מרוקו פינת שדרות – שיתוף הפעולה בין המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר לבין Center MAHIR מרוקו.

מרוקו פינת שדרות – שיתוף הפעולה בין המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר לבין Center MAHIR מרוקו.
צילום: המחלקה לתקשורת ספיר

השבוע מסתיים החלק השני של שיתוף הפעולה בין המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, לבין Center MAHIR מרוקו.

עם פתיחת היחסים עם מרוקו, ובמסגרת הפעילות הבינלאומית של המחלקה לתקשורת במכללת ספיר, נולדה יוזמה ליצור פרויקטים משותפים בין צעירים וסטודנטים בשתי המדינות סביב עשייה תקשורתית. הרעיון לשיתוף הפעולה מתבסס על למידה מכוונת עשייה, שבו הצעירים משתי המדינות עובדים ביחד על הכנת פודקאסטים ומגזינים עיתונאיים, בנושאים שמעסיקים צעירים, עורכים תחקירים בשתי המדינות, ונפגשים לעבודה משותפת בשתי המדינות כדי ליצור את התכנים. שיתוף פעולה מסוג זה מקדם חשיבה יצירתית בהקשר גלובאלי ורלוונטי ויתרום רבות להעמקת היחסים בין העמים.

בפרויקט לוקחים חלק סטודנטים וסטודנטיות במכללת ספיר, אשר מתמחים בתחום התקשורת, ביחד עם שותפים מפרויקט הצעירים של Center MAHIR באוניברסיטה הפוליטכנית מוחמד ה-6 בבן- גריר, המגיעים מרחבי מרוקו.
השבוע הגיעו לארץ הסטודנטים ממרוקו לטובת הכנת הפודקאסטים באולפן המחלקה לתקשורת בספיר. במסגרת הביקור שנמשך שבוע, צפו הסטודנטים והסטודנטיות בהופעה מיוחדת של התזמורת האנדלוסית אשדוד עם סולני להקת שפתיים – חיים אוליאל וסמי לזמי; נפגשו בבית העיתונאים עם ח"כ לשעבר פרופ' יוסי יונה ועם מנכ"ל אגודת העיתונאים יוסי בר מוחא; פגשו את אופיר ליבשטיין, ראש המועצה האזורית שער הנגב וערכו קבלת שבת בקיבוץ העירוני בשדרות לסיכום הביקור.

לדברי יובל גוז'נסקי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר: "שיתוף פעולה בין צעירים ישראלים למרוקאים הוא בעל ערך רב ויכול להוות גשר משמעותי בהבנה, היכרות וכינון יחסים ברי קיימא. אומנם הפרויקט מתקיים באופן רשמי באנגלית, אך מתאפשר שיח בינאישי בערבית, צרפתית ועברית. כמכללה בדרום הארץ, בה לומדים מספר רב של סטודנטים יהודים בני הדור בשלישי ליוצאי מרוקו, וסטודנטים בדואים, ביחד עם השותפים מאזורים שונים במרוקו, פרויקט מסוג זה אינו פרויקט בינלאומי סטנדרטי, אלא פרויקט שמקפל בתוכו מרחב חדשני, בטוח ורלוונטי לעולמם הפרטי של המשתתפים, לצד שיח של דו קיום בארצות הים התיכון הדרומי ושיח אקדמי חדשני.

הפרויקט מלווה במחקר אקדמי על בינלאומיות בהוראה מכוונת עשייה סביב תוצרים תקשורתיים משותפים. המחקר בוחן הן את התפיסות של המשתתפים בפרויקט (לפי ואחרי המיזם), אך בנוסף הוא בוחן את התוצרים עצמם, את תהליכי העבודה המשותפים והטקסטים הקוליים והכתובים שנוצרו במהלך הלמידה. מחקר זה עשוי לאפשר להפוך מיזם זה לדרך חדשה לשת"פ בינלאומי.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חברת הענק Taboola נוחתת בנגב: יום ראיונות ראשון התקיים במרכז לאודר לתעסוקה
בסוף השבוע האחרון, התקיים במרכז לאודר לתעסוקה בנגב יום ראיונות...
מהעולם כולו אל הפאבים של שדרות: דוריטוס משיק פודטראק לילי עם מנות מהעולם
דוריטוס של שטראוס, החטיף של הלילה, משיק פודטראק ייחודי שיוצא...
'שמים וארץ' פעילות חווייתית במטר המטאורים תצפית כוכבים, סדנאות חלל וחדשנות חקלאית במסגרת חודש 'לילות קיץ בערבה התיכונה' יום חמישי ה- 14.08.2025, מרכז מבקרים הערבה התיכונה
תיירות מועצה אזורית הערבה התיכונה מזמינה במטר המטאורים "הפרסאידים" של...
הסטודנטים המורמונים מיוטה, ארה"ב- חזרו לעין גב
בשנתיים האחרונות, עקב המצב הביטחוני לא הגיעו הסטודנטים המורמונים לישראל, והשבוע...
סופ"ש מדברי של מוזיקה, חופש והפתעות בכפר הנוקדים: פסטיבל SHUTKA שוטקה
פסטיבל צועני סוחף בכפר הנוקדים למשפחות עם מגוון אומנים ואווירה...
לזכרו של ליאב אטיה: סטודנטים להנדסה פיתחו שדרוגים לשבילי אופניים בישראל
בשבוע שעבר התקיים בSCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון...
אלופי ישראל לנוער בג'ודו- דניאל שטרנליכט ושון קומרוב הדריכו את הג'ודוקים הצעירים בערבה התיכונה
מחלקת הספורט במועצה אזורית הערבה התיכונה, בניהולו של יוסי לין,...
בוחרים בריא בגן העתידי: מהפכה תזונתית חינוכית יוצאת לדרך באופקים
עיריית אופקים באמצעות מחלקת הספורט של חברת אופקטיבי ומינהל החינוך...
נשיא המדינה יצחק הרצוג יחד עם אביו של החטוף רן גואילי, בביקורו באזור התעשיה עידן הנגב בחממה הטכנולוגיתinnegev
“נמצא איתנו כאן איציק, שעובד כאן, אבל איציק הוא גם...
לזכרם: נערך טקס חנוכת פסל "הרימון" באופקים
כחלק מתכנית ההנצחה של עיריית אופקים לנופלי וגיבורי השבעה באוקטובר...
דילוג לתוכן