מתמטיקה יישומית חיונית לאורח החיים שלנו במאה ה-21. המתמטיקה משמשת לפתרון בעיות בתחומים רבים ושונים, כולל חיזוי מזג האוויר או מודלים לחיזוי ההתפשטות של מחלות. הפקולטה למתמטיקה בטכניון מציעה לכם מסלולי לימוד שונים לתואר ראשון: מתמטיקה יישומית ועיונית, מתמטיקה עם פיזיקה ומתמטיקה עם מדעי המחשב.
בצד האפשרות לעסוק ביישום של המתמטיקה לפתרון בעיות בעולם האמיתי,
הפקולטה למתמטיקה בטכניון מציעה לכם אווירה בינלאומית בקמפוס אינטימי ותומך, והיא מכשירה בוגרים שיצליחו להשתלב ולהוביל בענפי התעשייה והמחקר במגוון תחומים, כגון: מולטימדיה, אלגוריתמיקה, עיבוד אותות, חקר ביצועים, מכשור רפואי, אבטחת סייבר, מדע הנתונים, פארמה ועוד.
מתמטיקה בעולם האמיתי
בעוד שמתמטיקה עיונית עוסקת בפתרון בעיות ובפיתוח תיאוריות בתוך המתמטיקה עצמה, מתמטיקה יישומית משתמשת בתיאוריות מתמטיות אלה כדי לפתור בעיות בעולם האמיתי.
מתמטיקה יישומית מהווה גשר בין התיאוריה המתמטית ליישום המעשי. מתמטיקה יישומית משתמשת במושגים מתמטיים מבוססים ומיישמת אותם לפתרון בעיות שונות בעולם במגוון תחומים, כמו הנדסה, פיזיקה, בריאות או פיננסים. העקרונות המתמטיים יכולים לשמש ככלים כדי להבין את העולם הסובב אותנו ולשפר היבטים שונים בחיינו.
כוחו של המודלינג המתמטי
מודלינג מתמטי הוא אבן יסוד במתמטיקה היישומית. שיטה זו משתמשת בשפה מתמטית כדי לתאר את ההתנהגות של מערכות בעולם האמיתי. המודלים המתמטיים עשויים לנוע בין משוואות ליניאריות פשוטות לבין סימולציות מורכבות הדורשות אלגוריתמים חישוביים כדי לפתור אותן.
מתמטיקאים יכולים להשתמש במודלים מתמטיים כדי לחזות אירועים עתידיים, לייעל תהליכים ולפתח אסטרטגיות להתמודדות עם תרחישים פוטנציאליים. אחד ההיבטים החזקים ביותר של המתמטיקה היישומית כרוך ביכולת להשתמש בה כדי לפשט ולדמות תופעות בעולם האמיתי.
החשיבות ההולכת וגוברת של המתמטיקה השיווקית
תפקידה של המתמטיקה היישומית הופך יותר ויותר משמעותי, ככול שהחברה ממשיכה להתמודד עם אתגרים מורכבים במגוון תחומים, כולל בריאות, קיימות סביבתית וקידמה טכנולוגית.
החל מהחידושים של הבינה המלאכותית וכלה בגילוי המסתורין של מחשוב קוונטי וטיפול בשינויים אקלימיים – היישומים הפוטנציאליים למתמטיקה יישומית הם כמעט אינסופיים.
דוגמה למודלינג מתמטי ששימש לקבלת החלטות בתקופת הקורונה
באמצעות מודלינג עוצמתי לחיזוי עתידי, יכולים המתמטיקאים לספק פתרונות כמותיים שיכולים להשפיע על מדיניות הממשלה. לדוגמה, המתמטיקה הייתה חיונית למודלינג של הקורונה, שאיפשר להנחות את החלטות הממשלה לגבי התערבויות שאינן תרופתיות, כמו סגרים. המומחים יישמו באופן חדשני מודלים של חיזוי על מנת לספק מערכות מעקב לאזהרה מוקדמת, שיוכלו לתמוך בניהול התפעולי של בתי החולים ובתי הקברות.
לבסוף, חשוב לציין שמתמטיקה יישומית היא לא רק דיסציפלינה אקדמית. למעשה, מדובר בכלי חיוני ביותר למאמץ המתמשך של בני האדם להבין ולשפר את העולם. ההשפעה של המתמטיקה השימושית משתרעת כמעט על כל היבטי החיים המודרניים, ויש לה השפעה עצומה בקנה מידה עולמי. זו כשלעצמה כבר סיבה טובה ליצור קשר ולשקול לימודים בפקולטה למתמטיקה בטכניון!
למעבר לאתר הפקולטה למתמטיקה בטכניון, לחצו כאן