הד"ר אסתר לוצאטו מאשימה את ממשלת ישראל בהזנחה פושעת של סורוקה ושל בריאות תושבי הנגב

הד"ר אסתר לוצאטו מאשימה את ממשלת ישראל בהזנחה פושעת של סורוקה ושל בריאות תושבי הנגב
אתי לוצאטו קרדיט מיכל לוצאטו

בפניה אל חברי כנסת, שרים ואף לראש הממשלה בנימין נתניהו כותבת יו"ר עמותת "ישראל למען הנגב", הד"ר אסתר לוצאטו כי מצבו של בית החולים סורוקה ממחיש בצבעים העזים ביותר כיצד הממשלה מפקירה את הנגב ומזניחה את בריאות התושבים.

הד"ר לוצאטו מזכירה שאנחנו בפתחה של מערכת בחירות מתקרבת ובקרוב יציפו את הנגב פוליטיקאים עם הבטחות נוטפות דבש ומציעה להם : "אל תטרחו לבוא אלינו. קודם תענו לנו על השאלות שיש לנו לשאול אתכם…"

עוד כתבה לוצאטו : " היכן הייתם כשבית החולים סורוקה, עוגן בריאות אזורי וקו החזית של מדינת ישראל בדרום, נפגע ושיווע לתקציבי שיקום? היכן הייתם בכל החודשים שחלפו מאז פגע טיל בליסטי איראני בלב המרכז הרפואי היחיד בנגב, גרם נזק בשווי מיליארד שקלים והותיר אחריו קומות שקרסו, מחלקות שהושבתו ומאות מיטות שיצאו משימוש?

"היכן הייתם כשלמעלה ממיליון תושבים נאלצו להסתפק בשירותי בריאות בתנאים של מדינת עולם שלישי? מדוע מדינה עם כלכלה איתנה ותמ"ג לנפש מהגבוהים בעולם [שהתוצר שלה גדל ב-27 מיליארד דולר (!!) בחצי השנה האחרונה] מפקירה את בריאות תושבי הנגב, והנהלת סורוקה נאלצת לשנורר כספים בחו"ל כדי למלא צורך לאומי דחוף?…"

ומוסיפה לוצאטו : "נכון להיום, שלושה וחצי חודשים לאחר שפגע בו טיל איראני, בית החולים ממשיך לשאת בנטל והמדינה ממשיכה להתמהמה בהעברת תקציב השיקום. הפגיעה השביתה שמונה  מתוך 18 חדרי הניתוח, כלומר, כ-44% מחדרי הניתוח. התוכנית לשיקום מוערכת בכ-960 מיליון שקלים, אך ההבטחה הרשמית הנוכחית של הממשלה היא רק ל-360 מיליון שקלים.

"אבל אפילו כך, מדוע הכסף לא הועבר עד עכשיו? מדוע הסחבת? איך זה ייתכן שממשלת ישראל לא טרחה להפעיל תקציב חירום מיידי, למרות שמדובר בבית-חולים מרכזי ויחידי באזור הפריפריה?

"אין לי אלא להניח שהמשך ההמתנה והסחבת משקפים זלזול כלפי תושבי הדרום. אין לי גם ספק שהמדינה לא הייתה נוהגת כך אילו נפגע, חלילה, בית חולים מרכזי במרכז הארץ, שלא לדבר על תל אביב."

הד"ר לוצאטו הודיעה כי העמותה שבראשה היא עומדת "ישראל למען הנגב" תפעל בתקיפות כדי ללחוץ על מקבלי ההחלטות בממשלה לדאוג לתיקצוב מלא ומהיר של סורוקה, כדי לשים קץ לחרפה של הזנחת בריאות התושבים בנגב…

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
רפואת השיניים של המחר: כללית סמייל הציגה את החידושים בתחום האסתטיקה הדנטלית
אנשי מקצוע מצוות מרפאת כללית רמב"ם בנתיבות השתתפו בפעילות שנערכה...
דיירות חדשות במפרץ אילת: שש צבות ים שולבו בטבע
שש נקבות של צב ים קרני המצוידות במשדרי לוויין מתקדמים,...
מחברים את הגוף והנפש מהיסוד: שיבא נגב מובילה את המהפכה שתביא רפואה שלמה לנגב
לראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, בית חולים כללי ובית חולים...
פותחים את שנת הלימודים יחד: זו השנה השנייה ברציפות בה 'עמותת קהילת שבט הנובה' תחלק כ-850 ילקוטים לילדי שורדי מסיבות הדרום וילדי המשפחות השכולות מטבח ה-7 באוקטובר.
הילקוטים החדשים, המאובזרים בציוד לימודי ומותאמים לילדים מגיל הגן ועד...
שלוחה של כללית רפואה משלימה במרפאת כללית ערד
תושבי ערד והסביבה יכולים ליהנות משירותי כללית רפואה משלימה במרפאת...
אופקים ממשיכה לחזק את הקהילות בעיר: אושרה הקמת בית כנסת לקהילת יוצאי קווקז
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, קיים השבוע פגישת עבודה עם...
מהפכת הסיבים מגיעה לחברה הערבית: 066 מחברת יישובים לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה
אחרי שנים של פערי תשתיות, תושבים בערערה במשולש, דיר אל...
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
רצף טיפולי ומעטפת מעצימה: מאוחדת מציינת את שבוע ההנקה הבינלאומי בסדרת פעילויות וסדנאות ייחודיות בבאר שבע והסביבה
לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, מאוחדת מחוז דרום תקיים מגוון פעילויות...
דילוג לתוכן