פרויקטים, תחרות ושיתופי פעולה בינלאומיים בשבוע הנדסת מכונות של SCE

פרויקטים, תחרות ושיתופי פעולה בינלאומיים  בשבוע הנדסת מכונות של SCE

SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון אירחה בשבוע שעבר משלחות של מרצים וסטודנטים מהודו, פורטוגל, ארה"ב, שוודיה וסינגפור כחלק מאירועי "שבוע הנדסת מכונות" במכללה. במסגרת השבוע התקיימו תחרויות בינלאומיות עם חברות ענק מהתעשייה ואף התקיים כנס פרויקטי גמר של הסטודנטים שנה ד' במחלקה להנדסת מכונות מקמפוס באר-שבע.

בשבוע האחרון התקיים שבוע הנדסת מכונות ב SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. את השבוע פתחו במכללה בכנס פרויקטי גמר של סטודנטים משנה ד' במחלקה. סך הכל הוצגו 49 פרויקטים ואבי טיפוס הנדסיים בהשתתפות ועדת שיפוט בינלאומית. הפרויקטים עסקו בחמישה תחומים מרכזיים: אנרגיה, רובוטיקה, בקרה ומכטרוניקה, הנדסת מוצר, ומחקר. בין הפרויקטים הציגו הסטודנטים יזמויות ופתרונות חדשים כמו ידיים ביוניות בעלות ייצור נמוכה, קסדות מתנפחות לרכיבה באופניים ואף פתרון לאכיפה וניתור חניות נכים. בכנס עצמו השתתפו חוקרים ואנשי תעשייה משוודיה וסינגפור שלאחר מכן עברו בין הפרויקטים ושאלו את הסטודנטים על הפיתוחים השונים.

בנוסף, במהלך כל השבוע קיימה המחלקה להנדסת מכונות מקמפוס באר- שבע את  תחרויות "Mechathon 2018" ותחרות“Dead Sea 2018”. בתחרויות השתתפו סטודנטים משנים ב' ו-ג' מהמחלקה וסטודנטים לתואר ראשון, שני ושלישי מארה"ב, והודו. במסגרת התחרויות חברות ענק מהתעשייה, כמו סודה-סטרים, שב"ס, פארק קארסו למדע, וננו-סנט הציגו בעיות הנדסיות ממשיות איתן הן מתמודדות. במהלך התחרויות הסטודנטים חולקו לקבוצות משולבות ונתבקשו למצוא פתרונות לבעיות או אתגרים איתן מתמודדות החברות ולהציג אותם, בתום התחרות, באמצעות מצגות ואבי-טיפוס בפני צוות שיפוט בינלאומי ונציגי התעשייה.

ד״ר גדליה מזור, ראש המחלקה להנדסת מכונות במכללה, בירך את הסטודנטים והאורחים: ״אני רוצה להודות לאורחים הנכבדים שהגיעו מאוניברסיטאות יוקרתיות מהודו, סינגפור, פורטוגל, טורקיה, שוודיה, ארה"ב וכמובן לברך את הסטודנטים שלנו על הרמה הגבוהה של הפרויקטים ועל החדשנות שיש בהם שמציבה רף גבוה למחזורים הבאים ומעידה על הצלחת תוכנית הלימודים בהכשרת מהנדסי מכונות בעלי ידע בין-תחומי משולב, כנדרש בתעשייה. אני מאחל לכולנו שבוע הנדסת מכונות מוצלח, יצירתי ופורה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לא נכחד למרות הכל רשות הטבע והגנים: הצמח הנדיר שהתגלה בישראל אחרי 19 שנים
פומה פרסית, צמח קטן ונדיר מאוד ש"נעלם", התגלה על ידי...
הישג מרשים לנבחרת מקיף אמית שדרות: מקום שני ופרס הצטיינות ברובוטיקה
נבחרת הרובוטיקה של המקיף הכללי אמית שדרות ממשיכה לשבור שיאים....
מהובלת סדאם חוסיין ועד מיגון העוטף סיפורה של "טופ קאר שיריון"
בעוד צה"ל וכוחות הביטחון פועלים בעוצמה במסגרת מערכת "שאגת הארי"...
בימים של חירום, מחפשים רגעים של שגרה המדע שמאחורי הבירה בעיר העתיקה: פרויקט הגמר המפתיע של הסטודנט מבאר שבע
יותם בר נתן, סטודנט שנה ד' להנדסה כימית ומנהל "בית...
רשות הטבע והגנים: תשע דיות שחורות שנפגעו מאירוע הרעלה בדרום טופלו בבית החולים לחיות בר שבספארי ושבו לטבע
גם בתקופות מורכבות, יש מי שממשיך לשמור על חיות הבר:...
חיבוק תחת אש: אמית טכנולוגי באר שבע בביקורי בית
צוות בית החינוך אמית טכנולוגי באר שבע יצא השבוע למבצע...
המסע המרגש של מורי אמית שדרות אל בתי התלמידים
בזמן שמבצע "שאגת הארי" נמשך והלימודים מושבתים, צוות תיכון הבנים...
רגע של שמחה: חגיגת פורים צבעונית במרכז היום ''חושן'' בשדות נגב
רגע לפני מבצע ''שאגת הארי'' , מרכז היום ''חושן'' של...
רשות הטבע והגנים: פריחה נדירה באמצע המלחמה
פריחה מרהיבה, שלא נראית בכל שנה בארץ, צבעה השנה את...
אירוח כפרי שינתק אתכם מהשגרה - קרדיט-Photo by Lieve Ransijn on Unsplash
אירוח כפרי שינתק אתכם מהשגרה וימלא אתכם באנרגיות חדשות
במהלך השגרה הצפופה אין כמו לקחת חופש לניתוק טוטאלי מחיי...
דילוג לתוכן