בתחילת מרץ יצאה משלחת של רשת החינוך עתיד ומשרד העבודה לפולין, ובה 150 תלמידים וצוות מתיכונים טכנולוגיים יוצרים ברחבי הארץ. השבוע נפגשו שוב בהרצליה לטקס מרגש המסכם את המסע, בו שיתפו התלמידים מחוויותיהם ושבו עם מסרים של זיכרון, אחדות ותקווה.

המשלחת הייחודית, אותה הוביל כראש המשלחת מאיר אבן שימול, מנהל תיכון יוצר עתיד באר-שבע, שילבה תלמידים ותלמידות מכלל גווני החברה הישראלית- חילונים, דתיים, דרוזים, מוסלמים, נוצרים, מצפון עד דרום- ויצאה בתקופה ביטחונית רגישה במיוחד.
כאמור, ביום שלישי האחרון (22.4) נערך טקס סיכום מרגש בהרצליה, ובו הקריאו התלמידים את הקטעים האישיים שכתבו במהלך המסע- טקסטים עוצמתיים שמהווים עדות לחוויותיהם, תחושותיהם והמסקנות שלקחו איתם מהמפגש הישיר עם אתרי ההשמדה והזיכרון בפולין.
בין הדוברים היה ירין ביקנמינוב, תלמיד תיכון יוצר עתיד באר-שבע, שסיפר: ״שני מקומות השפיעו עליי יותר מכולם במסע המצמרר הזה- אושוויץ ומיידנק. כשביקרנו במיידנק הרגשתי שכל צעד שאני עושה מהדהד את הצעדים האחרונים של היהודים שנרצחו שם. באושוויץ חוויתי זעזוע עמוק. כל מבנה, כל פריט- הרגישו לי כמו סיפור חיים שלם".
עוד הוסיף ירין: ״חזרתי מפולין עם הרבה סימני שאלה. הבנתי כמה חשוב לשמור על הזיכרון הזה ולהעביר אותו הלאה. אני מרגיש שזה הפך אותי לאזרח אחר- אחד שמבין את גודל הזכות והאחריות לחיות במדינה שלנו".
על ההפקה המוזיקאלית של הטקס, שכללה שירים מרגשים ועוצמתיים, הייתה אמונה אריאלה בנימין דומפרוכט.

מאיר אבן שימול, ראש המשלחת, שזכה לשבחים אודות המסע שהתנהל מעל ומעבר למצופה ציין בנאומו בטקס: "יצאנו למסע כדי לגעת בקצוות העצבים של הכאב הכי קרוב שרק אפשר, כדי לנסות ולהבין ולו במעט – איך פעלה מכונת הרשע השטנית של היטלר ממקום של שנאה. המסע הזה הוא לא רק אל העבר, הוא מסע פנימי שילך עם תלמידינו כל חייהם."