פסטיבל אופקים סוגר עשור: עשרות אלפי מבלים נהנו מהחגיגה המסורתית

פסטיבל אופקים סוגר עשור: עשרות אלפי מבלים נהנו מהחגיגה המסורתית
קרדיט צילום דור פזואלו

עשרות אלפי תושבות, תושבים ואורחים מילאו את רחוב הרצל המיתולוגי של אופקים בסוף השבוע האחרון, במסגרת פסטיבל אופקים העשירי שמהווה חגיגת תרבות שנתית והפך למסורת מקומית ולאחת מאבני הדרך של עולם תרבות הרחוב בישראל.

כבר עשור שלם שרחוב הרצל המיתולוגי של אופקים נצבע אחת לשנה בצבעים ובחיים עם מיצגי אמנות מהארץ ומהעולם, מופעי קרקס, תיאטרוני רחוב, דמויות שטח אינטראקטיביות ותפאורות ענק. גם בסוף השבוע האחרון זה קרה שוב, בפעם העשירית ובדיוק בשנה בה מציינת אופקים 70 להיווסדה.

קרדיט צילום דור פזואלו

בהתאם לכך, השנה בלטו מיצגים ייחודיים לרגל חגיגות ה-70 לעיר אופקים, בהם ציורי רחוב בתלת־ממד “האריה השואג” ו-“70 שנה” לצד מופעים מרהיבים כמו AirBeat – מופע אווירי של תיפוף ואקרובטיקה, לה פמיליה פורטנה – קרקס הומוריסטי לכל המשפחה, בופוני האור, מחול הכלניות, דג הזוהרון הענק וכן מופעים מוזיקליים סוחפים כמו YA LA, שהקפיצו את הקהל בגרסאות חדשות לשירי פופ ישראליים אהובים.

אליהם הצטרפו מיצגים מקוריים כמו האישה עם החתולים, המעודדים, אהבה מחלל החיצון, לצד אורחים נוספים בהם מופע שבטי עוצמתי, טוקסידו מלא הסטייל, הממותה הצבעונית, טיטו והטעויות, איש העיתונים, אפרודיטה וקופידון, העכביש, קוֹמדיה דל’חַרטה הסאטירית, ושלל פרפריות מסתובבות שיצרו אווירה קסומה לכל המשפחה.

קרדיט צילום דור פזואלו

גם השנה, הפסטיבל הופק על ידי אגף התרבות בחברת 'אופקטיבי' ואת יומו הראשון של ליוותה ניידת השידור של רדיו דרום בשידורים חיים, חיברה את האווירה החגיגית לכלל המאזינים והעלתה את החגיגה לשידור ישיר עם מגוון ראיונות לתושבים, מבלים ועוד.

הקהל הרב כלל ילדים, משפחות ואורחים מכל רחבי הארץ, שנהנו מחוויית תרבות ססגונית, ישראלית, מחבקת ומחברת שהציבה את אופקים שוב במרכז מפת התרבות הארצית.

קרדיט צילום דור פזואלו

ראש העיר אופקים, איציק דנינו: “אופקים הראתה שוב את פניה היפות כעיר של תרבות, קהילה ויצירה. לראות עשרות אלפי אנשים, תושבים ואורחים, מתהלכים ברחוב הראשי, מתרגשים, צוחקים ונהנים ממיטב מופעי הרחוב והאמנות, זה מחזק ומחבר את כולנו. אני מודה מקרב לב לאגף התרבות בחברת אופקטיבי, למפיק הפסטיבל, ג'קי בכר ולכלל הגורמים השותפים שהפכו את הפסטיבל הזה להצלחה כבירה. פסטיבל אופקים העשירי מהווה נקודת שיא בחגיגות ה-70 לעיר, ולראות את היצירות שמציגות את אופקים של פעם מול אופקים של היום הסבה תחושת גאווה גדולה. מכאן נמשיך לגדול, לפרוח וליצור יחד".

קרדיט צילום דור פזואלו
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דן בדרום ודן באר שבע חוזרות לפעילות מלאה מיום א' הקרוב
בעקבות הסכם הפסקת האש, חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 10% מהמשיבים הם תושבי הדרום
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
כ-660 דירות בדיור הציבורי נפגעו במבצע “שאגת הארי”; עבודות השיקום בעיצומן
בהנחיית שר הבינוי והשיכון חיים כץ, צוותי זרוע השיכון במשרד...
האורות חוזרים למסך: בית הקולנוע פלאנט בבאר שבע נפתח מחדש לפעילות
מתחם הקולנוע פלאנט (Planet) בבאר שבע חוזר לפעילות ומחדש את...
כל הכבוד לצה"ל!!! ד”ר להבית אקרמן מתגייסת למילואים ונכנסת לעזה לטפל בחיילי צה”ל
ד”ר להבית אקרמן, בת 55, מומחית לרפואת עור, ממשיכה להוביל...
רשות הטבע והגנים: ניקיונות פסח - ממשיכים לשקם את שמורת הטבע עברונה
12 שנים לאחר זיהום הנפט הגדול ולאחר שניסיונות השיקום באמצעים...
התעשייה בדרום לא עוצרת לרגע נשיא התאחדות התעשיינים בסיור חיזוק במפעלי הנגב
אברהם (נובו) נובוגרוצקי נשיא התאחדות התעשיינים, ביקר במפעלים בנגב ועמד...
רגע לפני ''שאגת הארי'': ''תיכון יוצר עתיד באר-שבע'' זכה בתקן בינלאומי לאיכות ומצוינות בחינוך
רגע לפני היציאה למבצע "שאגת הארי", נערך בתל אביב הכנס...
השכרת סירות ויאכטות באילת: חוויה בלתי נשכחת
אילת, העיר הדרומית של ישראל, מציעה לא רק חופים מדהימים...
בכנס מיוחד של עמותת "מתנת חיים" התכנסו בבנייני האומה בירושלים כ-1000 נשים וגברים
בתאריך ה-25.1.26, במסגרת כנס מיוחד של עמותת "מתנת חיים", התכנסו...
דילוג לתוכן