לא פעם אדם מעוניין לערער על פסקי דין של בית משפט לתעבורה. ניתן לערער על פסק דין של משפט תעבורה לבית המשפט המחוזי תוך 45 יום ממתן פסק הדין. על החלטה המתקבלת בבית הדין המחוזי ניתן לערער ברשות בלבד לבית המשפט העליון.

אפשרויות ערעור במשפט תעבורה
מערכת המשפט מעניקה לכל אדם את האפשרות לערער בזכות על פסק דין שהתקבל כנגדו. מטרת הערעור היא לאפשר לאדם שקיבל פסק דין כלשהו לשנות את גזר דינו או להקל על גזר הדין. כמובן שבכדי להקל או לשנות פסק דין כלשהו, האדם יידרש בערעור להביא נימוקים משפטיים רלוונטיים. גם בתחום דיני תעבורה, אדם יכול להגיש ערעור על פסק דין שהתקבל כנגדו לבית הדין המחוזי. מדובר על זכות קיימת של כל אדם אשר מוענקת לו באופן אוטומטי. אולם, כאשר מדובר על רצון לערער על פסק דין של בית המשפט המחוזי, הרי שאז האדם יידרש לנמק ולהסביר מדוע הוא מעוניין להגיש את הערעור ורק אם נימוקיו הסבריו יתקבלו, הוא אכן יהיה זכאי להגיש ערעור לבית המשפט העליון. ניתן לומר שערעור לבית המשפט המחוזי יכולים להקל על עונשו של אדם או אפילו לזכות אותו מהאישום המיוחס לו, כאשר הם מתבצעים בצורה נכונה ומקצועית. אולם, בקשות רשות ערעור לבית המשפט העליון, לרוב אינן יתקבלו. הבקשות שיתקבלו יהיו חריגות ובעיקר כאשר יהיה מדובר על מקרה בעל חשיבות ציבורית העומד על הפרק.
ערעור על משפט תעבורה
לבית המשפט המחוזי יש אפשרות לקבל את הערעור של האדם באופן מלא, חלקי או לדחות את הערעור כולו. כך לדוגמא: אם נהג אשר הורשע בעבירה כלשהי וקיבל עונש כלשהו מגיש ערעור הן על העונש שקיבל והן על האישום שהואשם בו, בית המשפט המחוזי יכול לדחות את הערעור כולו, לא לקבל את הערעור על האישום אך לקבל את הערעור על העונש- במקרה שכזה, בית המשפט יכול להקל את עונשו של האדם או, לקבל את הערעור הן על האישום והן על העונש- במקרה שכזה אם האדם יצליח לשכנע את בית הדין המחוזי בצדקתו, יתכן מאוד שבית המשפט יבטל גם את עונשו וגם את האישום שלו, או לפחות יקל בשניהם.
ערעור – מתי כדאי להגיש אותו?
חשוב מאוד לדעת שלא בכל מקרה שבה התוצאה המשפטית איננה לרוחכם, כדאי להגיש ערעור, על אף שבמחשבה ראשונה זה נראה כדבר שכדאי לעשות. ערעור על החלטת בית המשפט הוא דבר אשר כרוך בעלויות כלכליות גבוהות ועל כן, אם אין בסיס משפטי מוצק להגשת הערעור, לא כדאי להגיש אותו. הגשת ערעור רלוונטית במקרה שבו ניתן להוכיח כי בית המשפט התעלם מעדויות חשובות שיכולים להוכיח את זכותו של הנהג או במקרה שבו העונש שהוטל על הנהג הינו חמור מאוד. כך לדוגמא: במקרה של נהג אשר הורשע בעבירה על נהיגה בפסילה והרישיון שלו נשלל, היו נסיבות מקלות במקרה וכל כן, עורך דינו הגיש ערעור על חומרת העונש ובבית המשפט המחוזי התקבל הערעור על העונש והוחלט להקל לאותו הנהג בעונשו ובמקום לשלול את רישיונו, בית המשפט גזר על שלילת רישיון מותנת לאותו הנהג ותשלום קנס כספי. מדובר ללא ספק בהקלה משמעותית בעונש ועל כן, כאשר יש סיבה מוצדקת לערעור, כדאי לערער באמצעות עורך דין תעבורה מקצועי ומנוסה בתחומו.
קרדיט freepik
נקלעת לבעייה תעבורתית? זומנת לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים? רישיונך כבר נפסל? חייג אל עורך דין תעבורה ניר שלום לקבלת ייעוץ משפטי ללא תשלום!
טלפון – 077-9976882