זוכת תחרות הפיזיקה הארצית: ליאל ביטון מאולפנת אמית אוריה באר שבע

זוכת תחרות הפיזיקה הארצית: ליאל ביטון מאולפנת אמית אוריה באר שבע
קרדיט: דוברות רשת אמית

ליאל ביטון מאולפנת אמית אוריה באר שבע היא הזוכה בתחרות הפיזיקה הארצית 'האולימפיזיקה' שנערכה השבוע במרכז האקדמי לב בשיתוף מנהל החינוך הדתי במשרד החינוך. בתחרות השתתפו מאות תלמידי מגמות פיזיקה מכלל התיכונים הדתיים, הישיבות והאולפנות בארץ.

בתגובה לזכיה אמרה ליאל: "התחרות הייתה שונה משאלות רגילות בפיזיקה. רוב המבחן היה מבוסס על הגיון פיזיקלי וחשיבה מחוץ לקופסה. מה שעזר לי מאוד היה התרגול, התמיכה של המורה שלי חנה ינטוב, והעידוד מהבית להמשיך ללמוד פיזיקה. הזכייה במקום הראשון הייתה בהחלט משמחת ומפתיעה".

נעה הכהן, מנהלת אולפנת אמית אוריה: "שמחים ומתרגשים בזכייתה של ליאל באולמפיזיקה. ליאל הינה תלמידה מצטיינת בכל המובנים –  לימודי פיזיקה ולימודים נוספים ברמה גבוהה ביחד עם התנדבות ונתינה בתוך האולפנה ומחוצה לה. שמחים שגם בתקופה המאתגרת של הקורונה התלמידות שלנו המשיכו ללמוד ולהתקדם בלימודי הקודש ובשאר המקצועות מתוך עניין, סקרנות, שותפות ואחריות אישית. תודה לצוות המסור והמקצועי שלנו על חינוך ליראת שמים, לקיום מצוות ביחד על שאיפה למצויינות בכל התחומים ותודה מיוחדת למורה לפיזיקה, חנה ינטוב, שמובילה את הבנות לאהבת המקצוע ולהצלחה במבחני הבגרות.

ראש העיר באר שבע רוביק דנילוביץ': "העיר באר שבע מאמינה ביכולתם של התלמידות והתלמידים לממש את היכולות הייחודיות שלהם במגוון תחומי הדעת והיצירה, השאיפה למצויינות בשילוב ערכים היא הדרך הנכונה להצטיינות  להעזה  ולפריצת דרך. אנו גאים בליאל ביטון ובאולפנת אמית אוריה על ההצטיינות שהיא תוצר של מאמץ והשקעה המניבים את פרי ההצלחה. תודה למנהלת האולפנא לצוות המורים ולתלמידים על הבחירה במצויינות ככוכב דרום ואורח חיים".

ד"ר אמנון אלדר מנכ"ל רשת אמית: "כל הכבוד לליאל ולמוריה על ההישג. רשת אמית קיבלה החלטה אסטרטגית על השקעה מיוחדת בתלמידים המצטיינים בתחומי המדע, וההישג הזה מחזק אותנו".

באירוע שנערך לראשונה באופן מקוון השתתף גם ח"כ אופיר סופר שבירך את התלמידים "הצועדים לפי חזונו של המרכז האקדמי לב ומשלבים תורה ומדע ויתרמו לעוצמתה הכלכלית של מדינת ישראל."

"הפיזיקה פוגשת אותנו בתחומים רבים בחיי היום יום, ויש לה חשיבות מכרעת בחוסן הלאומי של מדינת ישראל הנשען על יכולותיה הטכנולוגיות", אמר מנהל התחרות ד"ר יבגני פרישמן. "יש המדברים בחשיבותה דווקא בהיבטים הביטחוניים, אבל הפיזיקה וחוסנה של מדינת ישראל אינם תלויים רק בפיתוח אמצעי לחימה והגנה, אלא גם בדברים בסיסיים יותר דוגמת ייצור אנרגיה. לצד תגליות הגז בים התיכון ישראל משקיעה רבות בתחמי האנרגיה המתחדשות שכן העתיד בכל העולם נמצא שם, כאשר היסוד להצלחה גם בתחום זה מבוסס גם הוא על פיזיקה".

קרדיט: דוברות רשת אמית
קרדיט: דוברות רשת אמית

בתמונות: למטה מימין – ליאל ביטון. למעלה מימין – פרופ' קנת הוכברג, רקטור המרכז האקדמי לב. למעלה משמאל – נועם קדושים, מנחה התחרות ויועץ המכינה במרכז האקדמי לב. למטה משמאל – ד"ר יבגני פרישמן, מרצה בחוג לאלקטרו אופטיקה במרכז האקדמי לב וממובילי האולימפיזיקה

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כ-200 ילדים ממועדוניות הדרום צעדו בצעדת האביב השנייה של ICL בפארק "אגם נחל באר שבע"
צעדת האביב השנייה של ICL יחד עם ילדי מועדוניות הדרום...
טעויות נפוצות בטיפול ברכבים חשמליים שכדאי להימנע מהן
מה זה “טיפול” ברכב חשמלי ומה באמת שונהטיפול ברכב חשמלי...
חיבור בין אנשים דרך חוויה קולינרית משותפת
מה זה חיבור חברתי דרך אוכלחיבור בין אנשים דרך חוויה...
אפוסטיל משרד החוץ שלבים, זמני טיפול ועלויות
מה זה אפוסטיל של משרד החוץאפוסטיל הוא אישור רשמי שמאמת...
יום המעשים הטובים עובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון בבאר שבע
עובדות ועובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון...
הומור, כאב וזהות על הבמה פסיפס ישראלי" 2026 ערב של יצירה, זהות וקול ישראלי צעיר בגודמן
ביום שלישי האחרון התקיים ב"גודמן" בית הספר למשחק בבאר שבע,...
בסימן עתיד חינוכי משותף בנגב: כנס החינוך של מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בתיכון רגר בעיר
מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בנגב, התכנסו השבוע בתיכון...
מתנדבי חברת "אדמה מכתשים" שדרגו את המרכז הטיפולי לנערות בסיכון בבאר שבע
במסגרת יום המעשים הטובים שנדחה התקיימה פעילות קהילתית משותפת עם...
כדאי לדאוג ל״מקומות שמורים״ בתיאטרון באר שבע
רגע לפני שהתחילו ״ליישר״ את עוגות הגבינה של חג השבועות,...
"הבית של כולנו": עלילות בניין דירות בבאר שבע הפך להצגה מרגשת
איך רגעים קטנים מתוך בניין מגורים בבאר שבע הופכים להצגה?...
דילוג לתוכן