריום וקפטריה עירוניים אשר גם הם מתחברים לשביל הולכי הרגל ומאפשרים שימוש לתושבי הקהילה גם כשבית הספר אינו פעיל.

תיכון רמות הרכס מבטא חדשנות חינוכית המתבטאת בין היתר בעיצוב ותכנון מרחבי למידה המעניקים לכל תלמיד עולם רחב של הזדמנויות והתנסויות מאתגרות. המזמנים גירויים, למידה חווייתית, התנסויות ורכישת מיומנויות להעצמתם, הצלחתם והכשרתם של התלמידים לקראת אתגרי העתיד.

תיכון רמות הרכס
הדמיות באדיבות עיריית באר-שבע
תיכון רמות הרכס
הדמיות באדיבות עיריית באר-שבע
תיכון רמות הרכס
הדמיות באדיבות עיריית באר-שבע
תיכון רמות הרכס
הדמיות באדיבות עיריית באר-שבע
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תקווה, חיבור וכדורגל: מעל ל-200 ילדים יהודים וערבים נפגשו למפגש ספורטיבי מרגש בירוחם
השבוע התקיים בירוחם אירוע השיא של ליגת "מגן הקהילה מחוז...
עשור למיזם החברתי 'בית לגדול טוב' באופקים
תנובה והחברה למתנ"סים חוגגות עם תושבי אופקים עשור למיזם ומעבר...
תיאטרון עלמה באופקים השיק את תערוכת "אייכה" – מסר של תקווה, אמונה וחוסן קהילתי
עיריית אופקים ממשיכה לקדם יוזמות תרבותיות מקומיות; עשרות משתתפים בערב...
מהתעשייה לקהילה: הכנס הלאומי הראשון לקהילות עירוניות
חברת ICL גאה לקחת חלק בכנס הלאומי הראשון לקהילות עירוניות,...
עשור למיזם החברתי 'בית לגדול טוב' באופקים: תנובה והחברה למתנ"סים חוגגות עם תושבי אופקים עשור למיזם 'בית לגדול טוב' בעיר
המיזם הוקם במטרה להשקיע בדור העתיד ולייצר הזדמנויות לילדים מהפריפריה...
23.8% מהשכירים במשק ללא פנסיית חובה, מרביתם צעירים מהעשירון התחתון
הצלחה לפנסיית החובה ששיעור מקבליה הוכפל: בשנת 2007 רק שליש...
מכוורת פורת עין יהב- צילום דן בלילטי
'יום הדבורה הבינלאומי' ב-20 במאי
המועצה להאבקה ודבש: ללא פעולת ההאבקה של הדבורה לא יהיה...
מבקר המדינה מתניהו אנגלמן במפגש עם תושבי ניר עוז
המבקר אנגלמן לתושבי ניר עוז: "לממשלה יש מחויבות לבנות מסלול שיקום לכלל תושבי העוטף שנפגעו ב-7.10, בכל מקום בו יבחרו לגור"
מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, נפגש עם תושבי...
קרדיט צילום- תיירות הערבה התיכונה
תיירות מדברית עמדה במרכז הביתן התיירותי של מועצה אזורית הערבה התיכונה בתערוכת התיירות הבינלאומית 2025 IMTM
תחת הכותרת "תיירות מדבר", מותג ההולך ומתרחב בעולם התיירות הבינלאומי,...
פופ אפ שף במסעדת קפאסה באר שבע שף דרור שושן מארח: שף אליעד דנון 12-14/5 שף כפיר ינין 19-21/5
מסעדת קפאסה הוותיקה בבאר שבע ממשיכה להפתיע בהפקות קולינאריות שלה...
דילוג לתוכן