סיוע מידי של הסוכנות היהודית והפדרציה היהודית מונטריאול למשפחה שביתה ספג פגיעה ישירה בבאר שבע

סיוע מידי של הסוכנות היהודית והפדרציה היהודית מונטריאול למשפחה שביתה ספג פגיעה ישירה בבאר שבע
pixabay

הרצוג: "הסוכנות היהודית מסייעת ככל שביכולתה לאפשר לתושבי הדרום להתמודד עם נזקי הטרור"

סיוע מידי למשפחה שביתה ספג פגיעה ישירה בבאר שבע
pixabay

עובדי הסוכנות היהודית ונציגי הקהילה היהודית של מונטריאול יעניקו בשעות הקרובות סיוע כספי מיידי למשפחת תמנו מבאר שבע שביתה נפגע מירי רקטה מעזה. המשפחה תקבל היום (17.10) סיוע ראשוני בגובה של 4000 שקלים מכספי יהדות התפוצות באמצעות הסוכנות היהודית, שנועד לסייע לבני המשפחה בהתארגנות ראשונית ולתת מענה לצרכים הדחופים שלהם ובהמשך הם צפויים לקבל סיוע שיקומי של עד 25,000 ₪.

בנוסף, התגייסה הקהילה היהודית של מונטריאול, שהיא הקהילה השותפה של העיר באר שבע ובני שמעון, להעניק למשפחה מענק נוסף בסך 4000 ש"ח. הסיוע ניתן באמצעות "הקרן לנפגעי טרור של הסוכנות היהודית" כביטוי לסולידריות של יהודי התפוצות עם נפגעי הטרור בישראל. נציגה של הקרן הסוכנותית תבקר את המשפחה בשעות הקרובות ותמסור להם באופן אישי את המענק הכספי הראשוני.

יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק הרצוג: "הסוכנות היהודית, באמצעות 'הקרן לנפגעי טרור' וחברת 'עמיגור' של הסוכנות היהודית, מסייעת ותסייע ככל שביכולתה כדי לאפשר לתושבי הדרום ועוטף עזה להתמודד עם נזקי גלי הטרור. תוך שעות ספורות מרגע פגיעת הרקטה בבית משפחת תמנו בבאר שבע הגיעו נציגי עמיגור להעריך את הנזק לבית לקראת שיפוצו ובהמשך היום תעניק הסוכנות סיוע חירום כספי למשפחה. יישובי עוטף עזה הם עוטף ישראל והם חומת המגן בגבול הדרום וכך צריך לראות אותם. אני מחזק את תושבי הדרום שמפגינים קור רוח ראוי לציון ואת צה״ל וכוחות הביטחון״.

'הקרן לנפגעי טרור' של הסוכנות היהודית פועלת מתרומות של הפדרציות היהודיות בצפון אמריקה (JFNA) קרן היסוד, קרנות ותורמים מרחבי העולם. היא מעניקה מיד בסמוך לאירוע מענק ראשוני לנפגעים כדי לסייע להם בצרכים דחופים. לאחר מכן מעניקה הקרן הסוכנותית סיוע משלים משמעותי לנפגעי פעולות האיבה, כדי לעזור להם בצרכים משלימים בנוסף לסיוע הניתן על ידי המדינה. מאז הקמתה סייעה הקרן ליותר מ- 7000 משפחות בישראל בהיקף של עשרות מיליוני ש"ח. הקרן לנפגעי טרור פועלת בשיתוף עם משרד הביטחון, המוסד לביטוח לאומי ומשרד העלייה והקליטה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ערב של תקווה והשראה במערך ההתנדבות העירוני באופקים
מערך ההתנדבות העירוני של אופקים ערך השבוע ערב מיוחד ומרגש...
מבקר המדינה: אילת נפגעה קשות במלחמת חרבות ברזל, הממשלה סיפקה מענה חלקי ומאוחר
דוח מבקר המדינה חושף: 90% מהעסקים באילת מתבססים על ענף...
המרפאה הוותיקה שנפגעה מטיל איראני בבאר שבע – נפתחת מחדש מרפאת ״גהה״ מבית מכבי שירותי בריאות בשכונת נווה זאב נפתחה מחדש לאחר שנפגעה במבצע ״עם כלביא״
בטקס מרגש שהתקיים אמש (ב') בלב שכונת נווה זאב בבאר...
עת לצמיחה: שותפות יהודית-ערבית כמנוע לפיתוח הנגב
בתחילת השבוע שעבר, התקיים בפארק התעסוקה עידן הנגב כנס "עת...
נערכים לשעת חירום - ציוד רפואי חדש ביישובי הערבה התיכונה
צוותי הרפואה ביישובי הערבה התיכונה, התחדשו בציוד רפואי חדיש ומתקדם...
תלמידי בית החינוך אמית טכנולוגי באר שבע פינקו את הלוחמים מעזה לקראת ראש השנה
לקראת ראש השנה ארחו התלמידים בתיכון אמית טכנולוגי בבאר שבע...
דוח מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור
באר שבע נמנית על הערים שתושביהן הגישו את מספר התלונות...
"הרמוניה ביער": ערב של קסם, רוגע והשראה בלב הטבע עם שלל סדנאות, טיפולים, מוזיקה והרצאה מרתקת
אחרי ההצלחה הגדולה בשנה שעברה, אירוע "הרמוניה ביער" חוזר ובגדול והפעם...
כשחוויה מעשירה ואנשי המדבר נפגשים פסטיבל "נוודי המדבר" בחול המועד סוכות - הפנינג סדנאות מדבריות ומוזיקה ישראלית לכל המשפחה בכפר הנוקדים
סדנאות בסגנון מדברי, סיורים מודרכים, סיורי עקרבים, יצירה, מוזיקה וריקודים,...
קלאסיקה אמריקאית וישראליות מרגשת: פתיחת העונה ה־53 לסינפונייטה הישראלית באר שבע
עונת ה-53 לפעילותה של תזמורת הסינפונייטה הישראלית באר שבע נפתחה...
דילוג לתוכן