בריחת שתן – המונח הקליני עבור הדליפות הלא נוחות שנשים חוות לפעמים – הוא הרבה יותר נפוץ ממה שרוב האנשים ישערו. למרות שיש הרבה אפשרויות טיפול זמינות עבור מצב זה, הרבה אנשים מאמינים למיתוסים הנפוצים בנוגע לבריחת שתן בקרב נשים. הנה חמשת המיתוסים הנפוצים ביותר:
- בריחת שתן היא חלק נורמלי בהזדקנות – אולי המיתוס הפופולרי ביותר בנוגע לבריחת שתן הוא שהיא בלתי נמנעת – שככל שנשים מתבגרות, הגוף שלהם נידון לאבד את היכולת להחזיק את השתן.
למעשה, אחד מגורמי הסיכון הכי חזקים לבריחת שתן הוא הזדקנות, אבל זו לא תופעה נורמלית. למרבה הצער, בריחת שתן היא אחת הסיבות לכך שנשים מועברות לבתי אבות.
- אין שום דבר שניתן לעשות בנוגע לבריחת שתן, אז פשוט תלבשו חיתול – לעיתים קרובות מדי, נשים מניחות כי אין אפשרויות טיפול זמינות עבור בריחת שתן. והם טועות מאוד. אחת מכל ארבע נשים חווה בריחת שתן, ואי הידיעה שיש אפשרויות טיפול זו אחת התפיסות המוטעות הגדולות והסיבה שבגינה נשים אינן הולכות להתייעץ עם הרופא שלהן. שימוש במוצרי ספיגה עוזר להתמודד עם בריחת השתן, ועדיין יש צורך להיוועץ עם הרופא ולבחון אפשרויות טיפול מתאימות.
- חייבים לעבור ניתוח על מנת לתקן את הבעיה – מהקצב השני של הספקטרום, חלק מהנשים מניחות שניתוח פולשני במיוחד הוא הדרך היחידה להתמודד עם הבעיה. נשים רבות לא יודעות שישנם טיפולים לא ניתוחיים עבור בריחת שתן. טיפול אלה נוטים ליפול תחת המטרייה של טיפולית התנהגותיים. הם כוללים:
- אימון של שרירי האגן: תרגילי קיגל יכולים לעזור לבנות את השריר ששולט ומונע בריחת שתן.
- אימון השלפוחית: מאריך בהדרגה את פרק הזמן שבין הביקורים בשירותים.
- תרגילי הרפיה: נשימות ארוכות ואיטיות יכול לעזור להרגיע את הדחף למתן שתן עד שניתן להגיע לשירותים.
- התאמות בתזונה: הפחתת צריכה קפאין, לדוגמא, יכולה להפחית את הסיכון לדליפות.
- תרופות: תרופות מסוימות יכולות לעזור לשלוט בשלפוחית.
- הרופא לא יכול לעזור עם בריחת שתן – חלק מהנשים עשויות לרצות טיפול בבריחת השתן שלהן, אך לא יידעו לאן לפנות. לא ברור להן לאיזה רופא לגשת, האם לרופא המשפחה? לרופא הנשים? לפעמים נשים לא יודעות שיש מומחה שנקרא אורגניקולוג, שמתמחה הן באורולגיה והן בגניקולוגיה. זוהי הסמכה חדשה יחסית וחשוב להכירה.
- לרוץ לשירותים זה רעיון טוב – הרבה נשים שסובלות מבריחת שתן כתוצאה מדחף פשוט ירוצו לשירותים, וזה לא באמת עובד. במקום זאת, כאשר מרגישים את הדחף, יש לעצור ולקחת נשימה עמוקה, לבצע קיגל חזק מאוד ובכך לכווץ את שרירי רצפת האגן ולעצור את ההתכווצות של השלפוחית. לאחר מכן אפשר ללכת לשירותים.