מצדיעים לנכי צה"ל ומחזקים את תושבי הדרום

מצדיעים לנכי צה"ל ומחזקים את תושבי הדרום
קרדיט יוסי איפרגן קקל

מאות צועדים הגיעו אתמול בבוקר לצעוד במסלול שהתחיל בפארק אשכול והמשיך בנחל הבשור. הצועדים, שלוו בנכי צה"ל ושמעו את סיפורי מורשת הקרב על האירועים באזור, לא יכלו להתעלם  מהתחושה שדווקא  בימים אלה חשוב לחזק גם את תושבי הדרום

אתמול ציינו עשרות אלפים את יום ההוקרה החמישי לפצועי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה
קרדיט יוסי איפרגן קקל
אתמול ציינו עשרות אלפים את יום ההוקרה החמישי לפצועי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה
קרדיט יוסי איפרגן קקל

מאות צועדים בהם תלמידי תיכון, מכינות קדם צבאיות, חיילים, שוטרים ואזרחים רבים הגיעו אתמול בבוקר, ללא חשש, לפארק אשכול הסמוך ליישובי עוטף עזה ובליווי נכי צה"ל צעדו לאורך 7 קילומטר בנחל הבשור במסגרת אירוע "צועדים ומצדיעים" של עמותת זהות, ארגון נכי צה"ל, קרן קימת לישראל ומשרד הביטחון. את הצועדים ליוו לאורך המסלול נכי צה"ל, אשר שיתפו בסיפורי  מורשת קרב ובסיפורי הפציעות איתם הם מתמודדים והמלווים אותם עד היום, וגרמו להתרגשות גדולה בקרב המשתתפים. את הצעדה חתמו כולם במתחם המועצה האזורית אשכול בהשתתפות ראש המועצה, גדי ירקוני, ובתצוגת כבאיות מרשימה אשר נלחמת יום יום בטרור העפיפונים המהווים סכנה קיומית של ממש לתושבי האזור.

"צועדים ומצדיעים" הוא האירוע הראשון מבין שלושה אירועים המציינים את יום ההוקרה לפצועי צה"ל ופעולות האיבה. כאירוע הפותח של סדרת האירועים נבחרה צעדה של עשרות אלפי תלמידים, בני נוער, חיילים ושוטרים ששמעו ממקור ראשון את סיפורי הגבורה של הלוחמים מאותם פצועים אשר הקריבו גופם ונפשם למען המולדת.

ישראל בן פזי, מנכ"ל זהות: "אנחנו מסכמים את יומו הראשון של אירועי יום ההוקרה לפצועי צה"ל ופעולות האיבה בהתרגשות גדולה. ההיענות של הציבור הרחב להגיע למוקדי הצעידות, לשמוע ולספוג את רוח הקרב והלחימה תוך הוקרה לאותם הפצועים אינו מובן מאליו ונותן כוחות להמשיך את המפעל הזה שכל מטרתו היא הוקרת תודה, הצדעה לפצועינו והדגשת ערך הנתינה לחברה".

גלית בוזגלו, רכזת קהילה ויער של קק"ל בנגב המערבי, בירכה את הצועדים וסיפרה: "מחודש אפריל האחרון משתתפים לוחמי האש של קק"ל במאבק נגד טרור העפיפונים, בשילוב כוחות עם מערך כיבוי האש, צה"ל, רשות הטבע והגנים ומתנדבי היישובים באזור. רק כך, כקהילה מגובשת ואיתנה, נפגין חוזק ועוצמה למול המתקפות הבאות. ההיסטוריה שלנו רוויה גיבורים וגיבורות מכל הגוונים. המבחן האמיתי של כל אחד ואחת מאיתנו הוא מבחן החיים״.

ביום חמישי הקרוב יציינו ספורטאים פראלימפיים יחד עם ספורטאי ארצנו וחותרים מהקהל הרחב את יום ההוקרה על ידי אירוע צליחת הכנרת בחתירה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
התלמידים מבאר שבע שמסייעים למשפחות שביתן נפגע ממתקפת הטילים האיראנית
עם סיום המלחמה מול איראן ועשרות אלפי האזרחים שביתם נפגע...
הבוקר בסורוקה: הקבלנים ראו מקרוב את ההרס – וקוראים למיגון מיידי
למרות החום הכבד והאווירה המתוחה המרחפת באוויר, התייצבו הבוקר (שני...
הזמר והיוצר יואב חסיס יפתח את עונת הקיץ של "בית הבד - שמן יוגב" במושב כפר אחים.
שירים ושורשים שירים אהובים שמחברים לאדמה, לארץ, ולשורשים שלנו יואב חסיס –...
איבדה את שיניה התותבות בפגיעה הישירה בבאר שבע — וקיבלה סיוע מהיר ממאוחדת
שרה שמש (80), תושבת באר שבע, איבדה את שיניה התותבות...
נשיא המדינה יצחק הרצוג: ״צה״ל נותן לנו דוגמא עצומה - עם מדי הזית אנחנו מסירים הצידה את כל המחלוקות בתוכנו, את כל הדעות השונות, את כל התהיות השונות בתחומים שונים. כולנו ממוקדי מטרה. אנחנו צריכים כעת לחזור ולחשוב איך אנחנו מגיעים להסכמות בהרבה מאוד נושאים כואבים ורגישים״
הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר: ״יש דברים שלא נוכל לדבר עליהם....
אופקים חוזרת לשגרה
לאחר שבועיים של מתיחות ביטחונית וסבב מול איראן, הבוקר (רביעי,...
אומרים תודה: עיריית אופקים בהוקרה למתנדבי "ידידים" ו"איחוד הצלה" על פועלם בסבב הביטחוני
לאחר סבב ביטחוני מורכב ומאתגר, הביעה עיריית אופקים את תודתה...
פלאנט באר שבע חוזר לפעול – הקולנוע של הדרום נפתח מחדש
לאחר הפסקה בעקבות ימי הלחימה האחרונים מול איראן, נפתח היום...
תנשמות תחת אש: לוחמי צה”ל חילצו ארבע תנשמות במהלך פעילות מבצעית בג’באליה
במהלך פעילות מבצעית של כוח מגדוד 601 בג’באליה שברצועת עזה,...
בצל המתקפה הקטלנית על העיר באר שבע מוקדם הבוקר, יצאו היום עובדי מרחב נגב בהובלת יו"ר המרחב, נורברט בוקובזה, אל תחנת מד"א דרום וחילקו לכוננים ולמתנדבים חבילות מלאות בשוקולדים ונשנושים כדי להנעים אפילו במעט את המשמרות הקרובות שלהם.
מאז החל המבצע באיראן הנחה יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד את מרחבי ההסתדרות...
דילוג לתוכן