כחלק מהמאבק באלימות ברשת: הצגה והרצאה להורים על בריונות ברשת ודור המסכים

כחלק מהמאבק באלימות ברשת: הצגה והרצאה להורים על בריונות ברשת ודור המסכים
pixabay

יום רביעי, י"ח בטבת, 26.12.18, שעה 19:30, אודיטוריום מרכז מורים, רגר 85 באר שבע 

בתקופה האחרונה מתקיים בכל הארץ מאבק נגד אלימות והטרדות ברשת האינטרנט. הנושא מטריד הורים רבים וילדים בכל הגילאים נפגעים מהטרדות, בריונות, ואלימות ברשת בכל יום. מתוך כוונה לעזור להורים לקבל כלים מעשיים, עמותת בית מוריה בבאר שבע, יחד עם "מעלות" בית הספר להורים, מארגנים ערב בנושא בריונות באינטרנט תחת השם "בודד ברשת". במהלך הערב תתקיים הרצאה והצגה בנושא.

 

המאבק באלימות ברשת
pixabay

עמותת בית מוריה בבאר שבע, בשיתוף "מעלות", בית הספר להורים מטעם העירייה, מרכז מורים ואגף החינוך בעיריית באר שבע מזמינים את ציבור ההורים לערב בנושא בריונות ואלימות ברשת. הערב, תחת השם "בודד ברשת" יתקיים ביום רבעי, 26.12, בשעה 19:30 באודיטוריום מרכז המורים על שדרות רגר, 85 בבאר שבע.

בתחילת הערב תתקיים הרצאה של ד"ר אריק טאיב, פסיכולוג השירות הפסיכולוגי חינוכי בבאר שבע וראש המחלקה ללימודים רב-תחומיים במכללת ספיר. ההרצאה של ד"ר טאיב תתמקד בנושא ההיבטים הפסיכולוגיים של גלישה ואלימות ברשת. לאחר מכן, החל משעה 20:15, תתקיים ההצגה "בודד ברשת" של תיאטרון אספקלריא, העוסקת בקשרים החברתיים בקרב בני נוער בעידן המסכים, בשימוש בטלפונים חכמים ובהתמכרות לרשתות החברתיות. עלילת ההצגה מבוססת על סיפור אמיתי.

"הערב נוצר לאחר פנייה של הורים רבים החוששים לשלום ילדיהם ואינם יודעים באילו אתרים הם גולשים או מה הם עושים ברשתות החברתיות" סיפרה כרמית מזוז, מנהלת מרכז קישורים להעצמת המשפחה בעמותת בית מוריה. "גורמים רבים במדינה מנסים להילחם נגד ניצול לרעה של הרשת על ידי אנשים מסוימים ואנו כאן כדי לעזור להורים ללמוד להגן על הילדים שלהם מבפנים, וכיצד אפשר להשתמש ברשת בצורה בטוחה וחיובית".

רבקה גולדנברג, מנהלת בית הספר להורים במנהל החינוך בעיריית באר שבע, ציינה: "אחוז הילדים הסובלים מהתמכרות לניידים ולמסכים מדאיגים ועולים מדי שנה ונושא זה עולה כבעיה מרכזית בקרב הורים רבים בסדנאות שאנו מקיימים מטעם ביה"ס להורים. מסיבה זו החלטנו להנגיש מידע לאנשים, לתת להם הכוונה, ואפשרות לשאילת שאלות ולקבל קצת ידע מאנשים העוסקים בנושא כמו ד"ר אריק טאיב. מטרת הערב היא לעזור להורים ולעלות עוד יותר את המודעות לנושאים המעסיקים את הנוער".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הנוער בנס ציונה הכריע: ניצחון מוחץ למפלגת "ביחד" בתיכון בן גוריון
מאות תלמידי תיכון ע"ש בן גוריון בנס ציונה פגשו נציגים...
סיכול פריצה בשעת מעשה בלהבים
סיירי צוות 3 תפסו חשוד בפריצה לבית בלהבים, כאשר ברשותו...
טקס ההנצחה והזיכרון של המשפחות השכולות ועמותת קהילת שבט הנובה
למעלה מ-3,500 איש, בני המשפחות השכולות, שורדי ושורדות מסיבות הדרום,...
רגע לפני הגיוס: תלמידי י"ב מקריית גת יצאו לסיור בנגב המערבי בעקבות 7 באוקטובר
ביום הזיכרון הלאומי ל־7 באוקטובר יצאו תלמידי שכבת י"ב מאורט...
רשות הטבע והגנים: ארבעה יעלים נתקעו בגב בנחל ורדית - מבצע החילוץ הסתיים בהצלחה
במשך מספר ימים נותרו ארבעה יעלים לכודים בגב הגדול בנחל...
מנציחים וזוכרים: תיכון יוצר עתיד באר-שבע ציין את יום הזיכרון השלישי לאירועי ה-7 באוקטובר במעטפת חינוכית ורגשית ייחודית
עם קיר זיכרון אינטראקטיבי של הצלם הנודע זיו קורן ושיעורי...
הסיפורים שמאחורי השמות: טקסי הזיכרון למאורעות 7 באוקטובר התקיימו ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה
בקמפוסים של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון התקיימו...
זוכרים את הנופלים, מחבקים את המשפחות: טקס זיכרון בדיור מוגן משען באר שבע
הבוקר התקיים בדיור מוגן משען באר שבע טקס זיכרון לציון...
מנתיבות לאיצטדיון טרנר: בני הנוער שעושים את הצעד הראשון בעולם האימון
בני ובנות נוער מנתיבות, שעתידים להתחיל בחודש נובמבר את קורס...
A crowded public plaza with modern architecture and many people walking around.
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מציגה: התוכניות החדשות שיכינו את הסטודנטים בנגב לעולם של המחר – והמעטפת למשרתי המילואים
בינה מלאכותית מתקדמת, קיימות מעשית וניהול גלובלי: המוסד האקדמי הגדול...
דילוג לתוכן