עושות היסטוריה בשחקים: 19 נערות מאופקים סיימו את שנת הפעילות הראשונה בתוכנית "צוות AIR"

עושות היסטוריה בשחקים:  19 נערות מאופקים סיימו את שנת הפעילות הראשונה בתוכנית "צוות AIR"
תוכנית AIR קרדיט יאיר סיגרון

במסגרת התוכנית, שפועלת בעיר כחלק ממדיניות קידום המצוינות של עיריית אופקים, נחשפות החניכות לעולמות התעופה, החלל, החדשנות והטכנולוגיה לצד ליווי מקצועי של חיל האוויר וקרן רמון.

טקס סיום חגיגי נערך השבוע בקמפוס ההייטק של המכללה הטכנולוגית חיל האוויר בבאר שבע, לציון סיום שנת הפעילות הראשונה של תוכנית "צוות AIR" – מיזם חינוכי-לאומי משותף של קרן רמון וחיל האוויר, הפועל באופקים ובבאר שבע ומעודד נערות להשתלב בעולמות התעופה, החלל והטכנולוגיה.

במחזור הראשון של התוכנית השתתפו 47 חניכות, מתוכן 19 נערות מאופקים, אשר לאורך השנה נחשפו לעולמות התוכן של חיל האוויר, התנסו בהפעלת סימולטורי טיסה, השתתפו בסדנאות העצמה, פגשו מודלים נשיים מעוררי השראה ופיתחו מיומנויות בתחומי המדע, הטכנולוגיה והמנהיגות.

באופקים התוכנית מופעלת בשיתוף עיריית אופקים, קרן רמון, חיל האוויר, קרן רש"י, רשת דרכא, משרד החינוך, ארגון ידידי צה"ל בארה"ב (FIDF), חברת אדמה מכתשים וחברת פריסבי, ומהווה חלק מהשקעתה המתמשכת של עיריית אופקים בקידום מצוינות, מדע, טכנולוגיה והעצמת נערות.

במהלך האירוע הציגו החניכות תוצרי טיסנים שפיתחו במהלך השנה, ובסיומו הוענק לכל אחת מהן פאטצ' אישי המסמל את תחילת דרכן בעולם התעופה והטכנולוגיה.

התוכנית, הנקראת על שמם של אסף, אילן ורונה רמון, מלווה את המשתתפות במשך חמש שנים – מכיתה ט' ועד כיתה י"ב, במטרה לחזק את תחושת המסוגלות שלהן, לחשוף אותן לעולמות התעופה והחלל ולסייע להן להשתלב בעתיד בתפקידים משמעותיים בצה"ל, בתעשיות הביטחוניות ובתחומי ההייטק והטכנולוגיה.

בשנת הלימודים הקרובה צפויה התוכנית להתרחב לרשויות נוספות ברחבי הארץ, לאחר שבשנתה הראשונה פעלה בהצלחה באופקים ובבאר שבע. עבור אופקים, מדובר בעוד נדבך משמעותי במאמץ העירוני להעניק לנערות העיר הזדמנויות חדשות ולהצמיח את דור המנהיגות הבא בתחומי המדע, הטכנולוגיה והחדשנות.

ראש עיריית אופקים, איציק דנינו: "אנחנו מאמינים שכל ילדה וילד באופקים צריכים לקבל את ההזדמנות לחלום רחוק ולהגיע רחוק. תוכנית 'צוות AIR' מעניקה לנערות שלנו כלים, ידע, ביטחון עצמי וחשיפה לעולמות שבעבר נראו רחוקים עבור רבות מהן. לראות את 19 הנערות מאופקים מסיימות את השנה הראשונה בתוכנית בהצלחה רבה זו גאווה גדולה עבור העיר כולה. נמשיך להשקיע בחינוך, במצוינות ובפתיחת דלתות לעתיד עבור דור העתיד של אופקים. אני מבקש להודות לכלל השותפים לדרך על האמון, השותפות וההשקעה בנערות שלנו".

אל"מ ע' רמ"ח חות"ם ע׳ בלהק כוח אדם של חיל האוויר: "התוכנית 'צוותAIR ' מבטאת את המחויבות הטבעית שלנו כחיל האוויר לפתח את דור העתיד של המנהיגות הישראלית בתחומי התעופה, החלל והטכנולוגיה. אנו בטוחים כי השותפות שלנו עם קרן רמון תעניק לאלפי נערות בישראל את ערכי חיל האוויר וביניהם תרבות המצוינות, האחריות והלמידה. עבורנו, ההצלחה האמיתית אינה רק במספר המשתתפות בתוכנית, אלא בתחושת המסוגלות, האומץ והשאיפה שהן לוקחות איתן להמשך הדרך, לקראת שירות משמעותי בצה"ל והובלת החברה הישראלית בעתיד".

 מנכ"ל קרן רמון, גיל דורון: "תוכנית 'צוות AIR' היא התגלמות החזון והערכים של משפחת רמון – חוסן, מצוינות וצמיחה מתוך אתגרים. לראות את הנערות המדהימות מאופקים ומבאר שבע ניצבות כאן היום, אחרי שנה שבה הן בנו טיסנים, התאמנו בסימולטורים והוכיחו לעצמן שאין תקרת זכוכית שהן לא יכולות לנפץ, זוהי גאווה עצומה. אנו בקרן רמון, יחד עם שותפינו בחיל האוויר וב-FIDF, מחויבים להמשיך ולייצר עבורן את הקרקע היציבה ביותר כדי שהן יוכלו להמריא הכי גבוה שאפשר".

תא"ל (במיל') לירון דונל, מנכ"לית ארגון ידידי צה"ל בארה"ב  FIDF ישראל: ​"תוכנית 'צוות AIR' נולדה כדי שנערות יפסיקו לשאול אם הן יכולות להגיע לשם ויתחילו לשאול איך. נשים מובילות כיום בצה"ל בכל מערך, בכל זירה ובמגוון רחב של תפקידים משמעותיים, והתוכנית מעניקה לנערות את הכלים והביטחון להפוך שאיפות גדולות ליעדים ברי השגה. החניכות כאן מייצגות דור צעיר של מצוינות, סקרנות ומנהיגות, ואנו גאים להיות שותפים למסלול שפותח בפניהן את השמיים ומציב אותן בחזית העשייה הביטחונית של ישראל. ​ארגון ידידי צה"ל בארה"ב (FIDF) הוא ביטוי חי לערבות ההדדית בין יהדות התפוצות לבין המשרתים והמשרתות המגנים על מדינת ישראל. לצד התמיכה השוטפת בחיילי וחיילות צה"ל, אנו מחויבים גם לטיפוח דור המנהיגות הבא של מדינת ישראל."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אופקים ממשיכה לחזק את הקהילות בעיר: אושרה הקמת בית כנסת לקהילת יוצאי קווקז
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, קיים השבוע פגישת עבודה עם...
קבוצת BBB מתרחבת: פותחת שני סניפים חדשים של מותגי הקבוצה: סניף רשת מוזס שופ וסניף רפידוס במרכז רוטשטיין בבאר יעקב בהשקעה הנאמדת בכ-1.2 מיליון שקל
פתיחת שני המותגים בחלל אחד משקפת את אסטרטגיית הקבוצה להציע...
מהפכת הסיבים מגיעה לחברה הערבית: 066 מחברת יישובים לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה
אחרי שנים של פערי תשתיות, תושבים בערערה במשולש, דיר אל...
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
רצף טיפולי ומעטפת מעצימה: מאוחדת מציינת את שבוע ההנקה הבינלאומי בסדרת פעילויות וסדנאות ייחודיות בבאר שבע והסביבה
לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, מאוחדת מחוז דרום תקיים מגוון פעילויות...
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
לאחר שלקה בדום לב, חנניה נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
בשעת לילה די מאוחרת, לפני שעלה לישון בחדרו, חנניה זגורי...
הצטיינות יתרה שנה חמישית ברציפות: מכון התקנים העניק את תו היהלום לתאגיד "מי שבע"
בפעם החמישית ברציפות: מכון התקנים הישראלי העניק לתאגיד המים והביוב...
משיקום העוטף ועד שדה תעופה בינלאומי: פרויקטי הגמר של סטודנטים מ־SCE מציגים חזון חדש לעתיד הנגב
ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פועלת מעבדת NUR,...
אוגוסט של חוויות לילדים: קייטנת קיץ חינמתי עם שלל פעילויות חווייתיות תפתח ללא תשלום - בעופר קניותר
בין הפעילויות לכל המשפחה: סדנאות יצירה, מופעים, הצגות, סדנאות בישול...
דילוג לתוכן