מגן דוד אדום עיריית אילת חנכו עמדות מַפְעֵם (דפיברילטור) חכמות במרחב הציבורי בעיר

מגן דוד אדום עיריית אילת חנכו עמדות מַפְעֵם (דפיברילטור) חכמות במרחב הציבורי בעיר
צילום עיריית אילת

לרגל יום המודעות הארצי למַפְעֵם (דפיברילטור) שחל השבוע , נחנכו עמדות החייאה חכמות באילת. העמדות החדשות הוצבו בפארק הנגיש בשחמון, בפארק הספורט, במרכז פנינת אילת, ושתי עמדות נוספות לאורך הטיילת ומצטרפות ל-3 עמדות חכמות שמוצבות על דוכני מפעל הפיס בשדרות התמרים, בארומה חוף נביעות ומכשירים נוספים שפרוסים בבניינים ציבורים בעיר. בתקופה הקרובה צפויות להצטרף עמדות נוספות במקומות ציבורים.

באמצעות העמדה החכמה, כל אזרח שמחייג למוקד 101 של מד"א במקרה חירום רפואי שדורש החייאה, כחלק מההדרכה הטלפונית ובמקביל להזנקת ניידת טיפול נמרץ וכונני מד"א הרכובים על האופנועים, יונחה להביא ולתפעל את המכשיר וכך יכול לסייע עוד יותר בהצלת חיים במקרה של דום לב.

צילום עיריית אילת

בכל 60 שניות שחולפות ללא טיפול מרגע תחילתו של אירוע לבבי, פוחתים סיכויי ההישרדות של החולה בכשבעה עד עשרה אחוזים וככל שמתן מכת חשמל מתרחש מהר יותר, הסיכוי של החולה לחדש את פעילות הלב גדל מסבירים במד"א. חיים רבים כבר ניצלו ברחבי הארץ באמצעות מכשירי המַפְעֵם (דפיברילטור) של מגן דוד אדום, שכל אזרח יכול להפעיל בקלות, ללא ידע רפואי מוקדם. המכשיר נותן מכות חשמל על פי הצורך, מכתיב את קצב ההחייאה, ומספק הוראות הפעלה קוליות וחזותיות ברורות. במקביל, המַפְעֵם (דפיברילטור) מחובר למוקד החירום 101 של מד"א, כשהמפעיל מקבל הנחיות נוספות מהחובשים והפראמדיקים במוקד. באותו הזמן, צוותי מד"א מקבלים פרטים על המטופל עוד בדרכם למקום האירוע.

ראש העירייה – אלי לנקרי: "בשבועות האחרונים, לצד מיפוי עירוני מקיף באמצעות אפליקציית 'איפה דפי' התקנו עמדות נוספות במוקדים רבים ברחבי העיר. המכשיר נגיש לכולם ופשוט לשימוש. מאחל לכולנו שלא נדע אבל אם נזדקק שנדע היכן למצוא".

מנהל מרחב נגב במד"א, שמעון אלקובי: "אנו מודים לעיריית אילת ולעומד בראשה, אלי לנקרי, על שהציבו בחשיבות עליונה את ערך הצלת החיים ובעזרתם חנכנו היום את העמדות החדשות – לרשות הציבור ולמען בריאותו. אנו מברכים על היוזמה ועל הצבת המַפְעֵמים אשר יסייע לתושבים ולמבקרים בעיר להפוך טרגדיה לנס בעת מקרה חירום".

קיים מגן דוד אדום יחד עם מפעל הפיס, האיגוד הקרדיולוגי הישראלי, מרכז השלטון המקומי, יישומון "איפה דפי?" ומיזם "שמים לב" את יום העלאת המודעות למַפְעֵם (דפיברילטור) בישראל. מטרת היום המיוחד הנו להציב זרקור על מכשיר המַפְעֵם (דפיברילטור) שבאמצעותו כל אחד יכול להציל חיי אדם בשטח בעת חירום ועל הכרת הפריסה הרחבה שלו במקומות ציבוריים ברחבי הארץ באמצעות יישומון "איפה דפי?" ובאמצעים נוספים.

המַפְעֵם (דפיברילטור) משמש כמכשיר החייאת בעת אירוע דום לב. בזמן ההחייאה המכשיר מכתיב את קצב ההחייאה ומספק הוראות הפעלה קוליות וחזותיות בעברית, כך שהוא ניתן לשימוש גם לאנשים שאינם בעלי רקע רפואי. במקביל, המכשיר מחובר למוקד החירום 101 של מגן דוד אדום, כשהמפעיל מקבל הנחיות טלפוניות נוספות מהחובשים והפרמדיקים במוקד.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מרכז לאודר לתעסוקה ממשיך להניע את גלגלי הקריירה בנגב
למרות המצב וגם כשנשארים בבית, מרכז לאודר לתעסוקה בנגב מנגיש...
לא נכחד למרות הכל רשות הטבע והגנים: הצמח הנדיר שהתגלה בישראל אחרי 19 שנים
פומה פרסית, צמח קטן ונדיר מאוד ש"נעלם", התגלה על ידי...
הישג מרשים לנבחרת מקיף אמית שדרות: מקום שני ופרס הצטיינות ברובוטיקה
נבחרת הרובוטיקה של המקיף הכללי אמית שדרות ממשיכה לשבור שיאים....
מהובלת סדאם חוסיין ועד מיגון העוטף סיפורה של "טופ קאר שיריון"
בעוד צה"ל וכוחות הביטחון פועלים בעוצמה במסגרת מערכת "שאגת הארי"...
בימים של חירום, מחפשים רגעים של שגרה המדע שמאחורי הבירה בעיר העתיקה: פרויקט הגמר המפתיע של הסטודנט מבאר שבע
יותם בר נתן, סטודנט שנה ד' להנדסה כימית ומנהל "בית...
רשות הטבע והגנים: תשע דיות שחורות שנפגעו מאירוע הרעלה בדרום טופלו בבית החולים לחיות בר שבספארי ושבו לטבע
גם בתקופות מורכבות, יש מי שממשיך לשמור על חיות הבר:...
חיבוק תחת אש: אמית טכנולוגי באר שבע בביקורי בית
צוות בית החינוך אמית טכנולוגי באר שבע יצא השבוע למבצע...
המסע המרגש של מורי אמית שדרות אל בתי התלמידים
בזמן שמבצע "שאגת הארי" נמשך והלימודים מושבתים, צוות תיכון הבנים...
רגע של שמחה: חגיגת פורים צבעונית במרכז היום ''חושן'' בשדות נגב
רגע לפני מבצע ''שאגת הארי'' , מרכז היום ''חושן'' של...
רשות הטבע והגנים: פריחה נדירה באמצע המלחמה
פריחה מרהיבה, שלא נראית בכל שנה בארץ, צבעה השנה את...
דילוג לתוכן