טקס הענקת תעודות הצטיינות לשנה"ל תשפ"ד במכללה האקדמית ספיר

טקס הענקת תעודות הצטיינות לשנה"ל תשפ"ד במכללה האקדמית ספיר
קרדיט צילום: דניאל לאונידוב, יח"צ מכללת ספיר

מוקירים את משרתי ומשרתות המילואים במלחמת 'חרבות ברזל' – במסגרת טקס הוקרה, כ-80 סטודנטים וסטודנטיות קיבלו תעודות הצטיינות על הישגיהם האקדמיים, ומתוכם 12 זכו להוקרה מיוחדת על הצטיינותם בלימודים לצד שירותם הפעיל במילואים. את התעודות העניקה ד"ר לאה שלף, ראש ביה"ס לעבודה סוציאלית, המשרתת בעצמה במילואים.

רקטור המכללה, פרופ' הרצוג, בירך את המצטיינים: ״בתקופה כה מורכבת, שבה כולנו נדרשים לגמישות, לעמידות ולמציאת כוחות פנימיים חדשים, אתם לא רק שהתמדתם – אלא גם התעליתם. ההצטיינות שלכם אינה רק תוצאה של הישגים אקדמיים, אלא עדות למחויבות, לנחישות וליכולת להפוך אתגרים להזדמנויות. זהו הישג יוצא דופן.״

קרדיט צילום: דניאל לאונידוב, יח"צ מכללת ספיר

המכללה האקדמית ספיר ערכה אמש (ג') טקס מצטיינות ומצטיינים לשנת הלימודים תשפ"ד. מתוך כ-80 מקבלי ההצטיינות, 12 סטודנטים ששירתו במילואים במהלך מלחמת 'חרבות ברזל' בשנת הלימודים הקודמת, במקביל למילוי חובותיהם האקדמיים, קיבלו תעודות הצטיינות עם רף ייעודי כאות הוקרה מטעם המכללה על הישגיהם, נחישותם ושמירה על ביטחון המדינה.

בטקס שנערך בהשתתפות בני משפחות וחבריהם של מצטייני התארים השונים אמר פרופ' עמרי הרצוג, רקטור המכללה האקדמית ספיר: ״אני מתבונן בכם היום, 80 המצטיינים והמצטיינות של שנת הלימודים תשפ"ד, ורואה הרבה מעבר להישגים אקדמיים – אני רואה מסירות, כוח רצון והתמודדות יוצאת דופן. ההצטיינות שלכם אינה רק תוצאה של ציונים, אלא עדות למחויבות עמוקה וליכולת לשאוף קדימה גם בזמנים מאתגרים. השנה החולפת דרשה מכולנו גמישות, עמידות וחוסן אישי. אתם בחרתם לא רק להמשיך, אלא להתעלות – להפוך מכשולים לצמיחה ואתגרים להזדמנויות. ההישג שלכם משקף לא רק את הכוחות האישיים שלכם, אלא גם את המעגלים התומכים שסביבכם – המשפחה, החברים וכל מי שליווה אתכם במסע הזה. הצטיינות אינה רק יעד, היא דרך חיים – והיא זו שתוביל אתכם גם בעתיד, אל ההצלחות הבאות. אתם מהווים השראה לכולנו, ואנו גאים להיות חלק מהמסע שלכם.״

קרדיט צילום: דניאל לאונידוב, יח"צ מכללת ספיר

ד"ר לאה שלף, ראש בית הספר לעבודה סוציאלית וסא״ל במילואים המשרתת בימים אלה כחוקרת ומטפלת ביחידה לתגובות קרב של צה״ל, העניקה תעודות הצטיינות לסטודנטים שזכו להכרה על הצטיינות אקדמית לצד שירותם הפעיל במילואים, וציינה: "היושבים כאן היום מדגימים את היכולת המורכבת לנהל מעברים בין עולמות תוכן שונים – מהאקדמיה לשדה הקרב וחזרה. מעברים אלו מציבים אתגרים ייחודיים: המעבר מכיתת לימוד שקטה לזירת קרב סוערת, מדיון אקדמי מעמיק שיכול להתבצע רק במרחב מוגן למצב של דריכות מבצעית מתמדת לפעמים תוך כדי סיכון חיים, ממחשבה אנליטית לתגובות מהירות ואינסטינקטיביות. המעברים הללו דורשים הסתגלות מהירה וחדה ולעיתים המעברים הללו מציבים קושי משמעותי במיוחד. כשהמוח נמצא במצב של דריכות מתמדת, ההתמקדות בחומר לימודי מופשט הופכת למשימה מאתגרת במיוחד. בחרתם להצטיין, עבור חלקכם, הצטיינות היא כנראה דרך חיים ולא רק הישגים לימודיים. ההצטיינות באה עם מאמץ. המאמץ הזה, של שילוב בין עולמות כה שונים, דרש מכם להפעיל משאבים נפשיים עצומים".

נציגי הסטודנטים המצטיינים, יעקב סדיקוב מהמחלקה לכלכלה יישומית וניהול ובר כהן אמילי מהמחלקה ללוגיסטיקה, אמרו בנאומם: "השנה האחרונה הייתה אחת השנים הקשות והמורכבות ביותר שידענו. שנה של אתגרים, של כאב ושל חוסר ודאות, אך גם שנה שהדגישה יותר מכל את החוסן, את הכוח ואת הערבות ההדדית שלנו כעם. בתקופה שבה המציאות טלטלה כל אחד ואחת מאיתנו, הבחירה להמשיך לשאוף קדימה, ללמוד, להתפתח ולחתור למצוינות קיבלה משמעות עמוקה יותר. ההצטיינות שלנו היום היא לא רק הישג אישי, אלא עדות לכך שגם ברגעים המאתגרים ביותר, הרצון לדעת, לצמוח ולבנות עתיד טוב יותר הוא כוח שאי אפשר לעצור.

דווקא בתקופה כזו, ההצטיינות היא לא רק הישג אישי, אלא עדות לכוחה של הרוח הישראלית – להמשיך, לשאוף קדימה ולהגשים מטרות. הצלחתנו איננה נחלתם של יחידים בלבד, אלא תוצאה של תמיכה הדדית, סביבה מעצימה וקהילה שמאמינה בכוחה של ההשכלה ליצור שינוי. אנחנו כאן היום לא רק בזכות העבודה הקשה שלנו, אלא בזכות האנשים שסביבנו – המרצים שהשקיעו בנו, החברים שלמדו איתנו לילות ארוכים, והמוסד האקדמי שנתן לנו כלים להתפתח ולהצליח. הצטיינות איננה רק מדד אישי, אלא מכלול הערכים של הקהילה כולה, ערכים של התמדה, מחויבות, והיכולת לחלום בגדול".

קרדיט צילום: דניאל לאונידוב, יח"צ מכללת ספיר
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ערב של תקווה והשראה במערך ההתנדבות העירוני באופקים
מערך ההתנדבות העירוני של אופקים ערך השבוע ערב מיוחד ומרגש...
בשורה לנוסעים לאיילת ובערבה: קבוצת BBB פותחת סניף חדש של BBB BY THE WAY בעין חצבה. הסניף החדש נפתח בפורמט האקספרס במתחם פז סנטר
קבוצת BBB ממשיכה להתרחב גם אל הדרום הרחוק, ופותחת בדרך...
מבקר המדינה: אילת נפגעה קשות במלחמת חרבות ברזל, הממשלה סיפקה מענה חלקי ומאוחר
דוח מבקר המדינה חושף: 90% מהעסקים באילת מתבססים על ענף...
המרפאה הוותיקה שנפגעה מטיל איראני בבאר שבע – נפתחת מחדש מרפאת ״גהה״ מבית מכבי שירותי בריאות בשכונת נווה זאב נפתחה מחדש לאחר שנפגעה במבצע ״עם כלביא״
בטקס מרגש שהתקיים אמש (ב') בלב שכונת נווה זאב בבאר...
עת לצמיחה: שותפות יהודית-ערבית כמנוע לפיתוח הנגב
בתחילת השבוע שעבר, התקיים בפארק התעסוקה עידן הנגב כנס "עת...
נערכים לשעת חירום - ציוד רפואי חדש ביישובי הערבה התיכונה
צוותי הרפואה ביישובי הערבה התיכונה, התחדשו בציוד רפואי חדיש ומתקדם...
תלמידי בית החינוך אמית טכנולוגי באר שבע פינקו את הלוחמים מעזה לקראת ראש השנה
לקראת ראש השנה ארחו התלמידים בתיכון אמית טכנולוגי בבאר שבע...
דוח מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור
באר שבע נמנית על הערים שתושביהן הגישו את מספר התלונות...
"הרמוניה ביער": ערב של קסם, רוגע והשראה בלב הטבע עם שלל סדנאות, טיפולים, מוזיקה והרצאה מרתקת
אחרי ההצלחה הגדולה בשנה שעברה, אירוע "הרמוניה ביער" חוזר ובגדול והפעם...
כשחוויה מעשירה ואנשי המדבר נפגשים פסטיבל "נוודי המדבר" בחול המועד סוכות - הפנינג סדנאות מדבריות ומוזיקה ישראלית לכל המשפחה בכפר הנוקדים
סדנאות בסגנון מדברי, סיורים מודרכים, סיורי עקרבים, יצירה, מוזיקה וריקודים,...
דילוג לתוכן