מסע הזיכרון הגדול ביותר בישראל מגיע לאזור הנגב

מסע הזיכרון הגדול ביותר בישראל מגיע לאזור הנגב
קרדיט קקל

לפני כשבועיים החלו מאות בני משפחה, חברים, ומטיילים נוספים את מסע "נפגשים בשביל ישראל" של עמותת אב"י, ע"ש אבי אפנר ז"ל, קרן קימת לישראל והמדרשה באורנים. במהלך המסע שימשך כמעט כחודשיים יצעדו אלפי אנשים, לזכר הנופלים בכל מערכות ישראל ופיגועי הטרור, מאילת שבדרום ועד שאר ישוב שבצפון, שם נפל אבי אפנר באסון המסוקים בשנת 97'. כעת מהלכים הצועדים באזור הנגב. מכאן ימשיכו לאזור לכיש.

מסע "נפגשים בשביל ישראל", לזכר הנופלים במערכות ישראל ופיגועי הטרור, החל לפני כשבועיים באילת וכעת, בדרך לשאר ישוב בצפון, הגיעו הצועדים לאזור צפון הנגב. המסע נערך ביוזמה של עמותת אב"י ע"ש אבי אפנר ז"ל שנהרג באסון המסוקים, ובשיתוף קק"ל והמדרשה באורנים, מסע זה הוא מסע ההנצחה הגדול ביותר בישראל ועתידים להשתתף בו מדי יום כ-150 איש לזכר נופלים שונים ובמצטבר כ-7,500 חברים, משפחות, מכרים ותומכים.

מסע ההנצחה
קרדיט קקל

המסע, שאורכו חודשיים, יצא מאילת ביום שני ה-18.2 ויגיע עד שאר ישוב בצפון הארץ. לאחר המסלולים במדבר ובצפון הנגב, יגיעו הצועדים גם לאזור לכיש, שם יבקרו באזור היישובים החדשים שנבנו בסיוע קק"ל, אזור ירושלים דרך יערות קק"ל בעדולם ובהרי ירושלים. לאחר מכן ימשיכו לכיוון מרכז הארץ דרך הסטף, יער הקדושים ודרך בורמה. בשבוע השישי למסע תתקיים פעילות שיקום בנחל אלכסנדר עם אנשים עם מוגבלויות. את השבוע השישי יסיימו הצועדים ביערות הכרמל ובשבוע השביעי יצעדו  בשביל הסנהדרין החדש שנבנה בסיוע קק"ל. לאחר מכן, לשבוע השמיני והאחרון יגיעו הצועדים לאזור הר מירון ויערות ביריה ומשם אל נקודת הסיום בשאר ישוב לטקס הנעילה של המסע.

מסע ההנצחה
קרדיט קקל

מדי יום צועדים כ-150 איש לזכרם של נופלים שונים. מדי בוקר במסע מתקיים טקס מעגל זיכרון בו מציינים את שמות הנופלים לזכרם צועדים באותו היום. זהו מסע חוויתי של זיכרון התחדשות ושיח בנופי הארץ ובשאלות העומק של החברה הישראלית, תוך הכרת השונה והדגשת המאחד.

מסע ההנצחה
קרדיט קקל

רעיה אפנר, אמו של אבי ז"ל ויוזמת המסע, אמרה: "זהו המסע ה-14 אליו אנו יוצאים לזכר הנופלים. המטרה המרכזית של המסע היא ליצור דיאלוג בין הקולות השונים המרכיבים את החברה הישראלית. משום שבטבע אפשר לדבר בגובה העיניים על שלל הנושאים המעסיקים את ישראל כיום. הנושא למסע שנבחר השנה הוא "שורשים". במהלך המסע נעסוק יחד ברב-תרבותיות של החברה הישראלית. שנוצרה בזכות אנשים שונים שהגיעו מכל הגלובוס לישראל. עם השנים נוצרו הרבה סטריאוטיפים ואנו רוצים השנה לעסוק בתרבויות מהם אנשים הגיעו ומה נשאר מאותן תרבויות כיום. לצורך מטרה זו ניפגש עם אנשים שונים, מנהיגים תרבותיים ודתיים ובעיקר נשוחח ונכיר יותר לעומק. נדבר על הדברים המחברים בינינו ולא על הדברים המפלגים אותנו.

דודו אשכנזי מנהל מחלקת הדרכה ומפעלים חינוכיים בקק"ל אמר: "מסע שורשים מתחבר לתפקיד החשוב שמילאה וממלאת קק"ל בקליטת העלייה לאורך כל שנות קיום המדינה ובעיקר בשנים הראשונות: הכשרת והקמת ישובי עולים, העסקת העולים בעבודות ייעור הארץ וכו'. גם היום משקיעה קק"ל רבות בתושבי הפריפריה ובתכניות של שימור תרבויות ומסורות. אנו שמחים לקחת חלק במסע העוסק בנושא השורשים ובגורמים המאחדים את העם כולו".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עץ במדבר לזכר מטילדה
לזכרה של הילדה מטילדה, שנרצחה בפיגוע האנטישמי באוסטרליה, ניטע עץ...
כל חורף מחדש מופע הציפורים בפארק דודאים
בשבוע שעבר התקיים סיור חורפי בפארק דודאים, הפארק למיחזור וחינוך...
חיזוק הרצף התעסוקתי בנגב
מרכז לאודר לתעסוקה בנגב ממשיך לפעול לחיזוק הקשר בין האקדמיה...
טקס "רב קבלן" מרגש לאנשי הבנייה בישראל: שלושה קבלנים חברי ארגון הקבלנים בנגב זכו לתואר "רב קבלן" על תרומתם רבת השנים לענף ולפיתוח האזור
בטקס חגיגי ומרגש שקיימו התאחדות הקבלנים בוני הארץ וארגוני הקבלנים...
שתי זכיות חדשות במענקי מחקר לחוקרי וחוקרות SCE
שמחים לעדכן על שתי זכיות נוספות במענקי מחקר יוקרתיים של...
כוהנת סדנאות הבישול לילדים תמי סירקיס מגיעה לקניותר: במסגרת אירועי ינואר יערכו סדנאות בישול, מופעים עם כוכבי הילדים, סדנאות יצירה, הפנינג ספורטיבי וחגיגות ט”ו בשבט חג האילנות. בעופר קניותר נס ציונה - כניסה חופשית
במהלך חודש ינואר מציע קניון עופר קניותר בנס ציונה, מקבוצת...
זוכת פרס החינוך המחוזי תשפ"ו: מקיף אמית באר שבע
בית החינוך מקיף אמית באר שבע, הוא הזוכה בפרס החינוך...
מאירים את העיר: חופשת חנוכה של נתינה בתיכון אמית טכנולוגי באר שבע
בזמן שמרבית בני הנוער מנצלים את ימי החופשה למנוחה, תלמידי...
קבוצת הנוער הפועל "השלושה" באר שבע ביקרה במפעל אדמה מכתשים בנאות חובב
קבוצת הנוער הפועל "השלושה" באר שבע קיימה ביקור במפעל אדמה...
מהעוטף ליבנה, ובחזרה: היזמים שליוו משפחות מפונות עד חזרתן הביתה
אחרי הזוועות ונדודים בין חדרים זמניים, מצאו משפחות מפונות מהעוטף...
דילוג לתוכן