האקתון בנושא פיזיקה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב והפקולטה לרפואה בפארק קרסו למדע

האקתון בנושא פיזיקה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב והפקולטה לרפואה בפארק קרסו למדע
קרדיט תמונות: אורי ברקן

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב והפקולטה לרפואה קיימו לאחרונה בפארק קרסו למדע האקתון (פלטפורמה לפיתוח מיזמים חדשים בארגונים וחברות) יצירתי בנושא פיזיקה בו השתתפו כ-160 סטודנטים. בהאקתון התכנסו הסטודנטים ליום שלם של מחשבה, יצירה, סיעור מוחות וחשיבה קריאייטבית הנמשך למעלה מ-7 שעות.

בתחילת הפעילות קיבלו הסטודנטים סקירה על מצב הרפואה האידיאלי כיום ובהמשך חשבו על מגוון פתרונות לבעיות רפואיות שמקורן בארץ במטרה למצוא להם חלופה שתפעל בכוכב הלכת מאדים כגון: התמודדות עם כוח גרביטציה (כבידה) נמוך מכדור הארץ, תנאי מזג אוויר קשים כמו סופות חול ואבק, דרכי טיפול בפציעות שונות ושברים, בניית אבטיפוס ראשוני לסיוע, התנהלות ועבודת צוות המרפאה במאדים, אופי טיפול רפואי ומתן עזרה ראשונה פרקטי ונגיש בכוכב, פתרונות רפואיים חדשים האפשריים במאדים לעומת כדור הארץ, פעולות החייאה במאדים בשדה פתוח ללא חשמל ובתנאי שטח מאתגרים ובניית אבטיפוס של חדר ניתוח מסתובב דרך יצירת תאוצה רדיאלית והדמיית כוח צנטריפוגלי המדמים את כוח המשיכה.

קרדיט תמונות: אורי ברקן

בהמשך, נבנו מודלים על בסיס הצגת בעיה והפתרון המתאים לה. למשל: בכוכב הלכת מאדים, בגלל האטמוספירה, הצבעים שהעיניים רואות אינם זהים לצבעים שהעין מכירה בכדור הארץ, מה שיכול להוביל למצב נפשי רעוע וירוד. הסטודנטים חשבו על פתרון יצירתי במיוחד: סיוע רפואי נפשי דרך יצירת דגם חדשני ומתקדם של משקפיים ייחודיים המדמים את קשת הצבעים בכדור הארץ.

לאורך כל ההאקתון, נכחו בפעילות צוות המתרגלים של הפקולטה לרפואה, צוות המדריכים מהמוזיאון וד"ר נצח פרביאש מנכ"ל פארק קרסו למדע – אשר בחנו את פעילות הסטודנטים ואת הפתרונות והתוצרים שהוצגו. לאחר שעות רבות של חשיבה מחוץ לקופסה ומאמץ קוגניטיבי מתמשך, נהנו המשתתפים מכיבוד ושתייה כאתנחתא ראויה.

מנהלת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב פרופ' יעל רפאלי- אלאל סיפרה בסיום ההאקתון: "העשייה בהאקתון הייתה רבה ופורייה והניבה אינספור פתרונות קריאייטיבים ופורצי דרך. אני סמוכה ובטוחה שחלק מהפתרונות שהוצגו במהלכו יגיעו גם אל הרופאים, המדענים והחוקרים בעתיד. בפעילות ייחודית זו שזרנו בין תחומי המדע, הפיזיקה והרפואה בשילוב קידמה טכנולוגית חדשנית ועתידנית. ההאקתון שקיימנו מטעם האוניברסיטה והפקולטה ללימודי הרפואה, הינו יריית הפתיחה לעוד אירועים, פעילויות ושיתופי פעולה פוריים מסוג זה – שיתקיימו גם בעתיד יחד עם פארק קרסו למדע".

ד"ר נצח פרביאש – מנכ"ל פארק קרסו למדע מסכם את ההאקתון הפורה: "דור העתיד של הרופאים, הפיזיקאים ומדעני החלל כבר כאן. קיומו של ההאקתון בשיתוף אוניברסיטת-בן גוריון בנגב והפקולטה לרפואה הינו ההוכחה לכך שאין גבול לכוח המחשבה והיצירה. אני שמח ומודה לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב על שיתוף הפעולה והדרך שאנו עושים יחד לחיזוק המדע והמחקר בנגב".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המלחמה בחרמות עולה שלב: ''סיירת ההורים'' של תיכון רגר בבאר שבע יוצאת לדרך
תלמידי התיכונים בישראל מתמודדים לא רק עם מציאות ביטחונית מורכבת,...
אירוע ההשקה הראשון של מסעדת "כפיים" החדשה במתחם "דיזיין פלוס" באר שבע
בקרוב תתקיים הפתיחה הרשמית של מסעדת "כפיים", מסעדת הקונספט החדשה...
KIDS HAPPY HOUR שעה שמחה לילדים - מחיר שמח להורים
אחר הצהריים, רגע אחרי שהיום הארוך במסגרות מסתיים, מחפשות משפחות...
משרד העלייה והקליטה מסכם את שנת 2025:
באר שבע בין עשר הערים המובילות – 533 עולים חדשים...
שתי זכיות חדשות במענקי מחקר לחוקרי וחוקרות SCE
שמחים לעדכן על שתי זכיות נוספות במענקי מחקר יוקרתיים של...
הפילנתרופ והיזם האמריקאי שמשיק רובע אורבני ייחודי בלב באר שבע:
משפחת מיראז' הקימה רובע אורבני תוסס בעיר העתיקה בבאר שבע...
קרדיט: יחצ
גשר אום בטין שנחנך לאחרונה הוכיח את עצמו אתמול במהלך ההצפות אתמול שנגרמו מהגשמים העזים
הגשר שימש כמעבר בטוח וחיוני עבור תושבי היישוב גשר אום בטין...
צילום: יחצ עופר
רשת סינבון האמריקאית מתרחבת בקניוני עופר: פותחת השבוע סניף דגל בעופר הקניון הגדול בפ"ת בהשקעה של 1 מיליון ₪
תפתח במהלך ינואר סניף בעופר גרנד קניון באר שבע בהשקעה...
מאירים את העיר: חופשת חנוכה של נתינה בתיכון אמית טכנולוגי באר שבע
בזמן שמרבית בני הנוער מנצלים את ימי החופשה למנוחה, תלמידי...
קבוצת הנוער הפועל "השלושה" באר שבע ביקרה במפעל אדמה מכתשים בנאות חובב
קבוצת הנוער הפועל "השלושה" באר שבע קיימה ביקור במפעל אדמה...
דילוג לתוכן