משלחת תלמידי תיכון "רגר" מחדשת את מסורת המסע בפולין: השנה צועדים למען החיים יותר מאי פעם

משלחת תלמידי תיכון "רגר" מחדשת את מסורת המסע בפולין: השנה צועדים למען החיים יותר מאי פעם
תלמידי מקיף רגר במסע הזיכרון בפולין צילום : פרטי

"אחרי שנים של ביטול המסעות לפולין, בגלל הקורונה, בגלל משבר ביחסים עם פולין וגם בגלל המלחמה, סוף סוף יצאנו למסע לפולין עם 76 מתלמידי הי"ב שלנו. וזו הייתה חוויה מטלטלת, גם להם וגם לנו, לצוות החינוכי…", כך מסכמת ענת בייביץ מנהלת תיכון  מקיף רגר את המסע של התלמידים לפולין.

משלחת התלמידים של תיכון "רגר" שבה בימים אלה מהמסע בפולין עם ים של תובנות, מחשבות ובמקרה של התלמידים גם עם החלטות לביצוע כבר בשנה הקרובה, עת ייקראו לשירות הצבאי. התלמידים לא פסחו בסיור על אושוויץ בירקנאו, מיידאנק, טריבלינקה, לובלין וטיקוצ'ין.

כך למשל לוטם ליברמן מי"ב 1 שגם לפני המסע חשב להתגייס לשירות קרבי משמעותי לצה"ל מתמיין כבר בימים אלה לכמה מהסיירות היותר מובחרות של צה"ל. "אחרי המסע הישראלי שעשינו לפני כחודשיים ובמיוחד אחרי המסע לפולין אני הרבה יותר חדור מוטיבציה לשרת שירות משמעותי בצבא. חשבתי שם גם על מה שקרה לתושבי העוטף ב-7 באוקטובר. אני לא משווה כמובן אבל ברור לגמרי שאין לנו על מי לסמוך אלא על עצמנו…"

אצל לירום פיק מי"ב 1, שהיא נצר למשפחה של ניצולי שואה, המסע לפולין גרם יותר מפעם אחת לצמרמורת. "במיוחד כשעמדנו מול המחפורות של שוחות הירי בלופוחובה. כאשר הקריאו שם את סיפוריהם של הנרצחים במקום אפשר היה ממש לדמיין את היהודיות והיהודים שם עומדים נורים ונופלים בזה אחרי זה למחפורות. זה ממש קשה לעיכול…"

גם רון ברוכיס ואיליה טיומים חזרו מלאי מחשבות מהמסע הקשה לפולין אם כי אצל רון המסקנה הייתה ברורה וחד-משמעית: אנחנו חייבם לשמור על אחדות. כי גם בשואה שיתוף הפעולה בין יהודים והעזרה שיכלו לתת אחד לשני לפחות בחלק מהמקומות, זה עזר לחלקם לשרוד…"

ענת בייביץ המנהלת נזכרת בהתפעלות בסיור בעיר לובלין שהייתה עיירה יהודית גדולה, תוססת ומליאה בישיבות, לומדי תורה וקהילה יהודית עשירה, שממנה לא שרד כלום. "לתלמידים זו הייתה הזדמנות נדירה להתרשם מאיך נראתה העיירה היהודית שעליה הם קראו בשיעורי היסטוריה או ראו בסרטים. לא מעט מבתי הכנסת והישיבות שרדו והשתמרו על ידי הפולנים שעושים עבודה מרשימה של הנצחה והנחלת הזיכרון גם לתלמידים שלהם.

ענת בייביץ, מנהלת התיכון אשר הובילה את המשלחת במסלול שבין אושוויץ לבירקנאו, ביקשה מתלמידיה בטקס המרכזי:

"עלינו להמשיך ולזכור שמדינת ישראל הוקמה כדי שלעולם לא ייאלץ העם היהודי לעבור את זוועות השואה. להיות חלק מהעם היהודי משמעותו לזכור ולעולם לא לשכוח."

תלמידי מקיף רגר במסע הזיכרון בפולין
צילום : פרטי
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המלחמה בחרמות עולה שלב: ''סיירת ההורים'' של תיכון רגר בבאר שבע יוצאת לדרך
תלמידי התיכונים בישראל מתמודדים לא רק עם מציאות ביטחונית מורכבת,...
שמהפכת האוטומציה מגיעה לדרום עשרות תעשיינים הגיעו לסיור מקצועי במפעל 'שניב' באופקים
למעלה מ-35 מנהלים ובעלי מפעלים מכל רחבי הדרום התכנסו הבוקר...
משקיעים בחקלאות העתיד כנס חדשנות בחקלאות ופוד-טק בהשתתפות סטארטאפים, מדענים, נציגי ממשלה, משקיעים ועוד במסגרת התערוכה החקלאית הגדולה בישראל 28-29 בינואר, מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר
כנס חדשנות ועתיד החקלאות, בהשתתפות חברות סטארטאפ ישראליות בתחום הפוד-טק,...
בטקס חגיגי בהשתתפות ראש המועצה תמיר עידאן : נחנך מחדש מרכז היום "חושן" בשדות נגב
בטקס חגיגי ומרגש בהשתתפותו של ראש מועצת שדות נגב תמיר...
כל חורף מחדש מופע הציפורים בפארק דודאים
בשבוע שעבר התקיים סיור חורפי בפארק דודאים, הפארק למיחזור וחינוך...
חיזוק הרצף התעסוקתי בנגב
מרכז לאודר לתעסוקה בנגב ממשיך לפעול לחיזוק הקשר בין האקדמיה...
אירוע ההשקה הראשון של מסעדת "כפיים" החדשה במתחם "דיזיין פלוס" באר שבע
בקרוב תתקיים הפתיחה הרשמית של מסעדת "כפיים", מסעדת הקונספט החדשה...
KIDS HAPPY HOUR שעה שמחה לילדים - מחיר שמח להורים
אחר הצהריים, רגע אחרי שהיום הארוך במסגרות מסתיים, מחפשות משפחות...
טקס "רב קבלן" מרגש לאנשי הבנייה בישראל: שלושה קבלנים חברי ארגון הקבלנים בנגב זכו לתואר "רב קבלן" על תרומתם רבת השנים לענף ולפיתוח האזור
בטקס חגיגי ומרגש שקיימו התאחדות הקבלנים בוני הארץ וארגוני הקבלנים...
520 מחשבים אישיים חולקו לתלמידי כיתות ד’ באופקים במסגרת תכנית "מחשב לכל הכיתה"
עיריית אופקים השקיעה כ-600 אלף ש״ח בקידום חינוך דיגיטלי ושוויון...
דילוג לתוכן