בתום ביקור שר האנרגיה והתשתיות, ישראל כץ: קווי מתח גבוה ונמוך יוטמנו באופקים

בתום ביקור שר האנרגיה והתשתיות, ישראל כץ: קווי מתח גבוה ונמוך יוטמנו באופקים
צילום: דוברות עיריית אופקים.

שר האנרגיה והתשתיות, ח"כ ישראל כץ, ביקר ביום שלישי באופקים. השר קיים פגישת עבודה עם ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, לצד מנכ"ל משרד האנרגיה והתשתיות, קובי בליטשטיין, מנכ"ל חברת החשמל, מאיר שפיגלר, יו"ר שותפות נופר/מילגם ומנהל תחום הפעילות המוניציפלית בחברת נופר אנרגיה, עופר ברקוביץ', מנכ"ל חברת נגב גז, משה שפיצר, ואנשי מקצוע במשרד האנרגיה והתשתיות.

הצדדים דנו בהמשך קידום נושא האנרגיה החלופית בעיר, זאת בין היתר באמצעות מיזם גדול של אגירת אנרגיה ותאגיד עירוני אשר יפעל במשותף עם חברת נופר אנרגיה. כמו כן, סוכם בפגישה כי משרד האנרגיה יקדם הטמנת קווי מתח גבוה ונמוך ברחבי העיר – פרויקט משמעותי בעלות של עשרות מיליוני שקלים ובמימון חברת החשמל, אשר צפוי לשנות מהותית את היישוב הוותיק ברשות, כאשר תכנון התהליך צפוי להתחיל בקרוב. בנוסף, נדונו בישיבה פרויקטים נוספים בתחום האנרגיה והתשתיות בעיר, כמו הקמת עמדות טעינה נוספות לכלי רכב חשמליים והתקנת תאים סולאריים (פוטו וולטאים) להפקה ישירה של אנרגיה חשמלית.

צילום: דוברות עיריית אופקים.

לסיום, ערכו המשתתפים סיור בבית פרטי בעיר אשר מחובר לתשתית הגז הטבעי, במהלכו התרשם השר כץ מהשימוש הביתי בגז הטבעי, פרויקט אשר קיים בכל השכונות החדשות באופקים – העיר הראשונה בישראל המחוברת בתשתית חדשה למאגרי הגז הטבעי החדשים לצורך צריכה ביתית.

"החזון הוא פשוט – להפוך את אופקים לעיר ירוקה יותר", אמר השר כץ בתום הביקור. "הטמנת קווי המתח הגבוה והנמוך בעיר היא בשורה אדירה, שתהפוך את אופקים לנקייה ובטוחה יותר. קידום תחום האנרגיה המתחדשת בפריפריה בכלל, ובאופקים בפרט, הוא משמעותי ביותר לתושבים, וקידומו יתרום רבות לאיכות החיים ולכלכלה המקומית. נושאים אלה מצטרפים להשקעות רבות של משרד האנרגיה והתשתיות באופקים, שממשיכה להיות מובילה במגוון פרויקטים בתחום האנרגיה. אני מודה לעיריית אופקים על שיתוף הפעולה ומתחייב להמשיך לפעול למען פיתוח העיר – בדיוק כפי שעשיתי בעבר בתפקידי השונים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עוד פרויקט חברתי בהפעלת עמותת "יחדיו": חנוכת מרכז "אלומה" בבאר-שבע
בטקס חגיגי ומרגש נחנך היום (יום שני ה-26.6) מרכז "אלומה"...
שמהפכת האוטומציה מגיעה לדרום עשרות תעשיינים הגיעו לסיור מקצועי במפעל 'שניב' באופקים
למעלה מ-35 מנהלים ובעלי מפעלים מכל רחבי הדרום התכנסו הבוקר...
520 מחשבים אישיים חולקו לתלמידי כיתות ד’ באופקים במסגרת תכנית "מחשב לכל הכיתה"
עיריית אופקים השקיעה כ-600 אלף ש״ח בקידום חינוך דיגיטלי ושוויון...
שתי זכיות חדשות במענקי מחקר לחוקרי וחוקרות SCE
שמחים לעדכן על שתי זכיות נוספות במענקי מחקר יוקרתיים של...
רס"ב ו', קצין רפואה בחיל האוויר ותושב אופקים במסר לעיר
רס״ב ו׳ התגייס בגיל 18 לגדס״ר גבעתי ובמהלך המסלול יצא...
אופקים אירחה השבוע את תערוכת אגרומשוב ה-34: בירת האגרוטק של ישראל ממשיכה להוביל את החדשנות בחקלאות
מאות חקלאים, יזמים, משקיעים וחברות מובילות בתחום האגרוטק הגיעו השבוע...
עיריית אופקים מוכנה לכל תרחיש
הרשות קיימה תרגיל חירום רשותי רחב היקף בשיתוף פיקוד העורף...
מנטישה שלילית להכפלת תושבי העיר: אופקים העיר שלא עוצרת מממשת את חזון בן גוריון
תכנית ׳אופקים 2035׳ הושקה בסוף השבוע שעבר (רביעי) בהשתתפות ראש...
אופקים זוכרת ומחבקת: טקס יום הזיכרון במלוא שנתיים לשבעה באוקטובר צוין באופקים
בסוף השבוע שעבר (רביעי), 15.10.25, ציינה העיר אופקים את יום...
ברוס פרל האגדי ביקר במיצג ההנצחה של שבט הנובה בבוסטון
ברוס פרל, מאמן הכדורסל היהודי האגדי, שהודיע לאחרונה על פרישתו...
דילוג לתוכן