ממשפחה לעבודה – קידום אישי לנשים מהחברה הבדואית

ממשפחה לעבודה – קידום אישי לנשים מהחברה הבדואית
צילום באדיבות נזיד

סדנה ייחודית לקידום אימהות עובדות מהחברה הבדואית בעידן הנגב. בסדנה ישתתפו כ – 30 נשים בשני מחזורים, במסגרת יוזמה של מכון הארי אוסקר טריגובוף ומרכז סוויץ' ובשיתוף פעולה עם חברת נזיד בפארק עידן הנגב

קידום אישי לנשים מהחברה הבדואית
צילום באדיבות נזיד

מכון הארי אוסקר טריגובוף חנך לאחרונה את מרכז סוויץ' לקידום והכשרה מקצועית שמהווה עוגן אזורי לפעילות בחברה הבדואית בפארק התעסוקה המשותף עידן הנגב. השבוע החלה פעילות מיוחדת בשיתוף פעולה חשוב בין מכון טריגובוף, מרכז סוויץ' וחברת נזיד. במסגרת שיתוף הפעולה גובשה סדנה ייחודית לכ – 30 אימהות עובדות מהחברה הבדואית בתפקידים שונים במפעל.

הסדנה – 'ממשפחה לעבודה' בהדרכת מנחת הקבוצות פאטמה פרחאת, משלבת תכנים רבים הקשורים להתמודדות היומיומית של הנשים בבית, במשפחה ובעבודה, ומעניקה כלים וכישורים אישיים רבים המסייעים לנשים בקידום אישי ומקצועי משמעותי, ביניהם יצירת תמונת עתיד אישית, תקשורת בעבודה, ניהול תקציב אישי, יצירת מודל אישי וכמו כן תכני בטיחות בבית- בשיתוף "בטרם" והאגף לפיתוח כלכלי חברתי במשרד החקלאות. אורכה של הסדנה 12 שבועות והיא כוללת מפגש שבועי בן שעתיים אקדמיות. הנשים שלוקחות חלק בסדנה כולן עובדות חברת נזיד- מפעל לקייטרינג של הזנה לבתי ספר בנמצא בפארק עידן הנגב.

יו"ר הועד המנהל של עמותת סוויץ' , הווארד מאיירס ציין כי הפעילות במפעל נזיד מבטאת את הראיה ההוליסטית של מרכז סוויץ אשר משלבת תכנים הנוגעים לכל תחומי החיים באופן שמותאם למציאות הקיימת בקרב החברה הבדואית כיום. "אני שמח על השותפות המיוחדת והחשובה שיש בינינו לבין חברת נזיד ואברהים נסאסרה, המראה של הנשים שמגיעות לסדנה מדי שבוע פשוט מחמם את הלב". מר מאיירס הוסיף וציין כי בימים אלו נערכות הכנות לקראת מחזור שלישי של הסדנה בסודה סטרים.

אברהים נסאסרה, יזם ובעלים חברת נזיד סיפר: "אנחנו דוגלים בפיתוח מקצועי ואישי של צוות העובדים; תוך מתן הדרכה, העצמה, הכוונה וליווי של צוות העובדים. אנחנו מבינים שהמשאב האנושי הוא הדבר החשוב ביותר בארגון והצלחת הארגון תלויה בו. מתוך הבנה זו, אנחנו דואגים להעביר לצוות העובדות שלנו סדנאות וקורסים במטרה לקדם ולפתח אותן. אנחנו בטוחים שהעובדות יפיקו את המירב וישתמשו בכלים אותם הן מקבלות."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ימי גיבוש לעובדי ההסתדרות בנגב ובנגב המרכזי
מאות חברי הסתדרות במרחב נגב מרכזי יוצאים בימים אלה לימי...
והדרת פני זקן: מרכז יום השלום של חברת ״משמרות- שירותי סיעוד ורווחה״ בבאר שבע אירח השבוע חיילים מחיל החינוך, יחידת גדנ״ע שדה בוקר, לפעילות משותפת עם מבקרי המרכז.
במהלך המפגש, השתתפו החיילים והגמלאים באימון גופני מותאם, במשחקים משותפים...
"נוקדים עם כוכבים" חוזר פסטיבל המטאורים בכפר הנוקדים 1.8.25 – 23.8.25 ארבעה סופי שבוע של קסם מדברי ומטר מטאורים בלתי נשכח
כפר הנוקדים שבמדבר יהודה מכריז על פתיחת ההרשמה לפסטיבל המטאורים...
כ-4,000 תושבים ואורחי העיר חגגו יחד: מופע עוצמתי ומרגש של עידן עמדי באופקים במסגרת חגיגות 70 שנה לאופקים
המדובר במופע הראשון של עמדי ברשות מקומית מאז חזר להופיע,...
מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון בבאר שבע: "אנו מתמקדים מול הרשויות בשלושה אפיקים- שיפוצים מיידיים, פתרונות דיור חלופיים, וקידום התחדשות עירונית בשכונות שנפגעו".
מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון, מר יהודה מורגנשטרן, קיים בשבוע שעבר...
עונה רצופת ניצחונות וקבוצת עובדים עם לב של אלופים
עובדי ICL רותם סיימו את עונת 2024/25 בליגה הלאומית (הראשונה)...
עיריית אופקים מביאה בשורה: הרחבת אפשרויות סל השיקום למקבלי מענק גבורה
בעקבות פניית עיריית אופקים - ביטוח לאומי אישר קבלת טיפולים...
מעודדים למצוינות גם בחופשת הקיץ: קייטנת סאמר סקול יצאה לדרך באופקים
הקייטנה הייחודית לתלמידי כיתות ד'-ו' שמה דגש על מקצועות הליבה...
המכללה האקדמית אשקלון: יום פתוח ביום שישי ה-17 ביולי
ביום שישי, 18.7.25,כ"ב בתמוז, יתקיים יום פתוח במכללה האקדמית אשקלון...
בדרך לשיא ישראלי חדש ? משה חדד נבחר ליו"ר מועצת עובדי רותם אמפרט –זו הקדנציה החמישית !
בתום מסע בחירות ארוך ומאתגר למועצת העובדים של כאלף עובדי...
דילוג לתוכן