בשורה לתושבי אופקים: מהפכת תאגידי האנרגיה ברשויות המקומיות בדרך לעיר מהלך שיוזל עלויות, ישפר את השירות ויפחית את זיהום האוויר וכן קידום תוכנית הטמנת קווי החשמל להגברת אמינות מערכת החשמל בשגרה ובחירום ושיפור נראות פני העיר

בשורה לתושבי אופקים: מהפכת תאגידי האנרגיה ברשויות המקומיות בדרך לעיר מהלך שיוזל עלויות, ישפר את השירות ויפחית את זיהום האוויר וכן קידום תוכנית הטמנת קווי החשמל להגברת אמינות מערכת החשמל בשגרה ובחירום ושיפור נראות פני העיר
קרדיט: דוברות עיריית אופקים

שר האנרגיה והתשתיות וחבר הקבינט המדיני ביטחוני, אלי כהן, קיים יחד עם ראש עיריית אופקים, איציק דנינו ביקור מקצועי בעיר. במהלך הפגישה דנו בהקמת הקמת תאגיד אנרגיה בשיתוף חברות מהמגזר הפרטי, מהלך שיביא להתייעלות באנרגיה בתשתיות העירוניות, יאיץ פרויקטים, יחסוך בהוצאות ויפחית את זיהום האוויר באזור. בנוסף, סיכמו על קידום תוכנית הטמנת קווי החשמל בעיר ופיתוח תשתיות המים והביוב כדי לסייע בקידום תוכניות הבניה ופיתוח העיר תוך הגברת אמינות מערכת החשמל בשגרה ובחירום.
שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן: "הקמת תאגיד אנרגיה באופקים היא בשורה עבור תושבי העיר והסביבה, התכנית תשפר את איכות החיים של התושבים, תביא לחיסכון באנרגיה ותאפשר לעירייה להשקיע יותר ברווחה, בחינוך ובפיתוח תשתיות. הטמנת קווי המתח באדמה תגביר את אמינות מערכת החשמל, תשפר את נראות פניי העיר ותסייע בקידום תוכניות הבניה באזור. יחד עם ראש העיר ידידי איציק דנינו נפעל לקדם את אופקים כעיר ירוקה אשר תספק את צרכי האנרגיה של העיר מאנרגיות מתחדשות ולא מזהמות דבר שיתרום רבות לאיכות הסביבה"
"שמחנו לארח את השר אלי כהן, ובכירי חברות האנרגיה, המים והגז הכפופים למשרד", אמר ראש עיריית אופקים, איציק דנינו. "זאת במטרה לקדם פרויקטים משמעותיים ותשתיות ענק, בתחומים כמו הקמת תאגיד אנרגיה מתחדשת ושימוש באנרגיה ירוקה, אגירת אנרגיה, הרחבת מכון טיהור השפכים הסמוך לעיר, הקמת תחנת משנה נוספת שתספק חשמל לאופקים, והטמנת קווי מתח גבוה בתוך העיר. מדובר בפגישה חשובה ומשמעותית להמשך פיתוחה של אופקים, ואני מודה לשר כהן וצוותו ולבכירי החברות על הביקור ועל שיתוף הפעולה הפורה".
תאגידי האנרגיה המשותפים יאפשרו לרשויות מקומיות שיבחרו באפשרות זו, להאיץ את קצב התקנת המערכות הסולאריות, מתקני האגירה ועמדות הטעינה לכלי הרכב החשמליים בשטחיהן. כמו כן, התאגידים יאפשרו לרשויות המקומיות להתייעל בצריכת האנרגיה שלהן ולנהל אותה בצורה טובה יותר. מהלך זה יסייע להן לחסוך בהוצאות שוטפות ולתעל אותן לטובת שיפור השירות לאזרח, בד בבד עם הפחתת פליטות גזי חממה. מנגנון זה, של הקמת תאגידי אנרגיה משותפים, יאפשר להאיץ את הביטחון האנרגטי באמצעות מעבר לאנרגיה מקיימת – אנרגיות מתחדשות, אגירה, כלי רכב חשמליים והתייעלות באנרגיה. כל אלו, ישפרו את החוסן באנרגיה של הרשויות המקומיות, בין היתר במתקנים חיוניים הנדרשים לרציפות תפקודית בעת חירום, כדוגמת מרכזי קליטה לשעת חירום במבני ציבור וחמ"לים רשותיים.

הטמנת קווי המתח באדמה תגביר את אמינות מערכת החשמל, תצמצם פגיעות בקווי ההולכה, תשפר את פניי העיר ותפחית את מגבלות הבנייה והתכנון ברחבי העיר. הטמנת קווי המתח הוא פרויקט ארצי בעל חשיבה רבה למשק החשמל, שיושקעו בו למעלה מ-20 מיליארד שקלים בשנים הקרובות ויאפשר לרשויות למקסם את השימושים בקרקע ולצמצם את הפגיעה בנוף.

כחלק מהתוכנית לקדם את אופקים כעיר ירוקה אשר תספק את צרכי האנרגיה של העיר מאנרגיות מתחדשות ולא מזהמות תקדם העירייה יחד עם משרד האנרגיה והתשתיות תכונית להתייעלות באנרגיה, עידוד תחבורה חשמלית וייצור אנרגיה מתחדשת בנכסי הרשות, התייעלות באנרגיה בתשתיות העירוניות והקמת עמדות טעינה לכלי רכב חשמלי. התוכניות יביאו לשיפור משמעותי באיכות החיים של התושבים ולחיסכון והגדלת ההכנסות של הרשויות.

קרדיט: דוברות עיריית אופקים
קרדיט: דוברות עיריית אופקים
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קייטנת סבא סבתא ונכדים באופקים
יוזמה חדשה וייחודית יצאה לדרך הקיץ באופקים: במהלך חודש אוגוסט...
הסטודנטים הזרים הראשונים כבר בארץ!
מועצה אזורית הערבה התיכונה: מלבד לימודי החקלאות המתקדמת הנלמדים במרכז...
גם השנה: מדרשיית אמית קמה ירוחם - מצטיינת משרד החינוך
מדרשיית אמית קמה בירוחם נבחרה על ידי משרד החינוך לבית...
22 משפחות ושנה אחת: כך הפך שיתוף הפעולה בין ICL לגרעין צבר בבאר שבע לעוגן עבור חיילים בודדים
לפני כשנה יצא לדרך שיתוף הפעולה בין חברת ICL הנחשבת...
אל תחכו לדקה ה-90 לקראת מרוץ הלילה של באר שבע- איפה כדאי להתאמן בעיר?
ב-9 בספטמבר יהפכו רחובותיה של בירת הנגב למסלול ריצה מואר...
ספטמבר מתוק ויצירתי: פעילויות, סדנאות, הצגות ואירועים חגיגיים ומשפחתים לתחילת השנה החדשה בעופר קניותר
חודש ספטמבר מגיע לעופר קניותר עם שלל פעילויות חגיגיות לילדים,...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
דיירות חדשות במפרץ אילת: שש צבות ים שולבו בטבע
שש נקבות של צב ים קרני המצוידות במשדרי לוויין מתקדמים,...
מחברים את הגוף והנפש מהיסוד: שיבא נגב מובילה את המהפכה שתביא רפואה שלמה לנגב
לראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, בית חולים כללי ובית חולים...
פותחים את שנת הלימודים יחד: זו השנה השנייה ברציפות בה 'עמותת קהילת שבט הנובה' תחלק כ-850 ילקוטים לילדי שורדי מסיבות הדרום וילדי המשפחות השכולות מטבח ה-7 באוקטובר.
הילקוטים החדשים, המאובזרים בציוד לימודי ומותאמים לילדים מגיל הגן ועד...
דילוג לתוכן