היו"ר כבל נענה לבקשת ח"כ גפני שהזהיר: אם המפעל ייסגר העובדים ילכו הביתה והמחזור יהיה תלוי בטורקיה; המשרד להגנת הסביבה: הגשנו בקשה להעביר כסף למפעל אבל האוצר התנגד.
ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל, סירבה היום לאשר את בקשת המשרד להגנת הסביבה להקצות השנה 13 מיליון שקל מכספי קרן הניקיון לצורך בדיקות אוויר סביבתיות ובדיקות פתע לאיתור זיהום אוויר בארובות מפעלים.
היו"ר כבל הודיע כי לא יאשר את ההעברה עד שלא ימצא פתרון שימנע את סגירת מפעל אביב מחזור בדרום ופיטורי העובדים, זאת לאחר שקיבל את בקשתו של יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, בעניין.

היו"ר כבל הזכיר כי לפי החוק, כספי הפיקדון על מכלי המשקה מועברים לקרן ומתנהלים בחשבון נפרד בהתאם למטרות הקבועות בחוק ולפי קביעת השר להגנת הסביבה, בהמלצת קרן הניקיון ובאישור ועדת הכלכלה. הוא הוסיף כי הכספים צריכים להיות מועברים קודם כל לטיפול בעניינים הקשורים למחזור וציין את פנייתו של ח"כ גפני בעניין. ח"כ גפני אמר כי קיים בוועדת הכספים דיונים בניסיון למנוע את סגירת מפעל אביב מחזור, והוסיף כי אין מפעל אחר שממחזר בקבוקים בישראל. "מה שעושים זה ששולחים את הבקבוקים לטורקיה, שם זה יותר זול, אבל אם יהיה משבר עם טורקיה והמפעל ייסגר לא יהיה מחזור. הקרן לשמירת הניקיון הוקמה בדיוק בשבל הדברים האלה, והחשש שלי שהאוצר לא רוצה לתת כסף מהקרן", אמר ח"כ גפני.
סמנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, גיא סאמט, הודה כי הגיש בקשה לקרן להעביר כסף למפעל, אולם הבקשה נדחתה. הוא הוסיף כי הוא מסכים עם ח"כ גפני, אולם המשרד זקוק לכספים לטובת ניטור אוויר. ראש המועצה המקומית שהם, החבר בהנהלת קרן הניקיון, הוסיף כי צריך למצוא דרך לסייע למפעל אביב מחזור. נציג המשרד להגנת הסביבה, אמיר זלצברג, אמר כי זיהום אוויר הוא גורם הסיכון והתמותה הגדול ביותר, ואם לא יהיה מקור תקציבי יהיו מפעלים שהמשרד לא יוכל לבדוק אותם. היו"ר כבל אמר בתגובה כי אם הזיהום גורם לכל כך הרבה נזק אז הטיפול בו צריך להיות מתקציב המשרד, ולא בצורה שבה המדינה הולכת לחפש כסף בקרן.
בסיכום הישיבה הודיע, כאמור, היו"ר כבל כי הוא דוחה את הבקשה ואמר: "כספים שהגיעו ממחזור צריכים לסייע להציל את המפעל שעוסק במחזור. לא אתן לאוצר להתחמק מזה תוך שימוש במשרד להגנת הסביבה. עד שלא יינתן מענה שיציל את המפעל לא נאשר את הבקשה", אמר.